Τεχνολογία: Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας (13-20/7/09)

Τεχνολογία: Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας (13-20/7/09)

Μάθετε πρώτοι αυτοί την εβδομάδα: Το Office 2010 "κυκλοφόρησε" στο BitTorrent, Προβλήματα και για τα MacBook Pro με 7200RPM HDD, ο πόλεμος Chrome O...

Μάθετε πρώτοι αυτοί την εβδομάδα: Το Office 2010 “κυκλοφόρησε” στο BitTorrent, Προβλήματα και για τα MacBook Pro με 7200RPM HDD, ο πόλεμος Chrome OS εναντίων Project Gazelle καθώς και τις σημαντικότερες τεχνολογικές ειδήσεις της εβδομάδας.
Project Natal και σε PC








Το Project Natal θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η επαναστατική gaming ιδεά της Microsoft καταργεί τα χειριστήρια και τα αντικαθιστά με μια κάμερα που ανιχνεύει κινήσεις και αρχικά έχει σχεδιαστεί για το Xbox 360. Με την εφαρμογή του σε υπολογιστές οι υπεύθυνοι της Microsoft θεωρούν ότι θα αποκτήσει και επαγγελματικές χρήσεις.




Chrome OS εναντίων Project Gazelle




Κάθε εβδομάδα και ένας νέος γύρος. Μετά την ανακοίνωση του Google Chrome OS, που προκάλεσε πτώση της μετοχής της Microsoft (και παράλληλα άνοδο της Google), η τελευταία ανακοίνωσε το Project Gazelle που είναι συνδυασμός λειτουργικού συστήματος και browser. Η Google έχει ανακοινώσει ότι το Chrome OS θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2010, οπότε αναμένεται αγώνας δρόμου.




Ποδαρικό με προβλήματα για το Firefox 3.5




Δεν πρόλαβε, καλά καλά, να κυκλοφορήσει η έκδοση 3.5 του Mozilla Firefox και το πρώτο κενό ασφαλείας είναι γεγονός. Πρόκειται για ένα bug στον Just-in-time [JIT] JavaScript compiler που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στην περίπτωση που ο χρήστης επισκεφτεί συγκεκριμένα παγιδευμένες ιστοσελίδες.



Η Mozilla ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει patch αλλά μέχρι τότε οι χρήστες θα πρέπει να απενεργοποιήσουν τον Just-in-time (με μείωση στην ταχύτητα της JavaScript engine) και να τον ενεργοποιήσουν αμέσως μετά την εγκατάσταση του.




Οι εταιρείες λένε όχι στα Windows 7




Κάτι η οικονομική κρίση, κάτι η εμπειρία με τα Vista και έξι στις δέκα αμερικάνικες εταιρείες δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αναβαθμίσουν τα υπολογιστικά τους συστήματα σε Windows 7. Τα δεδομένα έδωσε στη δημοσιότητα η ScriptLogic Corp και αφορά δείγμα 1000 εταιρειών. Από αυτές το 34% δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε αναβάθμιση ενώ μόνο το 5,4% ότι θα το προμηθευτεί με την κυκλοφορία του.




NVS για το Call of Duty: Modern Warfare 2 Prestige Edition




Η Prestige Edition του Modern Warfare 2 θα περιλαμβάνει διόπτρα νυχτερινής όρασης κάτι που αναμένεται να ανεβάσει το κόστος απόκτησης του παιχνιδιού πολύ πάνω από τα 80 δολάρια αλλά και να ενθουσιάσει τους φίλους του παιχνιδιού. Το Modern Warfare 2 θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο!




Το Office 2010 στο BitTorrent



Το ντεμπούτο του Office 2010 συνοδεύτηκε από τη διαρροή μιας τεχνικής έκδοσης για προεπισκόπηση στο BitTorrent. Το ίδιο συνέβη και για τα Windows 7 επιβεβαιώνοντας τη νέα πολιτική της Microsoft που πλέον επιθυμεί τη συνεργασία της κοινότητας των χρηστών για τη βελτίωση του προϊόντος.




Ανακοινώθηκε το LG Application Store




Η LG Electronics, ο 3ος μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του δικού της app store από όπου οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν εφαρμογές για τη συσκευή τους. Το “LG Application Store” θα εστιάσει αρχικά την προσοχή του στην Ασία με 1400 εφαρμογές, 100 δωρεάν προγράμματα σε 15 γλώσσες. Με την κίνηση αυτή η LG σκοπεύει να βελτιώσει τη θέση της στην αυξανόμενη αγορά των έξυπνων τηλεφώνων.




Προβλήματα και για τα MacBook Pro με 7200RPM HDD






Μετά τα παράπονα ότι κάποια iPhone 3Gs υπερθερμαίνονται αλλάζοντας το χρωματισμό της συσκευής, ήρθαν και οι πρώτες διαμαρτυρίες για τα MacBook Pro. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα μοντέλο που έχουν σκληρό δίσκο των 7200RPM και για τα οποία έχει αναφερθεί ότι έχουν μειωμένη απόδοση και κάνουν επιπλέον θορύβους. Η ιστοσελίδα Other World Computing θεωρεί πηγή του προβλήματος τον Seagate Momentus 7200 έχει τέσσερα επιταχυνσιόμετρα για μεγαλύτερη προστασία από πτώσεις και χτυπήματα. Ωστόσο, η Apple δεν έχει τοποθετηθεί στο θέμα.




Προσφορές



-Δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 7 προσφέρει η
Asus σε όσους αγοράσουν ένα ASUS PC μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2010. Δείτε περισσότερα
εδώ .



-60 λεπτά ομιλίας δωρεάν προσφέρει ο
ΟΤΕ για κλήσεις προς κινητά με τα αναβαθμισμένα ΟΤΕ talk και conn-x talk. Περισσότερες πληροφορίες
εδώ .




LG Electronics εγκαινίασε μια νέα υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης μέσω μηνυμάτων SMS (επτά ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα) που εγγυάται την άμεση επίλυση τεχνικών προβλημάτων, τα οποία μπορούν να προκύψουν τόσο κατά τη διαδικασία εγκατάστασης όσο και κατά την λειτουργία των κλιματιστικών της συστημάτων. Δείτε περισσότερα
εδώ .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα