Οδηγός αγοράς Ultra Portable Laptops

Οδηγός αγοράς Ultra Portable Laptops

Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς σε Ultra Portable λάπτοπ: Ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε, πλ...

Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς σε Ultra Portable λάπτοπ: Ποια είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε, πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα, τιμές, που θα τα βρείτε και ότι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.Το ζήτημα είναι να μπορείς να κάνεις τη δουλειά εν κινήσει. Να έχεις κάτι που να μεταφέρεται εύκολα, να κρατάει η μπαταρία του, να μη «στραβώνεσαι», να μπορείς να πληκτρολογείς με άνεση, να έχεις τις βασικές εφαρμογές γραφείου και την πλοήγηση στο ίντερνετ.



Το κοινά λάπτοπ προσφέρουν επιδόσεις και λειτουργικότητα αλλά υπολείπονται σε αυτονομία και φορητότητα κυρίως λόγω του αυξημένου βάρους. Είναι περισσότερο υπολογιστές οι οποίοι μπορούν να μεταφέρονται από το σπίτι στο γραφείο αλλά σπάνια είναι τόσο φορητοί ώστε να εξυπηρετούν αυτούς που μπορεί να χρειαστούν έναν υπολογιστή στα πιο απίθανα μέρη.



Τα έξυπνα τηλέφωνα από την άλλη πλευρά έχουν να επιδείξουν την αιχμή της φορητότητας αλλά δεν έχουν λύσει ακόμα το πρόβλημα της εισαγωγής στοιχείων με ικανοποιητικό τρόπο -κοινώς πληκτρολόγηση- και η οθόνη τους είναι υπερβολικά μικρή. Αν και μπορεί κάποιος πλέον να κάνει σοβαρή πλέον δουλειά με αυτά, ειδικά σε όσα τρέχουν Windows Mobile, δεν προσφέρονται για όσους θέλουν να δουλέψουν χωρίς συμβιβασμούς εν κινήσει.



Ακριβώς την ανάγκη αυτή έρχονται να καλύψουν τα υπερφορητά λάπτοπ. Με οθόνες από 7 έως 12,1 ίντσες, επεξεργαστική ισχύ από 0,9 έως 2 GHz και βάρη από 0,9 μέχρι δύο κιλά υπόσχονται ότι κάνουν τα βασικά αλλά τα κάνουν καλά. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να τρέχουν τα προγράμματα που επιλέγει ο χρήστης σε βαθμό από ικανοποιητικό και πάνω, να συνδεθούν ασύρματα στο ίντερνετ, να μην υπολείπονται στην πληκτρολόγηση και τη πλοήγηση και να μεταφέρονται εξαιρετικά εύκολα.



Ας δούμε λοιπόν τι προσφέρει η αγορά σε αυτή την κατηγορία!




Lenovo ThinkPad X61








Οθόνη: 12,1″ XGA Touch TFT


Βάρος: 2,2 kg (μεικτό)


Επεξεργαστής: 1.6 GHz (Intel Core 2 Duo)


Μνήμη: 1024 MB


Σκληρός δίσκος: 120 GB


Τιμή: € 1298 (
Microland )


Ετυμηγορία: Σίγουρα δεν είναι το πιο φτηνό ούτε το πιο ελαφρύ αλλά είναι ένα πολύ αξιόλογο σύνολο με ισχυρές επιδόσεις. Η τιμή του είναι υψηλή επειδή κυρίως διαθέτει οθόνης αφής κάτι που θα ενδιαφέρει περισσότερο αυτούς που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για παρουσιάσεις.




Acer Aspire 2930






Οθόνη: 12.1″ WXGA TFT LCD


Βάρος: 2,1 kg


Επεξεργαστής: 2.0 GHz (Intel Core 2 Duo P7350)


Μνήμη: : 3072MB (επεκτάσιμη στα 4GB)


Σκληρός δίσκος: 320GB SATA


Τιμή: € 845.00 (
Avoutlet )


Ετυμηγορία: Είναι το πιο ισχυρό λάπτοπ στην κατηγορία από κάθε άποψη με υψηλή επεξεργαστική ισχύ, μνήμη και αποθηκευτικό χώρο. Για τα 835 ευρώ που κοστίζει είναι η καλύτερη πρόταση από πλευράς επιδόσεων/τιμής.




Asus Eee PC 701 4GB






Οθόνη: 7” TFT


Βάρος: 0,92 kg


Επεξεργαστής: 0,9 GHz (Intel Celeron-M ULV 353)


Μνήμη: 512MB


Σκληρός δίσκος: 4 GB Solid State


Τιμή: € 249 (
eSHOP )


Ετυμηγορία: Είναι το πιο μικρό και πιο φτηνό λάπτοπ τις αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται ένας μεγάλος συμβιβασμός στις επιδόσεις και στη λειτουργικότητα. Μπορεί, ωστόσο, να τρέξει τα πιο δημοφιλή προγράμματα όπως π.χ. Internet Explorer με ικανοποιητικό τρόπο και είναι το πιο φορητό. Με τιμή όσο ένα καλό κινητό τηλέφωνο είναι μια δελεαστικότατη πρόταση και ας μη σου χρειαστεί πουθενά.




Acer Aspire ONE A110L






Οθόνη: 8.9″ WSVGA


Βάρος: 1 kg


Επεξεργαστής: 1.60GHz (Intel Atom N270)


Μνήμη: 512MB (επεκτάσιμη μέχρι 1,5GB)


Σκληρός δίσκος: 8GB (NAND Flash Module)


Τιμή: € 289 (
Msystems )


Ετυμηγορία: Παρόμοιας φιλοσοφίας και τεχνικών χαρακτηριστικών με το Eee Pc, το One της Acer δίνει περισσότερες επιδόσεις διατηρώντας το μέγιστο της φορητότητας. Και όλα αυτά με μόνο 2 ίντσες οθόνη και 40 ευρώ επιπλέον.




LG E200






Οθόνη: 12,1″ WXGA Fine Bright


Βάρος: 2 kg


Επεξεργαστής: 2,0 GHz (Intel Core 2 Duo T5550)


Μνήμη: 2048 MB (επεκτάσιμη έως 4096)


Σκληρός δίσκος: 160GB SATA 5400rpm


Τιμή: € 919 (
Πλαίσιο )


Ετυμηγορία: Είναι το δεύτερο πιο ακριβό στην κατηγορία και έχει παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά με το Acer Aspire 2930. Εχει όμως κάτι που δε θα βρείτε πουθενά αλλού: Υποστήριξη 3G – HSDPA για ασύρματο ίντερνετ. Ακόμα και στο βουνό!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα