Στείλε μια αγκαλιά οπουδήποτε στον κόσμο

Στείλε μια αγκαλιά οπουδήποτε στον κόσμο

Ένας λούτρινος κούκλος υπόσχεται να φέρει πιο κοντά όσους βρίσκονται μακριά και να συνδυάσει συναισθηματικές εμπειρίες από τον πραγματικό και τον ψηφιακό κόσμο 

Κοιτάξτε πέρα από το Ίντερνετ των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT), οι ευκαιρίες βρίσκονται στο Ίντερνετ των Εμπειριών (Internet of Experiences – IoE) ήρθε και είπε στον Πειραιά πριν από μερικές ημέρες ο David Shing, ένας από τους πιο γνωστούς ψηφιακούς προφήτες. Και ο Πάρις (σε ελεύθερη μετάφραση από το Pari) ανήκει ακριβώς εκεί: Στο διασυνδεμένο κόσμο που επιτρέπει τη μετάδοση εμπειριών, ακόμα και συναισθημάτων, όπως αυτά γεννιούνται από ένα άγγιγμα, ένα χάδι, μια αγκαλιά.

Πρόκειται για έναν λούτρινο κούκλο με αισθητήρες, μηχανισμό ανάδρασης και δυνατότητα διασύνδεσης. Τον αγκαλιάζεις και η αίσθηση μεταφέρεται στον αντίστοιχο συνδεδεμένο κούκλο οπουδήποτε στον κόσμο. Η αρχική σύνδεση σε τοπικό ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi) γίνεται μέσω Bluetooth και εφαρμογής για φορητές συσκευές. Ο Πάρις θα είναι διαθέσιμος σε δύο μεγέθη.

Σύμφωνα με τη δημιουργό του, Xyla Foxlin, το Parihug project επιχειρεί να συνδυάσει συναισθηματικές εμπειρίες από τον πραγματικό και τον ψηφιακό κόσμο, για να φέρει την ανθρώπινη επαφή στην ψηφιακή επικοινωνία. Το εγχείρημα βρίσκεται στη φάση της χρηματοδότησης μέσω crowdfunding και της πλατφόρμας Kickstarter, με την αποστολή των πρώτων λούτρινων να είναι προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα