Πότε έρχεται στην ελληνική αγορά το Nintendo Switch

Πότε έρχεται στην ελληνική αγορά το Nintendo Switch

Η ιαπωνική εταιρεία έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τη νέα της, υβριδική κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών

του Παναγιώτη Μαρκίδη

Η Nintendo ανακοίνωσε μέσω live stream περισσότερες πληροφορίες και την ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας της κονσόλας. Το Nintendo Switch θα βγει στις αγορές στις 3 Μαρτίου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι αμέσως διαθέσιμο και στην Ελλάδα από τη CD Media, επίσημο διανομέα των προϊόντων της ιαπωνικής εταιρείας στη χώρα μας.

Η νέα κονσόλα της Nintendo έχει υβριδικό χαρακτήρα. Συνδέεται με την τηλεόραση και παράλληλα είναι ένα φορητό σύστημα gaming. Εκ πρώτης όψεως πρόκειται για ένα tablet με οθόνη αφής και αποσπώμενα χειριστήρια. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να εφαρμόσει στο Switch τα δύο χειριστήρια (Joy-Con controllers) όταν θέλει να παίξει εν κινήσει ή ακόμα να τα χρησιμοποιήσει ανεξάρτητα (επικοινωνούν ασύρματα), αλλιώς να συνδέσει το κυρίως σώμα της παιχνιδομηχανής στην ειδική βάση και μέσω αυτής στην τηλεόραση. Με τη χρήση ενός πρόσθετου εξαρτήματος, οι Joy-Con controllers μετατρέπονται σε ένα κλασικό gamepad.

 

Τα χειριστήρια Joy-Con μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως motion controllers. Το σύστημα motion-sensing μπορεί να ξεχωρίσει κινήσεις του χεριού, όπως για παράδειγμα αυτές που συμβολίζουν την πέτρα, το ψαλίδι και το χαρτί στο γνωστό παιχνίδι. Επίσης, ενσωματώνουν ένα εξελιγμένο σύστημα δόνησης (HD Rumble), για το οποίο η Nintendo λέει πως επιτρέπει στους παίκτες να νιώσουν την αίσθηση από τα παγάκια καθώς πέφτουν σε ένα ποτήρι ή όταν το νερό γεμίζει ένα δοχείο.

Ανάμεσα στα πρώτα παιχνίδια που θα είναι διαθέσιμα για το Switch περιλαμβάνονται τα Splatoon 2, Super Mario Odyssey, Minecraft: Story Mode, Skylanders Imaginators, Rayman Legends, Skyrim, Minecraft, NBA 2K18, Arms και The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Σύμφωνα με τη Nintendo, περίπου 80 τίτλοι είναι σε φάση ανάπτυξης για το Switch.

Για on line παιχνίδι με άλλους παίκτες (multiplayer) θα απαιτείται εγγραφή στη σχετική υπηρεσία της Nintendo. Με το λανσάρισμα του Switch η υπηρεσία θα παρέχεται δωρεάν, ωστόσο από το Φθινόπωρο και μετά θα απαιτείται συνδρομή. Όσοι εγγραφούν θα έχουν παράλληλα τη δυνατότητα να κατεβάζουν και να παίζουν ένα κλασικό παιχνίδι το μήνα από τα Nintendo Entertainment System (NES) ή Super Nintendo Entertainment System (SNES).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα