Σε αυτό το μυστικό εργαστήριο σχεδιάζει τα δικά της drones η Amazon

Σε αυτό το μυστικό εργαστήριο σχεδιάζει τα δικά της drones η Amazon
14/10/16 World exclusive tour of Amazon's Prime Air labs 14/10/16 Amazon's Prime Air labs tour with students from Steeple Morden Primary School. Picture: David Johnson Trinity Mirror

Θα μεταφέρουν δέματα δύο κιλών, σε απόσταση μέχρι 24 χιλιόμετρα από τη βάση τους, σε λιγότερο από 30 λεπτά

Η Amazon άνοιξε, σε μια ομάδα μαθητών του δημοτικού, τις πόρτες ενός μυστικού – μέχρι πρότινος – εργαστηρίου της στο Κέμπριτζ. Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικού ενημερωτικού site, στον συγκεκριμένο χώρο σχεδιάζονται drones, με τα οποία η μεγαλύτερη εταιρεία online λιανικού σκοπεύει να κάνει κατ οίκον παραδόσεις.

Τα σχέδια του ιδρυτή της, Τζεφ Μπέζος, για την ανάπτυξη ενός στόλου από drones, στα οποία θα βασίζεται ένα νέο σύστημα εναέριων ταχυμεταφορών, είναι ήδη γνωστά. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που η Amazon αφήνει ανοικτές τις πόρτες ενός τέτοιου εργαστηρίου, ίσως σε απάντηση των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η αποκάλυψη ότι μετέφερε στην αγγλική εξοχή τα πεδία δοκιμών των υπό ανάπτυξη μοντέλων.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, τα drones της Amazon θα είναι σε θέση να μεταφέρουν δέματα μέχρι δύο κιλά, σε απόσταση μέχρι 24 χιλιόμετρα από τη βάση τους, σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά διάφορα πρωτότυπα μοντέλα. H εταιρεία διαθέτει αντίστοιχα εργαστήρια και σε άλλα σημεία του πλανήτη (ΗΠΑ, Ισραήλ, Αυστρία), πιστεύεται ωστόσο ότι το συγκεκριμένο είναι το πιο σημαντικό στην εξέλιξη του όλου προγράμματος.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα χρησιμοποιούν συντεταγμένες (μέσω GPS) για να εντοπίζουν τη διεύθυνση παράδοσης και θα πετάνε σε μέγιστο ύψος 400 ποδών (121 μέτρα), πριν από τον προσδιορισμό του σημείου προσγείωσης. Αυτό θα γίνεται τοποθετώντας ο πελάτης στην αυλή του ένα εκτυπωμένο μοτίβο, εν είδει στόχου. Το σύστημα πτήσεων θα είναι αυτοματοποιημένο, αλλά κάθε drone θα παρακολουθείται από χειριστές στο κέντρο ελέγχου.

Τον Αύγουστο το Business Insider είχε αποκαλύψει μία από τις νοικιασμένες εκτάσεις, στα περίχωρα του Κέμπριτζ, όπου η Amazon πραγματοποιεί τις δοκιμές. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, η βρετανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, είχε άρει τους περιορισμούς πτήσεων σε συγκεκριμένες περιοχές, προκειμένου να επιτραπεί στην εταιρεία του Μπέζος να πραγματοποιεί τις δοκιμαστικές πτήσεις. Τα drones της Amazon ενσωματώνουν ειδικούς  αισθητήρες, που τους επιτρέπουν να αναγνωρίζουν και να αποφεύγουν εμπόδια.

Είναι προφανές ότι το όλο σχέδιο για εναέριες παραδόσεις κατ’ οίκον στοχεύει σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές, όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος και η προσέγγιση των drones είναι σαφώς ευκολότερη υπόθεση, από ότι στις αστικές και πυκνά δομημένες περιοχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα