Πρώτη παρουσίαση του iPhone

Πρώτη παρουσίαση του iPhone

Το νέο, πιο πλήρες iPhone, παρουσιάστηκε εχθές από το Steve Jobs απελευθερώνοντας κύματα ενθουσιασμού στη φυλή των γκατζετάκηδων

Το νέο, πιο πλήρες iPhone, παρουσιάστηκε εχθές από το Steve Jobs απελευθερώνοντας κύματα ενθουσιασμού στη φυλή των γκατζετάκηδων. Το ΜΕΝ 24 σας το παρουσιάζει! Ο Steve Jobs λίγες μέρες πριν τα πρώτα γενέθλια του πρώτου iPhone (τα κλείνει στις 29 Ιουνίου), τίναξε την μπάνκα στον αέρα στο χώρο των κινητών τηλεφώνων. Χωρίς υπερβολή, οι δυνατότητες του νέου iPhone, κυρίως όμως η τιμή του θα κάνει τους ανταγωνιστές της Apple να χάσουν τον ύπνο τους για πάρα πολύ καιρό.



Ετοιμαστείτε γιατί στις γραμμές που ακολουθούν σας εξηγούμε γιατί μπορει να θέλετε να το αποκτήσετε τόσο έντονα που δεν θα σας πείραζε ακόμα κι αν αρπάζατε με το ζόρι από τα χέρια του Steve Jobs αυτό που κρατούσε την ώρα της παρουσίασης.




Τέλος το φιδάκι








Παιχνίδια όπως το γνωστό φιδάκι και το tetris μπορεί να σας φαίνονται αστεία μπροστά σ’ αυτά που μπορείτε να παίξετε στον υπολογιστή ή στο Playstation, αλλά μη έχοντας κάτι άλλο να κάνετε στο μετρό, θα παίξετε ακόμη και αυτά. Το νέο όμως iPhone δεν συμβιβάζεται. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, που χρόνια τώρα ήταν διαθέσιμη στους υπολογιστές, σας δίνει τη δυνατότητα να παίξετε παιχνίδια με υπέροχα γραφικά – χάρη επίσης σε μια καταπληκτικά σχεδιασμένη οθόνη – αλλά και να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη τη συσκευή ως χειριστήριο. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Steve Jobs ακόμη και αυτοί που δεν παίζουν παιχνίδια στο κινητό τους, δεν υπάρχει περίπτωση, θα το κάνουν με το iPhone! Μετά, «έκατσε» στη θέση του οδηγού παίζοντας ένα παιχνίδι «ράλι» χρησιμοποιώντας τη συσκευή ως… τιμονιέρα! Για γραφικά, δεν συζητάμε. Αν είχαμε μετοχές στο Nintendo DS θα τις πουλούσαμε… χθες!




Mobile Surfing









Από το πρώτο κιόλας μοντέλο, το iPhone χειρίζεται το internet και τα πολυμέσα όπως κανένα άλλο κινητό που κυκλοφορεί ή γνωρίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες (περίμενουμε άμεσα τις αντιγραφές!). ¨Πραγματικά, δεν μπορέσαμε να συνδεθούμε πιο εύκολα και γρήγορα σε ένα ασύρματο δίκτυο από ότι με το iPhone (και δεν το συγκρίνουμε μόνο με τα κινητά!). Η μεγάλη του οθόνη (η μεγαλύτερη της αγοράς) κάνει το σερφάρισμα πιο ευχάριστο και εύκολο ακόμη και από οθόνη laptop (φορτιστής, ποντίκι, τοποθέτηση… βαρεθήκαμε ήδη). Του έλειπε όμως κάτι βασικό. Κάτι που είχαν τα υπόλοιπα, του έλειπε η ταχύτητα. Ε, λοιπόν, την απέκτησε κι αυτή καθώς το νέο μοντέλο, που θα κυκλοφορήσει στις 11 Ιουλίου, διαθέτει 3G και φυσικά ταχύτητες που φλερτάρουν με τις αντίστοιχες της DSL. Όσο για τον ανταγωνισμό; Η Apple ισχυρίζεται ότι με τη μέθοδο που χρησιμοποιεί οι σελίδες κατεβαίνουν 36% πιο γρήγορα από το Nokia N95 και το Treo 750. Όχι κι άσχημα.




GPS









Για όσους έβλεπαν τα Google Maps και τα ζαχάρωναν, το νέο iPhone διαθέτει το ιδανικό δώρο και για εκείνους. Διαθέτει GPS το οποίο μάλιστα συμπληρώνει και με γεω-κωδικοποίηση από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τα δίκτυα WiFi. Εσείς βρίσκεστε στην οθόνη ως μια κόκκινη βούλα και ο χάρτης σας δείχνει που ακριβώς είστε. Αν κατορθώσετε να χαθείτε και μ’ αυτό, ε τότε μπράβο!




Aνoιχτό σε όλους









Ο καθένας, ο οποίος έχει τις απαραίτητες γνώσεις , και όχι μόνο, μπορεί να δημιουργήσει το λογισμικό το οποίο εκμεταλλεύεται το hardware του τηλεφώνου και μπορεί να κάνει για σας ότι μπορεί να φανταστείτε και σας είναι απαραίτητο, από μια εφαρμογή για το που βρίσκονται οι φίλοι σας αυτή τη στιγμή (μέσω του GPS που μόλις αναφέραμε) μέχρι μια εφαρμογή που σε ενημερώνει ότι το αντικείμενο που έχειςπρος πώληση στο eBay μόλις δέχτηκε νέα προσφορά! Η Apple, όχι μόνο του το έκανε εύκολο, παρέχοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και τα μέσα αλλά του έδωσε και κίνητρο: θα το διανέμει μέσω του επίσημου site της – αν ο προγραμματιστής θελήσει να το χρεώσει στον εκάστοτε χρήστη, η Apple του προσφέρει το 70% των κερδών από τις πωλήσεις του λογισμικού. Αν πάλι θελήσει να το διανέμει δωρεάν, η Apple θα κάνει το ίδιο.




Εφαρμογές









Παίζει όλες τις εφαρμογές γραφείου. Τόσο απλά. Word, Excel ακόμα και αυτό το Powerpoint, είναι όλα μέσα.




Μπαταρία



Ένα από τα μεγάλα μείον του υπάρχοντος iPhone ήταν η μικρή ζωή μπαταρίας που ξεζούμιζαν για πλάκα τα βίντεο, τα mp3 και κυρίως το σερφάρισμα. Βρήκαν βελτίωση και σ’ αυτό κι έτσι το νέο μοντέλο έχει 300 ώρες αναμονήες, 8-10 ώρες χρήσης δίχως 3G, 5 ώρες χρήσης 3G, 7 ώρες βίντεο και ένα ολόκληρο 24ωρο μουσική.




Τα πάχη του, τα κάλλη του








Φυσικά έχει και εικαστικές αλλαγές. Στο μέγεθος μεγάλωσε ελάχιστα αλλά ούτε που θα το καταλάβουμε καθώς απλώς έκανε μια μικρή καμπύλη στο πίσω μέρος το οποίο, παρεπιπτόντως, είναι πλέον φτιαγμένο από γυαλιστερό μαύρο πλαστικό. Επίσης, κυκλοφορεί και σε άσπρο (μόνο στο μοντέλο των 16GB) ενώ η θήκη για τα ακουστικά βγήκε λίγο προς τα έξω.




Eλλάδα









Η ερώτηση κλειδί είναι “Πότε θα έρθει στην Ελλάδα ρε παιδιά;”. Επίσημη απάντηση ακόμα δεν διαθέτουμε. Το σίγουρο είναι ότι η χώρα μας δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις 22 χώρες που θα το έχουν στις 11 Ιουλίου οπότε και θα πρωτοεμφανιστεί. Η δικιά μας εκτίμηση λέει για… καλό φθινόπωρο.




Τιμή









Η τιμή προφανώς και δεν ισχύει για Ελλάδα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψουμε να ονειρευόμαστε (ή να ψάχνουμε στο eBay). Το μοντέλο των 8G κάνει $199 και το μοντέλο των 16G πάει στα $299. Μην τα μεταφέρετε σε ευρώ, θα μελαγχολήσετε.



Εν κατακλείδι, τί είναι αυτό που έκανε η Apple με το iPhone; Ότι προστάζουν τα βιβλία μάρκετινγκ, πήρε μια καταπληκτική συσκευή και την έκανε ακόμα καλύτερη!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα