Tech News Weekly

Tech News Weekly

Μάθετε πρώτοι αυτοί την εβδομάδα για το πρώτο crack για iPhone 3GS, το κενό ασφαλείας του iPhone μέσω SMS, τις αλλαγές στο Gmail Attachment και τι...

Μάθετε πρώτοι αυτοί την εβδομάδα για το πρώτο crack για iPhone 3GS, το κενό ασφαλείας του iPhone μέσω SMS, τις αλλαγές στο Gmail Attachment και τις σημαντικότερες ειδήσεις από το χώρο της τεχνολογίας.
Κυκλοφόρησε το πρώτο crack για iPhone 3GS








Ο διαβόητος πλέον Τζορτζ Χοτζ, ο χάκερ που έσπασε το πρώτο iPhone, έκανε και πάλι το θαύμα του. Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το crack του iPhone 3GS με την κωδική ονομασία «purplera1n». Προς το παρόν δουλεύει μόνο από PC και Windows (θέλει iTunes οπωσδήποτε) οπότε οι χρήστες των Mac θα πρέπει να περιμένουν λίγο.




Κενό ασφάλειας στο iPhone μέσω SMS



Ο αγώνας δρόμου μεταξύ της Apple και του Τσάρλι Μίλερ, που πρόσφατα ανακοίνωσε στο συνέδριο SyScan (Σιγκαπούρη) ότι θα παρουσιάσει ένα κενό ασφαλείας στο νέο iPhone, έχει ξεκινήσει. Ο Μίλερ υποστηρίζει ότι έχει εντοπίσει ένα κενό που επιτρέπει πρόσβαση σε τρίτους μέσω SMS και συγκεκριμένα τη λήψη στοιχείων θέση από GPS και την υποκλοπή συνομιλιών ανοίγοντας το μικρόφωνο. Η Apple υποστηρίζει ότι θα έχει το update στον κώδικα μέχρι το τέλος του μήνα. Αν είναι αργά, μένει να αποδειχθεί.




Πονοκέφαλος για την Apple η παιδική πορνογραφία





Η παιδική πορνογραφία είναι ο τελευταίος πονοκέφαλος της Apple Πριν λίγες μέρες, έκανε την εμφάνιση της μια φωτογραφία ενός 15χρονου γυμνού κοριτσιού στην εφαρμογή BeautyMeter. Η φωτογραφία είχε βαθμολογηθεί από 5000 χρήστες. Σε απάντηση, την προηγούμενη Πέμπτη η Apple απέσυρε την εφαρμογή από τα iTunes όπως είχε κάνει στις 25 Ιουνίου με το Hottest Girls. Ωστόσο, όλα τα μέτρα για τον έλεγχο του ερωτικού περιεχομένου που έχει πάρει φαίνεται να μην είναι ικανά να σταματήσουν τη διακίνηση παράνομου υλικού.






Οι κλέφτες προτιμούν τα iPhones



Αυξάνεται ο αριθμός των επιθέσεων στους κατόχους συσκευών iPhones, οι οποίοι, όμως, χάρη στην τεχνολογία, μπορούν να κάνουν δύσκολη τη ζωή των κακοποιών. Όσοι χάσουν το iPhone τους ή κάποιο άλλο υπερσύγχρονο τηλέφωνο, έχουν πλέον τα μέσα για να το βρουν. Μια εντολή επιτρέπει στον χρήστη να ενεργοποιήσει από μακριά έναν δυνατό συναγερμό, ώστε να τρομάξει ο κακοποιός και για να μη χαθούν τα ίχνη του σε περίπτωση καταδίωξης. Επίσης, μια ακόμα εφαρμογή σχεδιασμένη για τα iPhones, επιτρέπει τον εντοπισμό της ακριβής θέσης του τηλεφώνου, οποιαδήποτε στιγμή.




Ξεχρέωσε πραγματικά χρέη με εικονικό χρήμα



Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος βάζει χέρι στο ηλεκτρονικό χρήμα που κυκλοφορεί στον κόσμο των videogames, αλλά αυτή τη φορά ένας Αυστραλός ξεπέρασε τα όρια: Με τα ηλεκτρονικά κλοπιμαία ξεχρέωσε πραγματικά χρέη. Ο 27χρονος Ρίτσαρντ (αγνώστων λοιπόν στοιχείων) ήταν εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας του EVE Online που έχει 300 χιλιάδες συνδρομητές. Για να ξεπληρώσει τα χρέη του πούλησε εικονικό χρήμα σε παίκτες που ήθελαν να ανέλθουν γρήγορα στην οικονομία του παιχνιδιού παρά να περιμένουν να εξελιχθούν με το παιχνίδι τους. Η εταιρεία που διαχειρίζεται το παιχνίδι, η Ισλανδική CCP απέβαλε τον 27χρονο από το παιχνίδι καθώς η πράξη του ήταν παράβαση των κανονισμών περί fair play. Τα κέρδη του Αυστραλού ήταν 5 χιλιάδες ευρώ περίπου.




Η Asus κατεβάζει τις τιμές των Eee PC

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα digitimes, η Asus θα κατεβάσει της τιμές των 7ιντσων μοντέλων Eee PC από τα 215 στα 153 δολάρια και των 8ιντσων στα 219 δολάρια.




To Twitter χέρι με χέρι με Bing και Flickr




Το Bing, η νέα μηχανή αναζήτησης της Microsoft, έχει προσθέσει στα αποτελέσματα που δίνει, feeds από το Twitter κερδίζοντας έδαφος σε σχέση με τους ανταγωνιστές που παρουσιάζουν μόνο λογαριασμούς. Προς το παρόν, τα αποτελέσματα προέρχονται από, μόνο, μερικές χιλιάδες χρήστες του Twitter. Η κατάταξη των αποτελεσμάτων γίνεται με βάση τον αριθμό των follower και τον όγκο των tweet. Ωστόσο, το συγκεκριμένο εργαλείο θεωρείται πολύ σημαντικό αφού στο Twitter καταγράφεται η κοινή γνώμη και είναι μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας.



Μια νέα υπηρεσία, που θα επιτρέπει την απευθείας αποστολή φωτογραφιών μέσω Twitter, εισήγαγε το Flickr. Επιπλέον, ο χρήστης θα μπορεί να ανεβάσει φωτογραφίες συγχρόνως στο Twitter και στο Flickr




Skype 1.1 για iPhone



Το Skype κυκλοφόρησε την έκδοση 1.1 για iPhone. Η νέα έκδοση δίνει τη δυνατότητα ελέγχου του τηλεφωνητή και την αποστολή μηνυμάτων SMS αλλά δεν έχει ειδοποιήσεις push.




AMD’s Phenom II X4 TWKR



Μια νέα limited edition του επεξεργαστή Phenom της AMD κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στα χέρια λίγων και εκλεκτών που θα έχουν την ευκαιρία να τον δοκιμάσουν. Σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές, ο υπερχρονισμός με αερόψυξη φτάνει τα 100MHz ενώ με «extreme» ψύξη τα 200MHz. Για πραγματικές ταχύτητες (δοκιμές που απαιτούν υγρό Άζωτο ή Ήλιο) θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα.





Αναβάθμιση σε Windows 7 με μικρή ή καθόλου χρέωση



Η Microsoft προσφέρει δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 7 (όταν αυτά θα κυκλοφορήσουν) για όσους αγοράσουν ηλεκτρονικό υπολογιστή με Windows Vista από τις 26 Ιουνίου και έως τις 31 Ιανουαρίου 2010.






Λουκέτο βάζει η Adobe για μία εβδομάδα



Η Adobe έβαλε λουκέτο στις επιχειρήσεις της στη Βόρεια Αμερική για μία εβδομάδα σε μια προσπάθεια να περικόψει κόστος και δηλώνει ότι θα το επαναλάβει τουλάχιστον άλλη μια φορά μέσα στη διάρκεια του χρόνου.



Τα έσοδα της εταιρείας παρουσιάζουν μείωση τα δύο τελευταία τρίμηνα αν και ανακοίνωσε κέρδος 126 και τζίρο 707 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο που τελείωσε στις 29 Μαΐου.




Gmail Attachment μέχρι 25MB



Η Gmail θα αυξήσει το μέγεθος των συνημμένων στα 25MB σύμφωνα με το blog της ομάδας που διευθύνει τις επιχειρήσεις.




Παράπονα για Ροζ iPhone 3GS



Τα πρώτα παράπονα για το iPhone 3GS είναι γεγονός. Πολλοί καταναλωτές έχουν διαμαρτυρηθεί ότι η συσκευή υπερθερμαίνεται. Για όσους έχουν αγοράσει το iPhone σε λευκό χρώμα αυτό σημαίνει άλλο ένα επιπλέον πρόβλημα καθώς η συσκευή γίνεται ροζ προς καφέ.





Αλλάζει χέρια το Pirate Bay – Νέο «YouTube» από τους ιδιοκτήτες του



Η εταιρεία Global Gaming Factory X ανακοίνωσε ότι αγοράζει το Pirate Bay για 7,8 εκατομμύρια δολάρια. Οι τωρινοί ιδιοκτήτες της Μέκκας του downloading δεν φαίνεται να πτοούνται από την καταδίκη τους και ετοιμάζουν το Video Bay που θα είναι ο ανταγωνιστής του YouTube. Προς το παρόν είναι σε έκδοση beta.




Προσφορές




2 χρόνια εγγύηση άμεσης αντικατάστασης laptop από το e-shop



Από 01/07/2009 το e-shop.gr προσφέρει διετή εγγύηση άμεσης αντικατάστασης του laptop σου με ολοκαίνουριο. Η εγγύηση ισχύει για φορητούς υπολογιστές (laptops) από 01.07.09 και για 2 ολόκληρα χρόνια από την ημερομηνία αγοράς τους. Η βλάβη πρέπει να αφορά το υλικό (hardware) και όχι το λογισμικό (software) του υπολογιστή. Η προσφορά ισχύει για τα εξής brands φορητών υπολογιστών: ACER, HP, INNOVATOR, TOSHIBA, SONY. Με την παράδοση του laptop, πρέπει να παραδοθούν και όλα τα παρελκόμενα του (φορτιστές, μπαταρίες κτλ)




Η Vodafone καταργεί τα κόστη περιαγωγής



Η Vodafone καταργεί τα κόστη περιαγωγής και δίνει τη δυνατότητα σε όσους ταξιδεύουν στην Ευρώπη, να χρησιμοποιούν ελεύθερα το κινητό τους από το εξωτερικό, με εθνικές χρεώσεις. Η προσφορά ισχύει για όλους τους συνδρομητές Vodafone Passport που θα ταξιδέψουν στην Ευρώπη από 1η Ιουλίου μέχρι και 31 Αυγούστου. Για περισσότερε πληροφορίες δείτε
εδώ .



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα