Surface Laptop η απάντηση της Microsoft στο MacBook Air

Surface Laptop η απάντηση της Microsoft στο MacBook Air

Ισχυρίζεται ότι το μοντέλο με τον Core i5 επεξεργαστή είναι 50% ταχύτερο από το MacBook Air με τον Core i7 (Vid)

Του Παναγιώτη Μαρκίδη

Ακόμα ένα μέλος της οικογένειας των Surface παρουσίασε στη Νέα Υόρκη ο Πάνος Παναγή της Microsoft. Το Surface Laptop τρέχει τα νέα Windows 10 S, που είναι βελτιστοποιημένα ειδικά για χρήση από μαθητές, φοιτητές, δασκάλους και καθηγητές σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Διαθέτει οθόνη αφής 13,5 ιντσών τεχνολογίας PixelSense, η οποία επιτρέπει την αλληλεπίδραση και με μη ψηφιακά αντικείμενα. Η αναλογία πλευρών της οθόνης είναι 3:2 και το πληκτρολόγιο είναι ντυμένο με αλκαντάρα, υλικό που χρησιμοποιείται και στο Surface Pro 4.

 

Το Surface Laptop βασίζεται στους τελευταίας γενιάς επεξεργαστές Core i5 και i7 της Intel και μπορεί να εξοπλιστεί με 4 έως 16 Gb RAM και με SSD χωρητικότητας από 128 Gb έως και 1 Tb. H Microsoft ισχυρίζεται ότι το Core i5 Surface Laptop είναι 50% ταχύτερο από το MacBook Air με επεξεργαστή Core i7. Το πάχος του είναι 9,9 χιλιοστά στο μπροστινό μέρος και 14,47 χιλιοστά στο πιο παχύ του σημείο. Το βάρος του είναι 1,25 κιλά, ελάχιστα μεγαλύτερο από αυτό του Surface Book.

Ένα από τα δυνατά του σημεία, συνυπολογίζοντας το χαμηλό βάρος, είναι η αυτονομία του, η οποία σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά την παρουσίασή του φτάνει τις 14,5 ώρες. Θα κυκλοφορήσεις στις 15 Ιουνίου στην αμερικανική αγορά, με τις τιμές εκεί να ξεκινούν από τα 999 δολάρια. Το Surface Laptop θα έρχεται με εγκατεστημένα τα Windows 10 S, αλλά θα δίνεται και η δυνατότητα αναβάθμισης στα Windows 10 Pro.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα