PC Utilities για τις ‘δύσκολες’ ώρες – 3

PC Utilities για τις ‘δύσκολες’ ώρες – 3

Το ΜΕΝ 24 προτείνει 10 καλά προγραμματάκια για συγκεκριμένες δουλειές, καλογραμμένα και δωρεάν ή με περίοδο δοκιμής.

Το ΜΕΝ 24 προτείνει 10 καλά προγραμματάκια για συγκεκριμένες δουλειές, καλογραμμένα και δωρεάν ή με περίοδο δοκιμής.Πολλοί χρήστες, όταν αγοράζουν software επιλέγουν τις πολυχρηστικές σουίτες για να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες με μια αγορά. Τα λογισμικά αυτά, όμως, συνήθως ξεχνούν κάτι πολύ βασικό. Ότι οι χρήστες δεν έχουν όλοι τελευταίας τεχνολογίας υπολογιστή! Απαιτούν πολύ μνήμη, μεγάλη επεξεργαστική ισχύ και πολλές φορές καθυστερούν τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος.



Τα καλά νέα είναι ότι στον μαγικό κόσμο του ίντερνετ υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές. Προγραμματάκια που κάνουν συγκεκριμένες δουλειές, είναι καλογραμμένα και τις περισσότερες φορές προσφέρονται δωρεάν ή με περίοδο δοκιμής. Το ΜΕΝ 24, επειδή ενδιαφέρεται και για τους υπολογιστές όσων το διαβάζουν, έψαξε δοκίμασε και προτείνει 10 προγραμματάκια για τις πιο επιτακτικές ανάγκες: Multimedia, downloads, security, CD burning και file recovery.




10. Sumatra PDF








Αντί για
: Adobe Reader


Λόγος: Μπορεί το Adobe Reader να είναι, μακράν, το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα ανάγνωσης και επεξεργασίας αρχείων .pdf αλλά είναι τόσο βαρύ που αναρωτιέται κανείς γιατί πρέπει να τα εγκαταστήσει όλα αυτά για να πάρει απλώς κάποιες πληροφορίες. Καλή εναλλακτική επιλογή είναι και το FoxIt Reader.

Κατέβασε το
εδώ




9. Mozilla Firefox









Αντί για: Internet Explorer 6 & 7


Λόγος: O μοναδικός λόγος για να έχεις Internet Explorer είναι κάποιες ειδικές εφαρμογές και κάποια site δεν ανοίγουν με Mozilla. Αυτά όμως είναι μετρημένα στο χέρι. Από την άλλη ο Internet Explorer δεν μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά πράγματα που άλλοι Browser τα κάνουν εδώ και πολλές εκδόσεις. Γιατί όμως Mozilla Firefox. Γιατί κάνει τα πάντα, είναι ταχύτατος, είναι τζάμπα και προσφέρει ένα σωρό εφαρμογές που αναπτύσσονται από την κοινότητα των χρηστών.

Κατέβασε το
εδώ




8. Mozilla Search Tooolbar









Αντί για: Yahoo Toolbar


Λόγος: Η Yahoo Toolbar είναι ένα ιδανικό εργαλείο όταν κάποιος ψάχνει οτιδήποτε από νέα μέχρι σπίτια προς πώληση στην Αμερική και το πιο άχρηστο όταν ψάχνεις το ίντερνετ οπουδήποτε στον κόσμο. Εκτός του ότι έρχεται με διάφορα λογισμικά πακέτα όπως π.χ. τους οδηγούς για ποντίκια της Logitech και επιχειρεί να εγκατασταθεί στα μουλωχτά, φορτώνει και τη μνήμη του υπολογιστή βγαίνοντας στη Γραμμή Εργασιών.Αν θέλετε μια δυνατή και ελαφριά μπάρα αναζήτησης χρησιμοποιήστε αυτή του Mozilla Firefox.

Το έχεις ήδη κατεβάσει…




7. Kantaris Media Player









Αντί για: Windows Media Player


Λόγος: Το Kantaris Media Player παίζει κυριολεκτικά τα πάντα και είναι δωρεάν. Αντίθετα το Windows Media Player έχει ξεχάσει -τουλάχιστον όπως έρχεται με τα Windows ότι θα πρέπει να παίξει και τα flv αρχεία που είναι flash videos.

Κατέβασε το
εδώ




6. Orbit Downloader









Αντί για: Οποιοδήποτε Downloader


Λόγος: Απλώς δεν υπάρχει Downloader σαν το Orbit. Ένα πανίσχυρο feature που έχει με τη “διακριτική” ονομασία Grab++ αναγνωρίζει και κατεβάζει οποιοδήποτε τύπο αρχείου από οποιαδήποτε πηγή.

Κατέβασε το
εδώ




5. Digsby









Αντί για: Windows Messenger, Gmail chat, Facebook chat


Λόγος: Αυτή η πράσινη φατσούλα παίρνει όλα τα signups και τα ενσωματώνει σε ένα παράθυρο για να έχετε όλη την επικοινωνία σας μαζεμένη.

Κατέβασε το
εδώ




4. ΑVG









Αντί για: Norton AntiVirus, MacAfee Antivirus


Λόγος: Τα παραπάνω είναι από τα πιο δημοφιλή Antivirus. Και για το MacAfee, η αλήθεια είναι ότι δεν μας έχει απογοητεύσει ιδιαίτερα. Για το Norton όμως, όπως και για τα Utilities που δίνουν οι υπόλοιπες σουίτες της Symantec απλώς θα πούμε ότι όποιος θέλει το PC του δουλεύει ας δοκιμάσει άλλες εναλλακτικές. Για Antivirus συγκεκριμένα, το AVG είναι απλώς κορυφαίο: Παρέχει υψηλή προστασία, δίνεται δωρεάν και είναι το πιο γρήγορο.

Κατέβασε το
εδώ




3. 7-zip









Αντί για: WinZip ή WinRar


Λόγος: Γιατί απλούστατα δεν πληρώνεις. Το 7ζιπ

Κατέβασε το
εδώ




2. PowerISO









Αντί για: Nero Suite


Λόγος: Μπορεί να μην προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει το Nero αλλά τη βασική δουλειά που είναι το “κάψιμο” την κάνει καλύτερα και ειδικά όταν πρόκειται για image files.

Κατέβασε το
εδώ




1. EasyRecovery Professional









Αντί για: Γαϊδουρογύρευε κάλιο Γαϊδουρόδενε.


Λόγος: Κοινώς αντί για να ψάχνετε τα αρχεία σας ή να προσπαθείτε άδικα να τα ανοίξετε όταν έχουν καταστραφεί, καλύτερα να έχετε αυτό το λογισμικό στην άκρη. Και αν τα 500 ευρώ που κάνει σας φαίνεται πολλά απλώς ρωτήστε πόσα θα σας πάρει μια εταιρεία για να σας την κάνει. Με το EasyRecovery φυσικά.

Κατέβασε το
εδώ



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα