Τα πρώτα τρία χαρακτηριστικά που κοιτάμε αγοράζοντας ένα smartphone (και δεν είναι η κάμερα)

Τα πρώτα τρία χαρακτηριστικά που κοιτάμε αγοράζοντας ένα smartphone (και δεν είναι η κάμερα)

Που δίνουν μεγαλύτερη προσοχή οι άνδρες και που οι γυναίκες πριν αποκτήσουν ένα νέο κινητό τηλέφωνο

Μπορεί πολύς λόγος να γίνεται για τις φωτογραφικές δυνατότητες των νέων μοντέλων smartphones και ειδικά εκείνων που ανταγωνίζονται στο premium κομμάτι της αγοράς, ωστόσο όπως καταδεικνύει πρόσφατη έρευνα της βρετανικής YouGov τα χαρακτηριστικά και οι επιδόσεις της κάμερας δεν βρίσκονται πλέον μέσα στις βασικές προτεραιότητες των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο μεγαλύτερος χρόνος απόδοσης της μπαταρίας μετά από κάθε φόρτιση είναι με μεγάλη διαφορά το πρώτο που κοιτάνε όσοι σκοπεύουν να αγοράσουν ένα νέο smartphone. Οι άντρες (ένας στους δύο) φαίνεται να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στη συμπεριφορά της μπαταρίας από ότι οι γυναίκες (42%). Ακολουθεί η ανθεκτικότητα της οθόνης (21% μεταξύ των γυναικών και 20% στους άνδρες), καθώς η θραύση της είναι ίσως η συνηθέστερη ζημιά, από τη στιγμή που πρόκειται για συσκευές τις οποίες έχουμε όλη την ημέρα στα χέρια μας και οι πιθανότητες πτώσεις αυξάνονται όσο μεγαλώνει το μέγεθός τους.

Τρίτο χαρακτηριστικό που λειτουργεί ως κριτήριο επιλογής είναι η αντοχή στην επαφή με το νερό. Και πάλι αυτό φαίνεται να προκύπτει από την εμπειρία χρήσης, αφού η δεύτερη πιο πιθανή αιτία καταστροφής ενός κινητού τηλεφώνου είναι η πτώση σε νερό –κυκλοφορεί ως ανέκδοτο, αλλά είναι αλήθεια πως η λεκάνη της τουαλέτας έχει «φάει» πολλά smartphones. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό στο οποίο δίνουν μεγαλύτερη προσοχή οι γυναίκες (18%) και λιγότερο οι άνδρες (13%).

Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε τις επιδόσεις της κάμερας. Μόλις ένας στους δέκα καταναλωτές (ανεξαρτήτως φύλου) λέει ότι διαλέγει smartphone βάσει των χαρακτηριστικών που έχει ο φωτογραφικός φακός. Φαίνεται ότι η εποχή του ανταγωνισμού των MegaPixels έχει παρέλθει, ίσως γιατί οι περισσότεροι πιστεύουν ότι σε γενικές γραμμές η φωτογραφική απόδοση των περισσότερων smartphones καλύπτει τις ανάγκες τους.

Μεταξύ των πέντε κύριων χαρακτηριστικών επιλογής είναι τέλος και η ευκολία ασύρματης διασύνδεσης με άλλες συσκευές –αν και το Bluetooth είναι κοινό σημείο αναφοράς για όλους τους κατασκευαστές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα