Tech News Weekly

Tech News Weekly

Μάθετε πρώτοι αυτοί την εβδομάδα για τους νέους dual-core CPU της Intel, το Update του Firefox 3.0.11, από που κινδυνεύετε περισσότερο να κολλήσετε...

Μάθετε πρώτοι αυτοί την εβδομάδα για τους νέους dual-core CPU της Intel, το Update του Firefox 3.0.11, από που κινδυνεύετε περισσότερο να κολλήσετε ιό κατά την περιήγηση στο ίντερνετ και τις νέες δυνατότητες των Google Apps.
Δύο ακόμα dual-core CPU της Intel για ultra-thin λάπτοπ



H Intel πρόσθεσε δύο ακόμα dual-core επεξεργαστές στη γκάμα που απευθύνεται σε καινούρια υπέρλεπτα λάπτοπ. Οι Celeron 740 και SU2300 θα τρέχουν στα 1.3GHz και 1.2GHz, αντίστοιχα με κοινό cache 1MB L2 και 800MHz FSB. Αυτό σημαίνει μείωση τιμών κατά 60-90 δολάρια. Η Intel δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επί του θέματος.




Αντισυνταγματικός ο γαλλικός νόμος των “τριών χτυπημάτων”



Το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμους των τριών χτυπημάτων για την πάταξη της πειρατείας στο ίντερνετ. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, οι αρχές θα είχαν το δικαίωμα να διακόψουν τη σύνδεση στο Internet όσων συλλαμβάνονταν επανειλημμένα να διακινούν παράνομα υλικό στο Διαδίκτυο χωρίς δικαστική διερεύνηση. Τώρα οι γαλλικές αρχές καλούνται να συντάξουν νέο νόμο σύμφωνο με το σύνταγμα της χώρας.




Firefox 3.0.11 Update








Νέο Update για το Mozilla Firefox είναι διαθέσιμο για download από το site της εταιρείας. Το 3.0.11 προορίζεται για να λύσει προβλήματα σταθερότητας, υποστήριξης αρχείων και άλλα λάθη που έχουν αναφερθεί. Για την πλήρη λίστα με τις διορθώσεις δείτε
εδώ !




Φτηνότερες τιμές για GPU της AMD



Μετά την παρουσίαση της πρώτης κάρτας γραφικών που υποστηρίζει το πρότυπο DX11, η AMD ανακοίνωσε σημαντικές μειώσεις τιμών για τη σειρά HD 4800. Οι μειώσεις αφορούν τα μοντέλα HD 4890, HD 4870 και HD 4850 και ανέρχονται έως τα 50 δολάρια.




Microsoft – Ευρώπη σημειώσατε 2



Μετά τις προειδοποιήσεις της Ευρώπης για την κίνηση διαδικασιών με βάση τη νομοθεσία για μονοπωλιακές πρακτικές, η Microsoft ανακοίνωσε ότι η έκδοση των Windows 7 που θα κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά δεν θα περιέχει Internet Explorer.




Sold out για το Kindle DX




To Kindle DX, η διάθεση του οποίου άρχισε μόλις στις 10 Ιουλίου, είναι ήδη out of stock μέχρι τις 17 του ίδιου μήνα. Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι πρόκειται για ένα ακόμα από τα κολπάκια της Amazon για να δημιουργήσει δημοσιότητα και να κρατήσει τις τιμές ψηλά. Οι πωλήσεις των προηγούμενων Kindle κυμάνθηκαν σε μέτρια επίπεδα, μεταξύ 500 και 700 χιλιάδων τεμαχίων.




Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι στο διαδίκτυο



Η McAfee δημοσίευσε μια λίστα με τους 50 πιο επικινδύνους όρους αναζήτησης και τα site στα οποία παραπέμπουν. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται τα site με στίχους τραγουδιών, λύσεις για videogames, ringtones κ.α. Η έκπληξη είναι ότι τα site warez ή οι ιστοσελίδες με ερωτικό περιεχόμενο έχουν ιδιαίτερα μικρή πιθανότητα κινδύνου και θεωρούνται γενικά ασφαλή.




Τα Google Apps θα υποστηρίζουν συγχρονισμό με τα δεδομένα του Outlook








Με μια νέα εφαρμογή, τη Google Apps Sync, η Google σκοπεύει να ανταγωνιστεί με τον Microsoft Exchange που μέχρι τώρα ήταν το μοναδικό πρόγραμμα συγχρονισμού με δεδομένα του Outlook. Δείτε το Google Apps Sync στο παρακάτω video.




Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα