Οι καλύτεροι videogamer στον κόσμο

Οι καλύτεροι videogamer στον κόσμο

Από το ζωντανό θρύλο του Halo 3, Tsquared, μέχρι την Team Infinity που διαπρέπει στο Gears of War, το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τους κορυφαίους κυβερνοαθλ...

Από το ζωντανό θρύλο του Halo 3, Tsquared, μέχρι την Team Infinity που διαπρέπει στο Gears of War, το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τους κορυφαίους κυβερνοαθλητές στον κόσμο και αποκαλύπτει τα μυστικά της επιτυχίας τους.
Halo 3




Ο Tsquared ή κατά κόσμο Τομ Τέιλορ από τη Νέα Υόρκη είναι ο αρχηγός μιας από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στο Halo 2 και κορυφαία αυτή τη στιγμή στις κατατάξεις της Major League Gaming, Str8 Rippin. Κερδίζει κάτι μεταξύ 120 και 150 χιλιάδων δολαρίων από τις διοργανώσεις και τα διαφημιστικά συμβόλαια ενώ έχει και επαγγελματικό συμβόλαιο με την MLG αξίας 250 χιλιάδων δολλαρίων το χρόνο.



Αν κάτι αναγνωρίζουν εχθροί και φίλοι στον Tsquared αυτό είναι ότι έχει φέρει μια νέα αναλυτική διάσταση στο χώρο του «κυβερνοαθλητισμού». Το στιλ του περιλαμβάνει αλλαγές στους στρατηγικούς σχεδιασμούς, τους σχηματισμούς της ομάδας και ένα σχετικό αργό, εγκεφαλικό τέμπο. Κατέχει όσο λίγοι στην επαγγελματική κατηγορία τη χρήση των power weapons, είναι ένας από τους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές ενώ το ένστικτο του ανταγωνισμού είναι απαράμιλλο. Στην ομάδα του δεν ηγείται μόνο αλλά φροντίζει να αξιοποιεί τις δυνατότητες των υπολοίπων και να δημιουργεί ένα καλό σύνολο με άριστη επικοινωνία και υψηλή προσαρμοστικότητα στις διάφορες παραλλαγές και πίστες.




Guitar Hero III




Στο Guitar Hero III, ο 16χρονος Κρις Τσάικ από το Ρότσετσερ της Μινεζότα κρατάει το παγκόσμιο ρεκόρ περισσότερων πόντων σε ένα τραγούδι. Το Μάρτιο του 2008, διαγωνιζόμενος στο “Through the Fire and Flames,” των DragonForce, σκόραρε 840.647 πόντους με 97% ακρίβεια στο ανώτατο επίπεδο. Αν και έχασε το ρεκόρ λίγο αργότερα, επανήλθε για να πετύχει 899.703 με επίσης 97% επιτυχία και να ανακτήσει τα σκήπτρα του Guitar Hero III.



Ο Κρις Τσάικ χρησιμοποιεί και τα τέσσερα δάχτυλα όταν οι περισσότεροι παίκτες ξεχνούν αυτό το βασικό κανόνα και αυτοσχεδιάζουν. Σε βάθος χρόνου, όμως, αυτό του δίνει την ταχύτητα που απαιτείται σε πολύ γρήγορα κομμάτια. Για τον ίδιο λόγο «σέρνει» τα δάχτυλα του και μειώνει το χρόνο που παίρνει για κάθε νότα.



Το βασικό πλεονέκτημα, όμως, του Τσάικ είναι ότι, όπως και όλοι οι μεγάλοι gamer, όταν παίζει φέρνει το μυαλό του σε μια άλλη διάσταση ξεχνώντας τι του συμβαίνει. Δεν ενδιαφέρεται αν χάσει μερικές νότες και ανακάμπτει πιο εύκολα από λάθη. Στο ανώτατο επίπεδο η ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωση είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.



Rock Band




Το Νοέμβριο του 2007, το MTV διεξήγαγε τους τελικούς του Rock Band Tournament. Οι δύο φιναλίστ, “Hellanor Brozevelt” και “Carrie Me Home,”ήταν οι νικητές. Παράλληλα ο κιθαρίστας των “Hellanor Brozevelt” ήταν ο πρωταθλητής του Guitar Hero 2 το 2007.



Όπως και οι πραγματικές μπάντες, η επιτυχία έρχεται ως αποτέλεσμα του συνδυασμού του πηγαίου ταλέντου, της σκληρής δουλειάς, της ομαδικότητας αλλά της δυναμικής παρουσίας στη σκηνή. Μια Rock Band μπορεί να είναι τόσο καλή όσο καλό είναι το χειρότερο μέλος της. Επομένως όλα τα μέλη πρέπει να έχουν ατομικές δεξιότητες και όχι μόνο να μπορούν να κρατούν το δικό τους κομμάτι χωρίς λάθη αλλά να συντονίζονται με τους υπολοίπους.




Madden Football




Το Madden Football κυριαρχείτε από τον 16χρονο Καναδό Τζαμάλ Τζορτζ και τον Αμερικάνο Τζάρβις Τζόνσον που είναι οι πρωταθλητές στο Διεθνές και στο Αμερικάνικο τουρνουά αντίστοιχα.



Η ιστορία τους περιλαμβάνει και μια πολύ ενδιαφέρουσα «προσωπική» βεντέτα. Όταν ο Τζορτζ κέρδισε την πρώτη στο διεθνές τουρνουά προκλήθηκε από το Τζόνσον σε μια αναμέτρηση εν είδη σούπερ καπ. Δέχτηκε την πρόσκληση και ακολούθως συνέτριψε τον Τζόνσον με 49-7. Και έπεται συνέχεια.



Πολλά είναι τα μυστικά του Madden Football και δεν διαφέρουν από αυτά των υπόλοιπων παιχνιδιών: Σκληρή προπόνηση, αφοσίωση, συγκέντρωση και καλή μελέτη των σεναρίων που δίνουν πλεονέκτημα στην ομάδα σου. Ωστόσο, ο Τζόρτζ τονίζει μια ακόμα παράμετρο: Να κρατάς τα σενάρια όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου κερδίζοντας πλεονεκτήματα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.




Gears of War









Η Team Infinity είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στα πρωταθλήματα του Gears of War που διεξάγει η Major League Gaming. Σε ατομικό επίπεδο τα μέλη της διακρίνονται κυρίως για τη χρήση των «μικρών» όπλων. Όλοι οι παίκτες είναι καλοί όταν χρησιμοποιούν τα πιο ισχυρά όπλα αλλά τα υψηλά ποσοστά με τα όπλα των αρχαρίων είναι αυτά που ξεχωρίζουν τους άντρες από τα παιδιά.



Αν και κάθε μέλος της ομάδας είναι ένας άριστος παίκτης στον παραπάνω τομέα το μυστικό της Team Infinity είναι αλλού: Η ικανότητα τους να συνεργάζονται είναι αυτό που τους ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες. Οι ίδιοι το αποδίδουν στην καλή επικοινωνία που επιτρέπει σε κάθε παίκτη να βελτιώνει την επίδοση του μέσω της ενημέρωσης που δέχεται από τους υπολοίπους για πιθανούς κινδύνους, ευκαιρίες κ.α.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα