Tech News Weekly

Tech News Weekly

Μάθετε πρώτοι αυτοί την εβδομάδα για το νέο εργαλείο του Facebook, την προσφορά για προπαραγγελία Windows 7 και τις σημαντικότερες ειδήσεις από το ...

Μάθετε πρώτοι αυτοί την εβδομάδα για το νέο εργαλείο του Facebook, την προσφορά για προπαραγγελία Windows 7 και τις σημαντικότερες ειδήσεις από το χώρο της τεχνολογίας.
Αλλαγές στο Facebook








Ένα νέο πειραματικό εργαλείο που θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν εύκολα και γρήγορα τις δημοσιεύσεις τους δοκιμάζουν αυτή την εποχή οι υπεύθυνοι του Facebook. Κάτω από το status update θα υπάρχει το εικονίδιο ενός λουκέτου, το οποίο θα ρυθμίζει την πρόσβαση του περιεχομένου (φωτό, βίντεο κ.α.) σε τρίτους. Οι επιλογές θα είναι: Everyone, Friends and Networks, Friends of Friends, Friends και Custom.




Η πρώτη «ροζ» του App Store είναι γεγονός



Η πρώτη εφαρμογή με ερωτικό περιεχόμενο έκανε την εμφάνιση της στο App Store. Ως γνωστό, με το νέο iPhone OS 3.0 υπάρχει γονικός έλεγχος στο «κατέβασμα» εφαρμογών και περιεχομένου που καταγράφει εκ των προτέρων την ταυτότητα και την ηλικία του χρήστη.




Windows 7 με μόλις 50 δολάρια




Από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου, η Microsoft θα διαθέτει τα Windows 7 Home Premium στην τιμή των 49,99 δολαρίων. Η προσφορά αφορά προπαραγγελίες και μόνο την αμερικάνικη αγορά.



Για όσους ήδη αγοράζουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές με Windows Vista θα επιτρέπεται η δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 7, όταν αυτά γίνουν διαθέσιμα τον Οκτώβριο.




Flash Mobile 10 για έξυπνα τηλέφωνα



Μια beta έκδοση του Flash Mobile 10 για έξυπνα τηλέφωνα θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και θα είναι ειδικά ρυθμισμένη για τα λειτουργικά Android, Symbian, Palm Web OS, και Windows Mobile. Σε ότι αφορά το iPhone, είχε ανακοινωθεί ότι η Adobe αναπτύσσει μια ειδική έκδοση αλλά από ό,τι φαίνεται η ανάπτυξη δεν έχουν προχωρήσει καθόλου.



Μια έρευνα της NPD Group αναφέρει ότι μόνο το 58% των καταναλωτών που προτίμησαν να αγοράσουν ένα netbook αντί για ένα notebook είναι ικανοποιημένοι. Επιπλέον από όσους εξαρχής ήθελαν να αγοράσουν netbook μόνο το 70% είναι ευχαριστημένη.



Η πηγή της απογοήτευσης σύμφωνα με τους αναλυτές της NPD προκύπτει από την πεποίθηση ότι όσοι αγόρασαν netbook νόμιζαν ότι θα έχει τις ίδιες λειτουργίες με ένα notebook.




1 εκατομμύριο iPhone 3GS σε τρεις μέρες



Οι υπεύθυνοι της Apple ανακοίνωσαν ότι σε μόλις τρεις μέρες από την παρουσίαση του iPhone 3GS έχουν πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο συσκευές. Τα νούμερα αυτά ξεπερνάνε κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.




Οι διευθυντές αγνοούν τα κοινωνικά δίκτυα




Μια έρευνα του blog UberCEO.com κατέγραψε τη χρήση κοινωνικών δικτύων και blog από τους 100 κορυφαίους εκτελεστικούς διευθυντές εταιρειών στη λίστα του περιοδικού Fortune.



Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, μόνο δύο CEO είχαν λογαριασμό στο Twitter, το 81% δεν είχε προσωπική σελίδα στο Facebook και 13 είχαν επαγγελματικό προφίλ στο LinkedIn. Ωστόσο, από αυτούς μόνο τρεις από αυτούς είχαν περισσότερες από 80 διασυνδέσεις και όλες ήταν από εταιρείες τεχνολογίες.



Επίσης τα τρία τέταρτα των CEO είχαν σελίδα στη Wikipedia αλλά το ένα τρίτο αυτών (25% του συνόλου) είχαν περιορισμένα και λάθος δεδομένα.



Κανένας CEO δεν είχε blog.




Νέο Update για MacBook Pro



Η Apple ανακοίνωσε τη διάθεση του MacBook Pro EFI Firmware Update 1.7 που διορθώνει ένα πρόβλημα που αντιμετώπισαν διάφοροι καταναλωτές συνδέοντας SATA οδηγούς στη τελευταία σειρά MacBook Pro. Το Update θα επιτρέπει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μεγαλύτερες από 1.5Gbit/sec.




Video στη Wikipedia



Η Wikipedia σύντομα θα παρέχει υποστήριξη για την εισαγωγή βίντεο στα άθρρα της. Η εισαγωγή videos αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την αξιοπιστία της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας.




Προσφορές




Tellas Double Play με ίντερνετ



Άμεση πρόσβαση στο Internet από την 1η κιόλας μέρα, αποκτούν όλοι οι νέοι συνδρομητές των υπηρεσιών Tellas Double Play, χάρη στη νέα προσφορά της εταιρείας. Μετά τους 2 δωρεάν μήνες, οι νέοι συνδρομητές θα μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να διατηρήσουν την υπηρεσία WIND ADSM απολαμβάνοντας έκπτωση 53% στο μηνιαίο πάγιο.



Η συνδυαστική χρήση των δύο υπηρεσιών τους επιτρέπει να έχουν σύνδεση στο Internet όπου και αν βρίσκονται, στο σπίτι τους ή στον χώρο εργασίας μέσω Τellas Double Play καθώς και σε οποιονδήποτε άλλο χώρο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό μέσω φορητού υπολογιστή και της υπηρεσίας WIND ADSM.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα