Οι σημαντικότερες τεχνολογικές ειδήσεις του 2014

Οι σημαντικότερες τεχνολογικές ειδήσεις του 2014

Νέα προϊόντα, τάσεις, μεγάλες εξαγορές, ακόμα και καταστροφές σημάδεψαν τη χρονιά που έφυγε στο χώρο της τεχνολογίας

Γιατί η Apple αγόρασε τη Beats Electronics και η Google τη Nest Media; Ποιος φταίει για τη διαρροή των «γυμνών» φωτογραφιών διάσημων γυναικών; Πού εξαφανίστηκαν τα Google Glass; Ποιος χάκαρε τη Sony; Είναι τα USB μας ανασφαλή εκ κατασκευής; Ερωτήματα που μας απασχόλησαν το 2014 και κάποια δεν έχουν απαντηθεί ακόμα.

Η SONY ΣΤΟΧΟΣ HACKERS

Στο πιο πρόσφατο και πιο προβεβλημένο περιστατικό παραβίασης δεδομένων -μέχρι και ο πρόεδρος Ομπάμα παρενέβη στην υπόθεση- εκλάπησαν πάνω από 100TB στοιχείων (εσωτερικά εμπιστευτικά email, ταινίες που δεν έχουν κυκλοφορήσει, στοιχεία 3.800 υπαλλήλων κ.ά) από τη SONY. Το γεγονός έγινε αφορμή να αναβληθεί για μέρες η προβολή της ταινίας «The Interview». Εκτιμάται ότι το hacking το διέπραξε η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας επειδή η συγκεκριμένη ταινία υποτίθεται ότι προσβάλλει τον ηγέτη της.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ UBER

Δεν είναι μόνο ότι έχει προβλήματα με το νόμο σχεδόν σε κάθε χώρα όπου δραστηριοποιείται. Είναι ότι ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της εταιρείας δήλωσε πως η εταιρεία σκοπεύει να παρακολουθεί τις κινήσεις, την προσωπική ζωή και το παρελθόν των δημοσιογράφων εκείνων που της ασκούν κριτική έτσι ώστε να τους έχει «στο χέρι» και να σταματήσουν να γράφουν. Στη συνέχεια, φυσικά, ζήτησε συγγνώμη.

Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ALIBABA

Το μεγαλύτερο IPO στην ιστορία της Wall Street έγινε από εταιρεία που δεν εδρεύει στις ΗΠΑ, που δεν κάνει καν business στις ΗΠΑ. Ο κινεζικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου αξίζει σήμερα $200 δισ. και το επόμενό της βήμα είναι η αγορά της Ινδίας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου.

 

Πηγή: fortunegreece.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα