Reddit: Προβλήματα στον δημοφιλή ιστότοπο – Σε εξέλιξη το blackout σε χιλιάδες κοινότητες

Reddit: Προβλήματα στον δημοφιλή ιστότοπο – Σε εξέλιξη το blackout σε χιλιάδες κοινότητες
Reddit Getty Images

Μαζική διαμαρτυρία στο Reddit μετά την κίνηση του ιστότοπου να προχωρήσει σε χρέωση για πρόσβαση στο API του. Κλειστές για τουλάχιστον 48 ώρες ουκ ολίγες δημοφιλείς κοινότητές του.

“Έπεσε” την Δευτέρα (12/06) το Reddit για χρήστες σε όλο τον κόσμο, καθώς αρκετές από τις πιο δημοφιλείς κοινότητές του επέλεξαν να κλείσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στις τιμές.

Αρκετοί χρήστες που προσπάθησαν να συνδεθούν στον ιστότοπο ήρθαν αντιμέτωποι με κενές σελίδες ή με μυνήματα να προσπαθήσουν να ανανεώσουν τη σελίδα.

Η παγκόσμια διακοπή έρχεται καθώς μια σειρά από τα κύρια subreddits για παιχνίδια, μουσική, διασημότητες και κοινότητες έκλεισαν για τουλάχιστον 48 ώρες αφότου το Reddit ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να χρεώνει προγραμματιστές που χρησιμοποιούν τον ιστότοπό του.

Οι χρεώσεις αφορούν προγραμματιστές που θέλουν να έχουν πρόσβαση στο API του Reddit (διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών), το οποίο τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες στην πλατφόρμα και να εκτελούν εναλλακτικές εφαρμογές smartphone για άτομα που δεν τους αρέσει να χρησιμοποιούν την επίσημη εφαρμογή Reddit.

Πολλοί χρήστες του Reddit έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο του ιστότοπου μέσω δημοφιλών εφαρμογών όπως οι Apollo, Narwhal, Relay και Infinity, επομένως τα subreddit επέλεξαν να κλείσουν για να υποστηρίξουν τους προγραμματιστές.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα