Οι καλύτερες ιδέες του Global Ignite, που δεν πρέπει να αγνοείς

Οι καλύτερες ιδέες του Global Ignite, που δεν πρέπει να αγνοείς

Δείτε μερικές από τις καλύτερες ιδέες του Global Ignite, έτσι όπως παρουσιάστηκαν σε παλαιότερα events. Η παγκόσμια γιορτή καινοτομίας έρχεται και στην Αθήνα (Vids)

Το Global Ignite φθάνει στην Ελλάδα με την Αθήνα να είναι η πρώτη πόλη, η οποία και θα φιλοξενήσει το γεγονός.

To Ignite έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά από έξι χρόνια ζωής και ενώ έχει ήδη διοργανωθεί σε 120 πόλεις του κόσμου μέχρι σήμερα. Το event θα διεξαχθεί στις 20 Σεπτεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ όσοι θέλουν να το παρακολουθήσουν, δεν έχουν παρά να δηλώσουν συμμετοχή.

Από την κριτική επιτροπή πέρασαν 650 φρέσκες και πρωτότυπες ιδέες, εκ των οποίων επιλέχθηκαν 20. Η καλύτερη ιδέα, που θα “κερδίσει” το κοινό και την κριτική επιτροπή, θα παρουσιαστεί στο Global Ignite Week στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, μπροστά σε σημαντικούς επενδυτές και επιχειρηματίες τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Οι περισσότερες προτάσεις έχουν να κάνουν με την τεχνολογία και το διαδίκτυο, ενώ δε λείπουν οι ιδέες που αφορούν στο χώρο της τέχνης. Η παρουσίαση της κάθε ιδέας γίνεται σε πέντε λεπτά και με 20 διαφάνειες που εναλλάσσονται αυστηρά και αυτόματα κάθε 15 δευτερόλεπτα. Απαιτείται ταχύτητα, σε συνδυασμό με καινοτομία και ευρηματικότητα.

Το NEWS247, ως χορηγός επικοινωνίας, επέλεξε και σας παρουσιάζει ορισμένες από τις καλύτερες ιδέες που έχουν προταθεί στο παρελθόν, για να πάρετε μια καλή γεύση του τι μπορείτε να παρακολουθήσετε στις 20 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Πως να αποκτήσεις 5 εκατομμύρια επισκέπτες για το Site σου




Oatmeal
από CDemo83

Η ιδέα  ανήκει στον Matthew Inman. Ο νεαρός Matthew είναι ο δημιουργός του The Oatmeal. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και επιτυχημένα site σε παγκόσμιο επίπεδο, με θέμα του τα κόμικ.

Ο Inman μιλάει για το πως δημιούργησε το site, και πως κατάφερε να “τραβήξει” αναγνωσιμότητα. Παρουσιάζει τα αγαπημένα του σχέδια και συμβουλεύει το κοινό για το πως κανείς μπορεί να γίνει διάσημος μέσω του προσωπικού του blog. Η ιδέα παρουσιάστηκε στο Ignite Show του Seattle και ενθουσίασε το κοινό.

Γίνε “Μάστερ” στο Scrabble

Ο Mehal Shah μας μαθαίνει πως να γίνουμε οι καλύτεροι παίκτες του Scrabble στον κόσμο. Ο νεαρός “geek” από το Seattle, εργάζεται σε μια εταιρεία πληροφορικής στο Pacific Northwest.

Δεύτερο πάθος του μετά τους υπολογιστές, είναι το πασίγνωστο επιτραπέζιο παιχνίδι. Στα πέντε λεπτά του βίντεο, μαθαίνει το κοινό έξυπνους και” βρώμικους” τρόπους για να γίνουν ανίκητοι στο Scrabble! Δείτε το προσωπικό blog του Mehal, εδώ.

Cup Noodle και μάρκετινγκ 

Μέσα σε πέντε λεπτά, ο Jason Grigsby αφηγείται πως το Cup Noodle και η στρατηγική μάρκετινγκ που ακολούθησε το λανσάρισμα του προϊόντος στην αγορά της Ιαπωνίας, τον ενέπνευσε για να προωθήσει την του εργασία στην πληροφορική.

Ειδικότητα του  Jason Grigsby είναι να βοηθάει online τους πελάτες του στην ανάπτυξη, δημιουργία και λειτουργία των δικών τους website.

Πως να κερδίσεις όσους γνωρίζεις για πρώτη φορά

Η πεντάλεπτη εισήγηση της Alexis Bauer, αποσκοπεί στο να δείξει πως μπορεί κανείς να “κερδίσει” τους αγνώστους που ενδέχεται να συναντήσει σε ένα δωμάτιο, αίθουσα, τραπέζι ή μπαρ. Κοινώς, πως από άγνωστος μπορεί να γίνει ο καλύτερος “φίλος” και συνομιλητής.

Η “ανατολή” των Retrosexual

Που πήγαν οι αληθινοί άντρες; Αναρωτιέται ο Brett McKay. Ο Καναδός ομιλητής, κάνει την εισαγωγή του όρου “Menaissance”. Σύμφωνα με τον McKay, η μόδα των Metrosexual ανδρών παρακμάζει και μια νέα μόδα αναδύεται. Εκείνη των… Retrosexual.

Ή αλλιώς, πως και γιατί οι άνδρες σιγά σιγά επανέρχονται στα παλαιότερα πρότυπα ανδρισμού. Όλες οι ιδέες και οι απόψεις του Καναδού για το ανδρικό φύλο, συγκεντρώνονται στο artofmanliness.com, που τον έκανε διάσημο.

Η “χρησιμότητα” του πεσιμισμού

Ο Tim Ferriss, συγγραφέας του “4-Hour Workweek” εξηγεί το πως η στωικότητα μπορεί να γίνει πηγή δημιουργίας και παραγωγικότητας. Το ερώτημα που διερευνά και απαντάει στην εισήγηση του είναι το εξής:

Πως το να προσδιορίζει και να αντιμετωπίζει κανείς τους φόβους του, μπορεί να γίνει πιο σημαντικό από το να προσδιορίζει τους μελλοντικούς του στόχους.

Η διαδικασία και το πρόγραμμα του Ignite Athens

Η ημέρα του Ignite Athens θα ξεκινήσει από νωρίς, στις 11.00 το πρωί με την εγγραφή και τον επίσημο χαιρετισμό της Ignite Hellas. Οι είκοσι πεντάλεπτες παρουσιάσεις θα ξεκινήσουν στις 16.00, μετά το lunch break, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει wine-tasting event για να “χαλαρώσουν τα πνεύματα”.

Σημαντικό μέρος της προσπάθειας είναι η διασύνδεση των καινοτόμων ανθρώπων με αυτούς που μπορούν να κατανοήσουν και να αξιοποιήσουν τις νέες ιδέες. Έτσι, στο Ignite Athens θα είναι παρόντες άνθρωποι όπως η Claire Diaz Ortiz, διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter, ο Tim O’Reilly, εμπνευστής του Ignite, η Cheryl Miller της Zen Digital Europe κ.α.

Κρατήστε θέση

Η είσοδος στο event, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, θα είναι δωρεάν, αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητη η κράτηση θέσης μέσω email – κάντε κράτηση εδώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα