Πότε και πού θα παρουσιαστεί το Galaxy S8

Πότε και πού θα παρουσιαστεί το Galaxy S8

Η Samsung φαίνεται πως επιστρέφει στη Νέα Υόρκη, θέλοντας να ξανακερδίσει τις εντυπώσεις

Του Παναγιώτη Μαρκίδη

Με τους αναλυτές να χαρακτηρίζουν ως «ιδιαίτερα κρίσιμο» το επόμενο βήμα της Samsung στην αγορά των premium smartphones, στην προσπάθειά της να αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές μετά από το φιάσκο του Note 7, τα φώτα στρέφονται στο επόμενο Galaxy της σειράς S.

Σύμφωνα με κορεατικές ιστοσελίδες, σε πρόσφατη συνάντηση στελεχών της εταιρείας επιβεβαιώθηκε ότι η παρουσίαση του Galaxy S8 θα γίνει τον Απρίλιο στη Νέα Υόρκη. Έτσι, φαίνεται ότι η Samsung επιστρέφει στην προ ετών συνταγή, πιθανότατα μιας φαντασμαγορικής παρουσίασης στην πόλη που τροφοδοτεί το αμερικανικό όνειρο.

Αντίστοιχη ήταν η παρουσίαση του Galaxy S4, τον Μάρτιο του 2013 στην αμερικανική μητρόπολη, με μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο φημισμένο Radio City Music Hall. Με το τότε «Unpacked Episode 1», η Samsung είχε επιχειρήσει και εν πολύς τα είχε καταφέρει να προκαλέσει την Apple «εντός έδρας», κάνοντας αρκετό θόρυβο στην αμερικανική αγορά. Τα προηγούμενα δύο χρόνια, οι παρουσιάσεις των νέων Galaxy S έγιναν στη Βαρκελώνη, στα προεόρτια του Mobile World Congress, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί την εβδομάδα μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου.


Και προκειμένου να αποφύγει μελλοντικά προβλήματα με τις μπαταρίες των συσκευών της, η Samsung αλλάζει προμηθευτές. Σύμφωνα δε με το Reuters δεν δίστασε να στραφεί στη μεγάλη ανταγωνίστρια της. Καθώς, η πρωτοφανής αποτυχία με το Note 7 αντιμετωπίστηκε ως εθνικό θέμα στην Κορέα, υπό το πρίσμα ότι θα μπορούσε να βλάψει συνολικά την πορεία των εξαγωγών στον τομέα των ηλεκτρονικών συσκευών, η Samsung λέγεται ότι έχει συμφωνήσει για τον επόμενο χρόνο με την LG Chem, η οποία πρωτοπορεί στην ανάπτυξη επιφορτιζόμενων μπαταριών και μεταξύ άλλων προμηθεύει την Apple.

Πάντως, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν μπαταρίες της LG θα χρησιμοποιηθούν στο Galaxy S8, το οποίο φημολογείται ότι θα έχει οθόνη ανάλυσης 4K, θα φοράει τον νεότερο Snapdragon επεξεργαστή (835), υποστηριζόμενο από 6 Gb RAM, και όπως το iPhone 7 δεν θα έχει την κλασική, στρογγυλή είσοδο (mini jack) ακουστικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα