Softies but goodies: 5 προγράμματα για να οργανώσετε τον υπολογιστή σας

Softies but goodies: 5 προγράμματα για να οργανώσετε τον υπολογιστή σας

Από το UltraMon για τη διαχείριση πολλαπλών μόνιτορ μέχρι το Digsby για τη διαχείριση των κοινωνικών σας δικτύων, επαφών και mail, το ΜΕΝ 24 παρουσ...

Από το UltraMon για τη διαχείριση πολλαπλών μόνιτορ μέχρι το Digsby για τη διαχείριση των κοινωνικών σας δικτύων, επαφών και mail, το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τα πέντε καλύτερα προγράμματα για να συμμαζέψετε τον υπολογιστή σας.
UltraMon









Το UltraMon είναι μια εφαρμογή διαχείρισης πολλαπλών οθονών ιδιαίτερα χρήσιμη σε γραφίστες και σε όσους δουλεύουν με πολλά παράθυρα συγχρόνως. Η βασική του ατραξιόν είναι ένα διπλό κουμπί που προστίθεται στο πάνω μέρος κάθε παραθύρου και επιτρέπει την άμεση μετακίνηση του σε διπλανό μόνιτορ. Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας συντομεύσεων ώστε κάθε εφαρμογή να ανοίγει σε προκαθορισμένη θέση και μέγεθος, επεκτείνει τη γραμμή εργασιών στις επιπλέον οθόνες. Από πλευράς «ομορφιάς» μπορείτε να δημιουργήσετε ξεχωριστά screensavers και ξεχωριστά wallpaper για κάθε μόνιτορ.



Κατεβάστε το UltraMon
εδώ




Taskbar Shuffle









Το Taskbar Shuffle παρεμβαίνει στη λειτουργία της γραμμής εργασιών επιτρέποντας την ανακατάταξη των εικονιδίων. Στις ρυθμίζεις του προγράμματος υπάρχουν διάφορες δυνατότητες και κυρίως η αλλαγή του τρόπου ομαδοποίησης που εφαρμόζουν τα Windows. Παράλληλα δημιουργεί χρήσιμες συντομεύσεις όπως το κλείσιμο παραθύρων με μεσαίο κλικ και συνδυασμούς πλήκτρων για να αποφεύγονται οι τυχαίες ενέργειες και επιτρέπει τη «συνεργασία» με την εκτεταμένη γραμμή εργασιών του UltraMon.



Κατεβάστε το Taskbar Shuffle
εδώ




AutoHotKey









Αν και λίγο πιο «τεχνικό», το AutoHotKey είναι μια εφαρμογή με την οποία μπορείτε να κάνετε θαύματα με τη διαχείριση του υπολογιστή σας. Από μικρά όπως η δημιουργία αυτόματου κειμένου (π.χ. btw :: by the way) μέχρι μεγάλα όπως η αλλαγή των θέσεων (αναχαρτογράφηση) των χαρακτήρων πάνω στο πληκτρολόγιο. Η δημιουργία συντομεύσεων με συνδυασμούς πλήκτρων ή κινήσεις του ποντικιού είναι μια από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του. Το AutoHotKey δε χρησιμοποιεί παραθυρικό περιβάλλον αλλά το tutorial του είναι πολύ κατατοπιστικό. Ακόμα καλύτερα, αν ο προγραμματισμός δεν είναι το φόρτε σας, υπάρχουν «έτοιμες» λύσεις που μπορείτε να βρείτε στο φόρουμ.



Κατεβάστε το AutoHotKey
εδώ




Digsby









Ένα παράθυρο για το MSN… ένα για το Gmail chat… ένα για το Facebook Chat… Αν θέλετε οικονομία χώρου και χρόνου τότε το Digsby είναι η λύση. Τα μαζεύετε όλα σε ένα ενιαίο παράθυρο, ενοποιείτε τη λίστα των επαφών και με την υποστήριξη IMAP και POP παίρνετε ειδοποιήσεις νέων μηνυμάτων για τους λογαριασμούς email που έχετε. Απλώς μαγικό!



Κατεβάστε το Digsby
εδώ




Dropbox









Το Dropbox είναι πρόγραμμα συγχρονισμού αρχείων και φακέλων. Μετά την εγκατάσταση δημιουργεί-τε ένα φάκελο με τα αρχεία σας και το Dropbox κάνει το συγχρονισμό μέσω ενός server που κρατάει αντίγραφα των αρχείων σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ενημερώνετε αρχεία που έχετε σε διαφορετικούς υπολογιστές χωρίς να δημιουργήσετε δίκτυο μεταξύ τους ή να μεταφέρετε τα αρχεία μέσω π.χ. flash. Επίσης το Dropbox διατηρεί αρχείο με προηγούμενες εκδόσεις των εγγράφων, σβησμένα έγγραφα.



Κατεβάστε το Dropbox
εδώ



Πηγή: Lifehacker, CNET Reviews

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα