Τα 6 πιο χρήσιμα Bluetooth

Τα 6 πιο χρήσιμα Bluetooth

Το αξεσουάρ φετίχ, το Bluetooth, δεν αποτελεί πλέον πολυτέλεια αλλά απαραίτητο συνοδό του κινητού μας τηλεφώνου. Προσιτά πλέον στο ευρύ κοινό και έ...

Το αξεσουάρ φετίχ, το Bluetooth, δεν αποτελεί πλέον πολυτέλεια αλλά απαραίτητο συνοδό του κινητού μας τηλεφώνου. Προσιτά πλέον στο ευρύ κοινό και έχοντας ξεπεράσει τα παραπατήματα της πρώτης τους εμφάνισης, τα Bluetooth μετατρέπονται σε πολύτιμα εργαλεία. Το ΜΕΝ 24 σας παρουσιάζει την αφρόκρεμα των συσκευών αυτών.Ας μην κρυβόμαστε. Η εποχή που τα καλώδια ήταν απαραίτητα για την μετάδοση ήχου και εικόνας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τα κινητά τηλέφωνα, βρισκόμενα στην αιχμή της τεχνολογίας δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός αυτής της ασύρματης εξέλιξης. Τα Handsfree αν και αποτελούν την εύκολη και φτηνή λύση για να σας γλιτώσουν από την κινητή σας συσκευή, χάνουν σε πολλά σημεία σε σχέση με τα ασύρματα ξαδερφάκια τους.



Τα Bluetooth ήρθαν για να μείνουν και αυτό φαίνεται από την πληθώρα επιλογών που έχει ο καταναλωτής, τόσο σε θέματα design όσο και χαρακτηριστικών. Το ΜΕΝ 24 ξεχώρισε πέντε συσκευές που βρίσκονται σε άλλο επίπεδο από τις υπόλοιπες και με περηφάνια σας τις παρουσιάζει.




Για τον τέλειο ήχο…




Aliph JAWBONE Bluetooth








Η κορυφαία ίσως λύση σε ποιότητα ήχου στα ακουστικά Bluetooth έρχεται από την Aliph. Η εταιρεία επικεντρώθηκε στην δημιουργία μιας συσκευής η οποία μπορεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες θορύβου να αποδώσει και να μεταφέρει πιστότατα και με απόλυτη καθαρότητα την συνδιάλεξη του χρήστη.



Η συσκευή αν και από τις βαρύτερες της σειράς (14 gr.) δεν κουράζει καθόλου τον χρήστη, ενώ ο χρόνος λειτουργίας της φτάνει τις 6 ώρες ομιλίας ή 120 ώρες αναμονής. Η συσκευή αν και εξαιρετική σε θέματα ποιότητας επικοινωνίας και εμβέλειας (πάνω από 10 μέτρα) μειονεκτεί φανερά σε θέματα αντοχής. Η ίδια η συσκευή είναι αρκετά ανθεκτική όμως τα αποσπώμενα ακουστικά φαίνονται πολύ ευαίσθητα και μάλλον είναι. Αν και δύσκολα θα φύγει από το αυτί σας, καλό θα είναι να την προσέχετε για να μην αγοράζετε συχνά ανταλλακτικά.



Την συσκευή θα την βρείτε στο Amazon στην τιμή των 90 $ περίπου…




Για το περιορισμένο budget




Plantronics Explorer 350






Η Plantronics αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο των Bluetooth συσκευών. Αντίθετα με το τελευταίο της μοντέλο το Discovery 665 που απευθύνεται στους επαγγελματίες χρήστες, η φθηνότερη λύση του Explorer 350 αποτελεί πολύ καλύτερη επιλογή τόσο από πλευρά επιδόσεων όσο και τιμής. Η συσκευή προορίζεται για τους χρήστες που επιζητούν μια αξιόπιστη συσκευή με πληθώρα χαρακτηριστικών που θα τους διευκολύνουν στις καθημερινές τους επικοινωνίες. Η συσκευή είναι ζυγίζει περίπου 17 γραμμάρια, ενώ έχει αρκετά μεγάλη εμβέλεια που ξεπερνά τα 11 μέτρα, ακόμα και με την παρεμβολή τοίχων!!! Ο έλεγχος της συσκευής γίνεται από ένα και μόνο κουμπί, κάτι που κάνει την χρήση της απόλυτα αυτονόητη και εύκολη. Ο χρόνος αναμονής της συσκευής αγγίζει τις 4,5 μέρες, ενώ ο χρόνος ομιλίας φτάνει τις 8 ώρες. Είναι άξιο απορίας πως η εταιρία κατάφερε να παρουσιάσει ένα τόσο απλό και εντυπωσιακό μοντέλο και να αποτύχει στα ακριβότερα και πολυτελέστερα κομμάτια της.



Το Plantronics Explorer 350 μπορείτε να το βρείτε στην τιμή των 49 €.




To μικρό μέγεθος μετράει




Motorola Mini Bluetooth Headset H9








Ένα από τα πιο διαφημισμένα και πολυαναμενόμενα Bluetooth που εμφανίστηκαν ποτέ, το Motorola Η9 αποτελεί την πιο μικρή λύση για ασύρματα headset. Το μικρό του μέγεθος περιορίζει τις επιδόσεις του σε πιστότητα ήχου, ενώ για την αναμετάδοση της φωνής του χρήστη χρησιμοποιείται και ο έξω ακουστικός πόρος.



Το μικρό μέγεθος της συσκευής, όσο στυλάτο και μοντέρνο χαρακτήρα προσδίδει, τόσο μετριάζει τις επιδόσεις της. Η εμβέλεια της περιορίζεται στα 8 μέτρα, ενώ ο χρόνος ομιλίας είναι αρκετά μικρός (περίπου στην μιάμιση ώρα) κάτι που η εταιρία προσπάθησε να διορθώσει με έναν αυτόνομο φορτιστή. Ωστόσο είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό να φορτίζεις την συσκευή σχεδόν καθημερινά. Το μικρό μέγεθος περιορίζει και την ποιότητα ήχου μια και δεν ενσωματώνεται τεχνολογία DSP για το φιλτράρισμα του εξωτερικού θορύβου. Μπρος τα κάλλη τι είναι οι επιδόσεις;



Το Motorola Η9 ξεκινάει από την τιμή των 114 €.




Για το γεμάτο πορτοφόλι



Jabra JX10








Αν υπάρχουν κινητά που φέρουν περισσότερο σε κοσμήματα παρά εργαλεία καθημερινής χρήσης, γιατί να μην γίνεται το ίδιο και με τα Bluetooth; Η Jabra εταιρεία που ειδικεύεται κατεξοχήν στις ασύρματες επικοινωνίες έριξε στην αγορά ένα μοντέλο που εντυπωσιάζει τόσο με τα χαρακτηριστικά του όσο και με το design του που επιστρατεύει ανοξείδωτο ατσάλι για να δώσει μια ιδιαίτερη λάμψη και γοητεία στην συσκευή.



Η συσκευή, δεν είναι μόνο για να φοριέται σαν κόσμημα. Με χρόνο αναμονής γύρω στις 200 ώρες και χρόνο ομιλίας περίπου έξι ωρών συγκρίνεται κάλλιστα με τις καλύτερες συσκευές του είδους. Το ατσάλι δεν επιβαρύνει την συσκευή αφού αυτή μόλις και ζυγίζει 14 γραμμάρια. Οι επιδόσεις της στην ποιότητα επικοινωνίας δεν είναι από τις κορυφαίες αλλά όχι και τελείως άσχημες. Εξεζητημένη λύση μεν αλλά δεν μας άφησε τελείως ασυγκίνητους μια και είναι αρκετά κομψή και εύχρηστη. Για τον γυναικείο πληθυσμό (που παρακάμπτει πιο εύκολα τα χαρακτηριστικά) υπάρχει και η έκδοση με χρυσό 24 καρατίων.



Η τιμή του Jabra JX10 Cara κυμαίνεται στα 100 € για την έκδοση με ατσάλι και στα 215 € για την έκδοση με χρυσό.




Για το fashion victim



LG Prada Bluetooth Headset








Το headset της LG έρχεται να σφραγίσει την σύμπραξη της εταιρείας με την PRADA που ξεκίνησε με την διάθεση του ομώνυμου κινητού.



Η συσκευή από πλευράς επιδόσεων και χαρακτηριστικών δεν έχει να επιδείξει τίποτα το ιδιαίτερο. Ενσωματώνει τεχνολογία Bluetooth 1.2 και ο ήχος τους δεν είναι ότι καλύτερο. Έχει εμβέλεια που φτάνει με άνεση τα 10 μέτρα χωρίς απώλειες, ενώ η διάρκεια αναμονής του είναι πολύ καλή φτάνοντας της πέντε μέρες ή της έξι ώρες ομιλίας. Το βάρος της συσκευής δεν είναι τρομερό αλλά η παρατεταμένη παραμονή στο αυτό κουράζει λίγο στην αρχή. Οι ενδείξεις της OLED οθόνης είναι ευπρόσδεκτες αλλά αρκετά έντονες σε σκοτεινό χώρο τραβώντας τα μάτια πάνω σας (που αν το επιδιώκεται είναι θετικό).



Γενικά είναι μια αξιοσέβαστη λύση χωρίς να είναι τίποτα το ξεχωριστό. Η συσκευή στοχεύει καθαρά στο στυλ και την εμφάνιση παρά στα χαρακτηριστικά και γι’ αυτό και η αδικαιολόγητα υψηλή της τιμή. Η τιμή του LG Prada Bluetooth Headset ξεκινά από τα 70 €.




Για τον καλωδιομένο…




i.Tech Clip D









Το Bluetooth της i.Tech με κλιπ μπορεί αρχικά να φαίνεται ξεπερασμένο σε μια εποχή που οι ασύρματες συσκευές γίνονται ολοένα και μικρότερες και αποποιούνται τα καλώδια, ωστόσο οι επιδόσεις του και η χρηστικότητά του το καθιστούν ισχυρό διεκδικητή στις προτιμήσεις μας.



Μπορεί η ασύρματη επικοινωνία Bluetooth να μην έχει επιβλαβής επιπτώσεις στον άνθρωπο (ή έτσι τουλάχιστον υποστηρίζεται), δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν να μην έχουν ένα πομπό μόνιμα κολλημένο στο αυτί τους για ώρες καθημερινά. Η συσκευή έρχεται με μια OLED οθόνη στην οποία εμφανίζονται πληροφορίες για τις εισερχόμενες και τις αναπάντητες κλήσεις, την ζωή της μπαταρίας και πολλά άλλα. Παράλληλα με μια μνήμη καταχώρησης 10 τηλεφώνων μπορείτε κάλλιστα να απελευθερωθείτε από το κινητό σας τηλέφωνο και να το ξεχάσετε σε κάποιο συρτάρι. Οι επιδόσεις του συγκρίνονται με τις καλύτερες συσκευές της αγοράς: εμβέλεια 10μ. χρόνος ομιλίας περίπου 6 ώρες και χρόνος αναμονής πάνω από 150 ώρες.



Η τιμή του i.Tech Clip D ξεκινά από τα 73 €.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα