Πού ποντάρει η Apple με τις νέες της συσκευές iPhone 7, 7 Plus και το Apple Watch 2

Πού ποντάρει η Apple με τις νέες της συσκευές iPhone 7, 7 Plus και το Apple Watch 2

Αναλυτικά τα νέα τους χαρακτηριστικά. Στην ελληνική αγορά μαζί με τα νέα iPhone και το Apple Watch Series 2

Επιμέλεια: Παναγιώτης Μαρκίδης  

H Apple – όπως συνηθίζει ανά δύο χρόνια – ρίχνει στην αγορά ένα ουσιαστικά ανασχεδιασμένο iPhone (σε δύο εκδόσεις με τις γνωστές διαστάσεις οθόνης, στις 4,7 και 5,5 ίντσες), επιδιώκοντας να δείξει ότι αφουγκράζεται τα «θέλω» των πιστών της καταναλωτών και βελτιώνει τις best seller συσκευές της στα σημεία που ενδιαφέρουν τους χρήστες.

Τα iPhone 7 και 7 Plus, που αναμένονται στην ελληνική αγορά στις 23 Σεπτεμβρίου μαζί με το Apple Watch Series 2,  είναι ταχύτερα, με καλύτερη αυτονομία, αντέχουν στην επαφή με το νερό και – σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν – ενσωματώνουν ακόμα καλύτερες κάμερες. Το μεγάλο iPhone 7 Plus έχει σύστημα με δύο φωτογραφικούς φακούς, που βοηθάει το παιχνίδι με το βάθος πεδίου και μπορεί να δώσει ένα πιο επαγγελματικό άγγιγμα στις φωτογραφίες ακόμα και εκείνων που αγνοούν τι πάει να πει διάφραγμα. Μάλιστα, η Apple αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στον νέο (πανίσχυρο κατά τα λεγόμενα) επεξεργαστή εικόνας που υποστηρίζει τη λήψη φωτογραφιών.

 

Το iPhone 7 έχει μονή κάμερα με ανασχεδιασμένα οπτικά μέρη και αισθητήρα 12 Mpixels. Και τα δύο νέα μοντέλα ενσωματώνουν κάμερα με αισθητήρα 7 Mpixels στην μπροστινή όψη, κοιτώντας όσους αρέσκονται να βγάζουν αμέτρητες selfie πόζες. Αμφότερες οι βασικές κάμερες των νέων iPhone ενσωματώνουν σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας. Επιπλέον, αυτή του iPhone 7 Plus έχει 2x οπτικό ζουμ.

Ακόμα, τα νέα τηλέφωνα της Apple είναι ταχύτερα, με επιδόσεις στον τομέα του gaming που φτάνουν αυτές τις παιχνιδομηχανών. Ο νέος A10 Fusion επεξεργαστής των iPhone 7 και iPhone 7 Plus είναι 120 φορές ταχύτερος από τον επεξεργαστή του πρώτο iPhone! Ακολούθως και η GPU των νέων iPhone7 είναι 240 φορές ταχύτερη από εκείνη του πρώτου μοντέλου.

 

Η Apple επιχειρεί εδώ και χρόνια να κυριαρχήσει στον χώρο του mobile gaming και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε κατά την παρουσίαση των νέων της προϊόντων τα έχει πλέον καταφέρει. Ο Τιμ Κουκ υποστήριξε ότι τα iPhone και iPad είναι οι πιο δημοφιλείς gaming συσκευές στον κόσμο και λίγο μετά στη γιγαντοοθόνη πίσω του εμφανίστηκε η τόσο οικεία και διασκεδαστική φιγούρα του Super Mario. Μία νέα έκδοση του θρυλικού παιχνιδιού θα κυκλοφορήσει μέσω του App Store, την ίδια στιγμή που το νέο Apple Watch θα συνοδεύεται από ειδικό app του Pokemon Go, προκειμένου αυτός που το φοράει να λαμβάνει ανά πάσα στιγμή στον καρπό του ειδοποιήσεις για τα αβγά με τα τερατάκια που κρύβονται κάπου εκεί γύρω του.

 

Κατά τα άλλα και όπως αναμενόταν τα νέα iPhone έχουν απαλλαγεί από το παραδοσιακό mini jack για τα ακουστικά, τα οποία πλέον μπορείς να συνδέσεις είτε απευθείας στη Lighting θύρα (αυτά που θα κυκλοφορήσουν και από τρίτους κατασκευαστές), είτε με αντάπτορα που θα παρέχεται στη συσκευασία.

Επίσης, έχουν νέα, ακόμα πιο φωτεινή Retina οθόνη με 3D Touch και κεντρικό πλήκτρο αφής που προσομοιώνει την αίσθηση του «κλικ». Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Apple, νέα iPhone τα πάνε καλύτερα και στον τομέα της αυτονομίας, με το iPhone 7 να αντέχει δύο ώρες περισσότερο μετά από μια πλήρη φόρτιση, συγκριτικά με το iPhone 6S. Θα κυκλοφορήσουν σε εκδόσεις των 32, 128 και 256 Gb και σε ένα νέο glossy μαύρο χρώμα.

 

Τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus αναμένονται στην ελληνική αγορά στις 23 Σεπτεμβρίου, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και μόλις μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες μεγάλες αγορές! Η Ελλάδα είναι στο δεύτερο κύμα των χωρών κυκλοφορίας των νέων iPhone, αφού όπως φαίνεται τη φορά αυτή η Apple έχει φροντίσει να εξασφαλίσει μεγαλύτερα αποθέματα συσκευών.

Μαζί με τα νέα iPhone έρχεται και το νέο Apple Watch. Θα είναι αδιάβροχο μέχρι τα 50 μέτρα βάθος, θα κυκλοφορήσει και σε κεραμική έκδοση (αγαπημένο υλικό της υψηλής ωρολογοποιίας), θα έχει πολύ πιο φωτεινή οθόνη (την πιο φωτεινή που έχει μπει σε συσκευή της Apple) και θα ενσωματώνει επίσης ταχύτερο επεξεργαστή και GPS δέκτη.

Ακόμα, στο Σαν Φρανσίσκο παρουσιάστηκαν και τα πρώτα ασύρματα ακουστικά με το λογότυπο της Apple. Τα Air Pods έχουν ειδικούς αισθητήρες και συνοδεύονται από θήκη φόρτισης, αφού η Apple λέει ότι τα καλώδια δεν ταιριάζουν στις φορητές συσκευές του σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα