Tech News Weekly: Τα νέα από τον κόσμο της τεχνολογίας

Tech News Weekly: Τα νέα από τον κόσμο της τεχνολογίας

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας σε τίτλους-Νέες δικαστικές περιπέτειες για την Apple-Windows 7 XP Mode υπόσχεται η Microsoft...

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας σε τίτλους



-Νέες δικαστικές περιπέτειες για την Apple

-Windows 7 XP Mode υπόσχεται η Microsoft

-Palm Pre στα 100 ευρώ

-Προς αναζήτηση κρατικής επιχορήγησης η AMD

-Ακόμα φτηνότεροι οι X25-M της Intel

-Samsung Omnia με πλήρες πληκτρολόγιο μέσα στο καλοκαίρι


Τα νέα της Apple



Η οργάνωση Electronic Frontier Foundation και ένα δικηγορικό γραφείο του Σαν Φρανσίσκο υπέβαλαν μήνυση κατά της Apple για παραβίαση του πρώτου άρθρου του συντάγματος των ΗΠΑ που προστατεύει την ελευθερία του λόγου.



Αφορμή για τη μήνυση αποτέλεσε επιστολή της Apple προς την εταιρεία Odioworks, με την οποία απαίτησε την κατάργηση ενός νήματος συζήτησης σε φόρουμ που αφορά τα δημοφιλή iPhone και τα iPod. Οι χρήστες που έχουν γραφτεί στο συγκεκριμένο φόρουμ συζητούσαν τη δυνατότητα χρήσης των συσκευών αυτών για την αναπαραγωγή κοινών αρχείων μουσικής αντί των itunes.



H Odioworks ανέστειλε, προς το παρόν, τη λειτουργία του συγκεκριμένου νήματος αλλά ζητεί από τη δικαιοσύνη να αποφανθεί κατά των ισχυρισμών της Apple για παραβίαση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας και μιας διάταξης του νόμου Digital Millenium Copyright Act που απαγορεύει την καταστρατήγηση των προϊόντων μουσικής, ήχου και λογισμικού.



Σε συνέχεια των δικαστικών περιπετειών της Apple, δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών καταδίκασε την εταιρεία σε αποζημίωση 19 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Opti για παραβίαση των νόμων περί ευρεσιτεχνίας. Η Opti κατείχε την ευρεσιτεχνία ενός συστήματος προγνωστικής πρόσβασης στη μνήμη που επιτρέπει την ταχύτερη μεταφορά δεδομένων από τον επεξεργαστή ενός υπολογιστή στις υπόλοιπες συσκευές.



Οι ισχυρισμοί της Apple ότι είχε αναπτύξει ένα παρόμοιο σύστημα δεν έπεισαν το δικαστήριο που αποφάνθηκε ότι μια εταιρεία αυτού του μεγέθους θα πρέπει να μην χρησιμοποιεί ιδέες τρίτων ή τουλάχιστον να ερευνά τις ευρεσιτεχνίες καλύτερα.




Windows 7 XP Mode




Τα Windows 7 θα επιτρέπουν την εγκατάσταση και εκτέλεση εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί για τα XP μέσω ενός ειδικού Windows XP mode. Στην πραγματικότητα θα δημιουργείται ένα εικονικό περιβάλλον Windows XP SP3 στο οποίο θα λειτουργούν οι εφαρμογές.



Το Windows XP mode θα είναι διαθέσιμο για download χωρίς χρέωση σε όσους θα διαθέτουν Windows 7 Professional, Enterprise, η Ultimate. Επειδή όμως των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, οι εταιρείες λογισμικού έχουν ήδη αρχίσει την ανάπτυξη εφαρμογών για Windows XP. Προς το παρόν στο εμπόριο κυκλοφορούν το Daemon Tools 4.30.4, το SpeedFan 4.38 και το AMD Overdrive 3.0.



Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι το συγκεκριμένο mode δεν είναι παρά μια καλοστημένη επικοινωνιακή στρατηγική της Microsoft που ξέρει ότι τα παλιά καλά XP είναι αυτά που φέρνουν το χρήμα. Επιπλέον στηρίζουν την άποψη τους αυτή στη αδυναμία των Vista να υποστηρίξουν τις ίδιες συσκευές με τα XP και στον τρόπο διαχείρισης της εικονικής μνήμης τους συστήματος. Το πιθανότερο είναι ότι το Windows XP mode δεν θα είναι Windows XP αλλά ένας virtual υπολογιστής που θα μοιάζει με XP.




Palm Pre στα 100 ευρώ




Σε μια εποχή που τα περιθώριο κέρδους στενεύουν για όλους τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών προϊόντων, η ιστοσελίδα iSuppli εκτιμάει ότι το κατασκευαστικό κόστος του Palm Pre ανέρχεται στα 100 ευρώ – 138 δολάρια.




Ελεύθερο download για το Zeno Clash



Η ομάδα που αναπτύσσει το παιχνίδι Zeno Clash «ζητεί χείρα βοηθείας» από την κοινότητα των «πειρατών» και τα torrent site για να προωθήσει το προϊόν της.



Σύμφωνα με το σκεπτικό της ACE Team, το κοινό θέλει πρώτα να δοκιμάσει κάτι και μετά να αγοράσει.



Προς αυτή την κατεύθυνση επιτρέπει το download του παιχνιδιού καταχωρώντας, μάλιστα, σχόλια στα διάφορα torrent αρχεία.




Προς αναζήτηση κρατικής επιχορήγησης η AMD




Σύμφωνα με το PC World η AMD αναμένεται να ζητήσει κρατική επιχορήγηση προκειμένου να προχωρήσει στην αναπτυξη 12πύρηνων και 16πύρηνων που αναμένονται μέσα στο 2011.



Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που πρόσφατα ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του 6πήρυνου Opteron προς της προγραμματισμένης ημερομηνίας.



Κλειδί στην υπόθεση φαίνεται να είναι ο συσχετισμός μεταξύ αραβικών επιχορήγησεων που δέχεται η AMD και η αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο.



Φαίνεται πως τελευταία τα αραβικά λόμπι δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη Ουάσιγκτρον.



Παράλληλα, η κυκλοφορία του Athlon X2 7850 Black Edition σκόρπισε κύματα ενθουσιασμού στην κοινότητα των gamers όχι τόσο για τις επιδόσεις του ή για τις δυνατότητες overclocking αλλά για την τιμή του. Με 2.8GHz, 2MB L3 cache και τιμή αγοράς στα 53 ευρώ, οι gamers της οικονομικής θέσης θα έχουν στο PC τους όλα τα σύγχρονα videogames.



Πολύ σύντομα αναμένεται, επίσης η κυκλοφορία της κάρτας γραφικών Radeon HD 4770 με τιμή που διαμορφώνεται στα 76 ευρώ.




Samsung Omnia με πλήρες πληκτρολόγιο μέσα στο καλοκαίρι (;)




Η ιταλική ιστοσελίδα hdblog.it αναφέρει πως η Samsung θα ανακοινώσει μέσα στο καλοκαίρι μια νέα έκδοση του Samsung Omnia με πλήρες πληκτρολόγιο.



Αν και δεν υπάρχει καμία βάση στις πληροφορίες αυτές, δεν αποκλείεται να δούμε ένα Omnia με full qwerty δεδομένης της αγοράς που γεμίζει σιγά σιγά με τέτοια τηλέφωνα.




Ακόμα φτηνότεροι οι X25-M της Intel



H Intel ανακοινώσε τη περεταίρω μείωση στις τιμές των αποθηκευτικών μέσων τεχνολογίας Solid State.



Ο δίσκος των 160 GB θα πωλείται πλέον στα 460 δολάρια

και των 80 GB θα στα 225 δολάρια.








Παράλληλα, η παραγωγή των δίσκων των 1,8 ιντσών θα αυξηθεί ώστε να καλυφθεί η ζήτηση τους στην αγορά που είναι υψηλή λόγω διάδοσης των netbooks και των ultra mobile PC.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα