Οι γκουρού του διαδικτύου

Οι γκουρού του διαδικτύου

Ξέρετε τι δουλειά κάνει ο Μπομπ Άιγκερ; Πως η επιτυχία του θα καθορίσει τα site που θα επισκέπτεστε σε λίγο καιρό στο διαδίκτυο ή πως θα βλέπετε τη...

Ξέρετε τι δουλειά κάνει ο Μπομπ Άιγκερ; Πως η επιτυχία του θα καθορίσει τα site που θα επισκέπτεστε σε λίγο καιρό στο διαδίκτυο ή πως θα βλέπετε τηλεόραση; Ποιο είναι το επόμενο big thing στα κοινωνικά δίκτυα; Και όμως οι επαναστάσεις του μέλλοντος είναι ήδη στο μυαλό των γκουρού του διαδικτύου
Μπομπ Άιγκερ








Ο εκτελεστικός διευθυντής της Walt Disney Company έχει να βαλθεί να ανατρέψει μια από τις πιο εδραιωμένες πεποιθήσεις στο διαδίκτυο: Ότι ο κόσμος δεν προτίθεται να πληρώσει για περιεχόμενο.



Την άνοιξη του 2009, η Walt Disney εξαγόρασε ένα κομμάτι του Hulu.com που είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα site με περιεχόμενο video. Κάτι σαν τηλεόραση και YouTube μαζί.



Αν και οι ενέργειες του καθορίζονται από την αρχή ότι «η Disney πρέπει να έχει το πόδι στο παρόν και το άλλο στο μέλλον» η επιτυχία του Άιγκερ θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπου που η Αμερική αρχικά και ο υπόλοιπος κόσμος μετά βλέπει τηλεόραση.




Άστον Κούτσερ








Από μοντέλο ηθοποιός και από ηθοποιός άνθρωπος της τεχνολογίας, ο Άστον Κούτσερ κατάφερε να νικήσει το CNN στην κούρσα του ενός εκατομμυρίου «πιστών» στο Twitter.



Εκτός από τα 3,3 εκατομμύρια followers το χρόνο του καταναλώνει η Katalyst Media που διαχειρίζεται το περιεχόμενο των εκπομπών του και το διανέμει σε διάφορες πλατφόρμες.




Το μοντέλο της Katalyst Media που αξιοποιεί τη δημοτικότητα του επικεφαλής της για να προωθήσει τους σκοπούς της είναι ιδιαίτερα δελεαστικό για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη διεπιφάνεια της show-biz και του ίντερνετ.




Ράιντ Χόφμαν



Ένα από τα λιγότερο γνωστά success stories του διαδικτύου είναι ο Ράιντ Χόφμαν: Ήταν από τους βασικούς συντελεστές του PayPal στα γεννοφάσκια του και ιδρυτής του LinkedIn που αυτή τη στιγμή είναι το πιο επιτυχημένο κοινωνικό δίκτυο από πλευράς κερδοφορίας.

Σήμερα είναι μια μηχανή που κόβει επιταγές σε φιλόδοξους νεαρούς προγραμματιστές της Silicon Valley.




Και οι επιταγές που κόβει καθορίζουν το μέλλον του διαδικτύου.




Παντμασρί Ουόριορ



O τεχνολογικός διευθυντής μιας εταιρείας έχει ένα και μόνο καθήκον: Να παρακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις, να προβλέπει τι θα φέρει το μέλλον και να στρέφει τις προσπάθειες της εταιρείας προς τη σωστή κατεύθυνση.



Η Cisco, ο κορυφαίος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακών δικτύων, έχει εμπιστευτεί τη θέση αυτή σε μια γυναίκα, τη Παντμασρί Ουόριορ, που προσπαθεί να λύσει μια χαοτική τεχνολογική εξίσωση με αγνώστους τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, τα δίκτυα του ίντερνετ και τα ασύρματα δίκτυα κάθε είδους.





Πάρκερ Χάρις



Το cloud computing κατά τα φαινόμενα είναι το μέλλον και η Saleforce.com έχει βαλθεί να το φέρει πιο κοντά στο παρόν.



Πίσω από το next big thing του λογισμικού που θα συνταξιοδοτήσει τον προσωπικό υπολογιστή βρίσκεται ο συνιδρυτής της εταιρείας, ο Πάρκερ Χάρις.



Μέχρι, ωστόσο, το cloud computing να αρχίσει να φέρνει χρήματα, έχει βάλει τους προγραμματιστές του να γράφουν εφαρμογές για το iPhone.




Ντέιβιντ ΝτεΒάλτ

Με μια γερή λαβή, όπως αυτή που συνήθιζε να εφαρμόζει στους αντιπάλους του στο κολλέγιο, ο πρώην παλαιστής και εκτελεστικός διευθυντής της McAfee (φωτό δεξιά) άρπαξε τη MX Logic.




Το σκεπτικό ήταν απλό. Αν το μέλλον του λογισμικού είναι στο cloud computing, εκεί είναι και το μέλλον των προγραμμάτων ασφαλείας. Και ο αγώνας με τη Saleforce.com αναμένεται αμφίρροπος.




Τζος Τζέιμς

Περνάς στο Πανεπιστήμιο για να δείξεις ότι μπορείς και ‘συ, το παρατάς για να δείξεις ότι μπορείς ακόμα περισσότερα φτιάχνοντας τη δική σου εταιρεία και μετά περιμένεις το γίγαντα που θα σε αγοράσει.



Το στερεότυπο success story του της dot com εποχής έχει ως τελευταίο πρωταγωνιστή τον εκτελεστικό διευθυντή της Omniture που ειδικεύεται στις μετρήσεις επισκεψιμότητας. Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2009 η Adobe Systems (Photoshop, flash) αγόρασε την Omniture με μια συμφωνία αξίας 1,8 δις δολαρίων αναγνωρίζοντας τη συμβολή της στη διαμόρφωση τάσεων στο διαδίκτυο.





Τζον Ντόναχο

Ο εκτελεστικός διευθυντής του eBay δεν πιστεύει ιδιαίτερα στο προϊόν της εταιρείας του και θεωρεί ότι μέσα σε έξι χρόνια το πολύ το eBay θα εξαφανιστεί από το χάρτη.



Αντίθετα, είναι απολύτως πεπεισμένος ότι το μέλλον είναι στις διαδικτυακές συναλλαγές και το PayPal πλέον φέρνει το 35% των εσόδων του eBay.




Τζίνα Μπιανκίνι



Η Τζίνα Μπιανκίνι είναι νέα, σέξι και έχει ενδιαφέροντα.



Ένα από αυτά είναι το Ning.com που προσπαθεί να αλλάξει το τοπίο των κοινωνικών δικτύων και να πείσει τον κόσμο να δικτυωθεί με βάση τα ενδιαφέροντα του.



Το γεγονός ότι το Facebook προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες και ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί να κάνει προφίλ δεν την ανησυχεί καθόλου.



Δεν ανησυχεί, όμως, ούτε τον χρηματοδότη της, ιδρυτή του Netscape και για χρόνια γκουρού της Σίλικον Βάλεϊ, Μαρκ Άντερσεν. Αυτός τουλάχιστον κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα