Ρεκόρ πωλήσεων προβλέπει η J.P. Morgan για το επόμενο iPhone

Ρεκόρ πωλήσεων προβλέπει η J.P. Morgan για το επόμενο iPhone

Περισσότεροι κάτοχοι παλαιότερων μοντέλων εκτιμάται ότι θα θελήσουν να αντικαταστήσουν τη συσκευή τους

Του Παναγιώτη Μαρκίδη

Έξι μήνες πριν από το αναμενόμενο λανσάρισμα του επόμενου iPhone οι επενδυτές προσπαθούν να προβλέψουν πόσο μεγάλη είναι η ευκαιρία για την Apple και αν η συμπλήρωση δέκα ετών από την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου μπορεί να ακολουθηθεί από μια νέα έκρηξη πωλήσεων.

Σε ανάλυση, που δημοσίευσε το businessinsider.com, σημειώνεται ότι οι μέχρι τώρα προβλέψεις πιθανά δεν αποτυπώνουν τον όγκο των πωλήσεων που θα προκύψει, καθώς εκτιμάται ότι ακόμα περισσότεροι κάτοχοι παλαιότερων μοντέλων iPhone θα θελήσουν να αντικαταστήσουν τη συσκευή τους.

Η J.P. Morgan ανέβασε την πρόβλεψη πωλήσεων για το iPhone 8 από τα 245 στα 260 εκατομμύρια συσκευές, αν και η μέχρι τώρα κοινή εκτίμηση αναφέρεται σε 225 εκατομμύρια σε διάστημα ενός έτους.

Στην αμερικανική αγορά ο κύκλος αντικατάστασης ενός καινούργιου iPhone είναι περίπου 18 μήνες, ενώ στην ελληνική υπολογίζεται ότι πλησιάζει τα δύο χρόνια. Ο συνολικός αριθμός των ενεργών iPhone παγκοσμίως υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο τηλέφωνα, καθώς συχνά αλλάζουν χέρια μέχρι και τρεις φορές. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα μεγάλος αριθμός ενεργών iPhone 4S, το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε το 2011 και βγήκε εκτός παραγωγής το 2014.

Το 2016 οι αποστολές iPhone σε όλο τον κόσμο ανήλθαν στα 215,4 εκατομμύρια τεμάχια, από 231,5 εκατ. το 2015. Η Apple ήταν πρώτη σε πωλήσεις smartphones το τελευταίο τρίμηνο το 2016, εκμεταλλευόμενη το φιάσκο του Galaxy Note 7, με 78,3 έναντι 77,5 εκατ. συσκευές της Samsung.

Τα επόμενα μοντέλα iPhone εικάζεται ότι θα ενσωματώνουν OLED οθόνες μεγαλύτερης διάστασης, χωρίς να αυξηθεί το μέγεθος των συσκευών, χάρη στην ελαχιστοποίηση του περιθωρίου μεταξύ οθόνης και πλαισίου. Πιθανολογείται πως θα υποστηρίζουν αναβαθμισμένες φωτογραφικές λειτουργίες και γυαλί θα καλύπτει την πίσω πλευρά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα