Πέντε στιγμές που θες γρήγορο και σταθερό Internet στο σπίτι

Πέντε στιγμές που θες γρήγορο και σταθερό Internet στο σπίτι
123rf 123rf

Από τις βραδιές με φίλους, μέχρι τις "έξυπνες συσκευές" και τα social media, αυτές είναι οι πέντε στιγμές που θες το Internet στο σπίτι να "πετάει".

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο διαφορετική θα ήταν η καθημερινότητά σου εάν δεν υπήρχε το Internet; Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν έχει χρειαστεί να το σκεφτούν, αφού το έχουν ζήσει. Οι πιο νέοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να ζήσουν χωρίς αυτό, αφού πλέον έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Αρκεί να αναλογιστείς πόσα πράγματα γίνονται με τη βοήθειά του. Στο σπίτι, στη δουλειά, στον δρόμο με τα applications που μας έχουν “λύσει” ή δέσει θα μπορούσε κανείς να πει, τα χέρια. Παντού.

Με δεδομένο αυτό, ξέρω, ξέρεις, ξέρουμε πως ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα σε αυτή τη ζωή είναι το κακό Internet. Αυτή η στιγμή που χρειάζεσαι τόσο πολύ τη βοήθειά του, αλλά αυτό “σέρνεται”. Είναι μια κατάσταση που έχουμε ζήσει όλοι, ο καθένας τη χειρίζεται διαφορετικά. Άλλοι παραμένουν ψύχραιμοι, άλλοι πάλι όχι και τόσο επειδή ακριβώς υπάρχουν στιγμές στην καθημερινότητά σου που θες το Internet σου να “πετάει”. Κατά κύριο λόγο, αυτές οι στιγμές είναι όταν βρίσκεσαι στο σπίτι. Χρειάζεσαι, λοιπόν, μια σύνδεση που να είναι γρήγορη και να έχει ένα επιπλέον πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που θα την κάνει ξεχωριστή: την σταθερότητα. Αυτό τον συνδυασμό ταχύτητας και σταθερότητας προσφέρει η σύνδεση με οπτικές ίνες.

Οι νέες συνδέσεις οπτικών ινών Wind Fiber φέρνουν νέα δεδομένα στον τρόπο που απολαμβάναμε το Internet μέχρι σήμερα. Η τεχνολογία οπτικών ινών δεν επηρεάζεται από την απόσταση του σπιτιού από το αστικό κέντρο, σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα τεχνολογίες ADSL2+ και VDSL. Επίσης, λόγω του μικρότερου μήκους του χάλκινου καλωδίου ή ακόμα και την ολική απουσία του, επηρεάζεται πολύ λιγότερο από παράγοντες όπως η ποιότητα του καλωδίου, οι καιρικές συνθήκες και οι παρεμβολές.

Το αποτέλεσμα είναι η σταθερή ταχύτητα 100 & 200 Mbps με ελάχιστες διακυμάνσεις οι οποίες δεν εξαρτώνται από τον πάροχο (π.χ. απόσταση από την υπαίθρια καμπίνα, παρεμβολές από γειτονικά WiFi, ποιότητα εσωτερικών υποδομών καλωδίωσης του κτιρίου). Αυτή τη σταθερότητα την χρειάζεσαι περισσότερο απ’ οπουδήποτε στο σπίτι.

Αναρωτιέσαι γιατί;

Για τις έξυπνες συσκευές

Gadgets για το σπίτι ή για το αυτοκίνητο, φούρνοι, ψυγεία, πλυντήρια που ελέγχονται μέσω εφαρμογών στο κινητό και δεν συμμαζεύεται. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ, τόσο που οι άλλοτε παραδοσιακές συσκευές που λειτουργούσαν μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα χρειάζονται, πλέον, απαραίτητα και το Internet, αφού μπορείς να τις χειριστείς μέσω applications. Με λίγα λόγια, για μια εύκολη ζωή που γίνεται ακόμα πιο εύκολη με το πάτημα ενός κουμπιού δεν γίνεται να ζήσεις χωρίς γρήγορο και σταθερό Internet.

Όταν η δουλειά “τρέχει”

Η δουλειά δεν είναι μόνο στο γραφείο. Στις περισσότερες περιπτώσεις (με ελάχιστες εξαιρέσεις κάποιους πολύ τυχερούς) σε ακολουθεί και στο σπίτι. Mails, excel, πλάνα και ό,τι άλλο task περιλαμβάνεται στο job description σου. Τη στιγμή που “καίγεσαι” να προλάβεις ένα deadline το μόνο που δεν θες είναι να έχεις αργό Internet, να χάνεται το σήμα και τα σχετικά. Με τις συνδέσεις οπτικών ινών Wind Fiber αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εμφανιστεί.

Για τις βραδιές παρέας

Μια ωραία βραδιά στο σπίτι προϋποθέτει και καλή παρέα. Μια βραδιά που μπορεί να περιλαμβάνει παιχνίδι, ταινία, μουσική ή οτιδήποτε άλλο θες και σε κάνει να περνάς καλά. Υπάρχει κάτι χειρότερο από το να ξεκινήσεις online ένα παιχνίδι ή την προβολή μιας ταινίας ή μουσική και να διακόπτονται συνεχώς λόγω κακής σύνδεσης; Ρητορική η ερώτηση, δεν υπάρχει. Γι’ αυτό και θες η σύνδεσή σου να “πετάει”, όπως κάνουν οι συνδέσεις οπτικών ινών WIND Fiber.

Για να “λιώσεις” στα social media

Εδώ θα μιλήσουμε με αλήθειες. Όλη την ημέρα είσαι με ένα κινητό στο χέρι. Facebook, messenger, Twitter, Instagram. Σκρολάρεις ατελείωτα στις αγαπημένες social πλατφόρμες σου και φυσικά θες να μπορείς να κάνεις άμεσα upload φωτογραφίες και videos όποτε υπάρχει κάτι το οποίο επιθυμείς να μοιραστείς με τους followers σου. Και σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς γρήγορο και σταθερό Internet.

Για την επικοινωνία

Μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, χρήση του Internet σήμερα: η επικοινωνία. Αυτό που λέγαμε ότι γινόταν κάποτε μέσω τηλεφώνου, ότι επικοινωνούσες με ανθρώπους που βρίσκονταν μακριά, γίνεται πολύ πιο εύκολα εδώ και χρόνια με τη βοήθεια του διαδικτύου. Το Skype είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα γι’ αυτό που περιγράψαμε πιο πάνω. Θες να δεις έναν φίλο στην Αμερική; Δεν χρειάζεσαι πολλά. Ένα laptop ή ένα κινητό, Skype και μια καλή σύνδεση για να μην υπάρχουν οι εκνευριστικές διακοπές που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την επικοινωνία.

Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν χωρίς τις συνδέσεις οπτικών ινών υπερ – υψηλών ταχυτήτων Wind Fiber. Τα δίκτυα οπτικών ινών της Wind λειτουργούν εκτός από Αττική στην Καλαμάτα και πλέον και στη Λάρισα, οι κάτοικοι της οποίας έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν μια νέα εμπειρία πλοήγησης στο Internet με απεριόριστες δυνατότητες για τους χρήστες και τις επιχειρήσεις με Ultra-fast ταχύτητες τεράστιο εύρος χωρητικότητας καθώς και υποστήριξη όλων των ειδών video streaming όπως 4K TV & VR, ποιοτικό και χωρίς κολλήματα online gaming αλλά και άμεσo uploading φωτογραφιών και videos στα Social Media.

Η ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών εξαπλώνεται με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τις επενδύσεις της Wind σε υποδομές νέας γενιάς να συνεχίζονται εντατικά και το 2019. Stay tuned.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα