Ψήφος εμπιστοσύνης στα ελληνικά μυαλά από τη SAP

Ψήφος εμπιστοσύνης στα ελληνικά μυαλά από τη SAP

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το κέντρο ανάλυσης και αξιοποίησης δεδομένων της εταιρείας με βάση την Αθήνα

Του Παναγιώτη Μαρκίδη

«Δημιουργήσαμε στην Ελλάδα τη βάση του πρώτου παγκοσμίως data science delivery hub της SAP γιατί εδώ υπάρχει υψηλό επιστημονικό δυναμικό. Δεν απευθυνόμαστε σε προσωπικό χαμηλού κόστους, αλλά σε επιστήμονες με υψηλή κατάρτιση», τόνισε ο Παύλος Παναγιωτίδης, ανακοινώνοντας την έναρξη λειτουργίας του κέντρου ανάλυσης και αξιοποίησης δεδομένων της εταιρείας στη χώρα μας.

Ο τομέας των big data αποτελεί σήμερα μία από τις κυριότερες τάσεις της ψηφιακής τεχνολογίας και αναμένεται να διαμορφώσει τις εξελίξεις μέχρι το 2020. Ανταποκρινόμενη στις αυξημένες απαιτήσεις των επιχειρήσεων για την αποτελεσματική διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων στο πλαίσιο της ψηφιακής οικονομίας, η SAP επενδύει στο data science delivery hub της Αθήνας, αποσκοπώντας να παρέχει συνεχώς καλύτερες λύσεις για τους πελάτες και τους συνεργάτες της. Επιπλέον, το εν λόγω hub φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα κέντρο γνώσης και αξιοποίησης του τεράστιου όγκου πληροφοριών (big data) που είναι διαθέσιμα στο ψηφιακό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες αυτές προς όφελος των εταιριών, στην πορεία τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Μέσα από την στρατηγική συνεργασία με ακαδημαϊκούς και άλλους παραγωγικούς φορείς και με τη συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων, το κέντρο ανάλυσης και αξιοποίησης δεδομένων της SAP έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του και αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω με την πρόσληψη νέων στελεχών.

«Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, παρατηρούμε μία πρωτόγνωρου μεγέθους παραγωγή δεδομένων. Ωστόσο, τα πολλά δεδομένα δεν μεταφράζονται άμεσα και σε χρήσιμη πληροφορία. Σκοπός μας είναι να αναλύσουμε σε βάθος τη δομή και τα χαρακτηριστικά των big data με στόχο να δημιουργήσουμε προϊόντα και τεχνολογικές λύσεις που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να λειτουργούν πιο άμεσα και αποτελεσματικά», εξήγησε ο Παύλος Παναγιωτίδης, στέλεχος της SAP με πολυετή παρουσία στον τομέα του data science, ο οποίος ηγείται του hub.

Η SAP παρέχει λύσεις και εφαρμογές επιχειρησιακού λογισμικού. Σύμφωνα με τη συνολική κεφαλαιοποίηση στη χρηματιστηριακή αγορά, είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής software στον κόσμο, με πάνω από 230.000 πελάτες σε περισσότερες από 180 χώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα