Τεχνολογία: Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας (21-27/7/09)

Τεχνολογία: Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας (21-27/7/09)

Μάθετε πρώτοι αυτοί την εβδομάδα: Στα add-ons τα ρίχνει η Microsoft για την ταχύτητα του IE8, η νέα Synaptics ClearPad 3000 δείχνει το μέλλον στις ...

Μάθετε πρώτοι αυτοί την εβδομάδα: Στα add-ons τα ρίχνει η Microsoft για την ταχύτητα του IE8, η νέα Synaptics ClearPad 3000 δείχνει το μέλλον στις οθόνες πολλαπλής αφής, η FinePix 3D W1 ανοίγει το χορό της τρισδιάστατης φωτογραφίας καθώς και τις σημαντικότερες τεχνολογικές ειδήσεις της εβδομάδας.
Τα add-ons φταίνε για την ταχύτητα του IE 8








H Microsoft, σε ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα, αποδίδει τα προβλήματα ταχύτητας που εμφανίζει ο Internet Explorer 8 στα διάφορα add-on που εγκαθιστούν οι χρήστες. Ειδικότερα, αναφέρει το Skype add-on έχει σημαντικές επιπτώσεις στις ταχύτητα του browser. Παράλληλα προτρέπει τους χρήστες να είναι φειδωλοί στην εγκατάσταση add-on τονίζοντας ότι ο Internet Explorer 8 είναι ο ταχύτερος browser.




Η νέα Synaptics ClearPad 3000 δείχνει το μέλλον








Η παρουσίαση της νέας οθόνης αφής ClearPad 3000 της Synaptics δείχνει ότι η εταιρεία έχει κάνει σημαντικά τεχνολογικά βήματα στην υποστήριξη της multitouch λειτουργίας. Η ClearPad 3000 υποστηρίζει μέχρι και 10 σύγχρονα χτυπήματα με το δάχτυλο, διαστάσεις έως 8 ίντσες χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στην αυτονομία της μπαταρίας, ενώ ο επεξεργαστής συγκρατεί και αναλύει περιορισμένες πληροφορίες για τα δάκτυλα του χρήστη. Στην αγορά, οι πρώτες οθόνες αναμένονται την επόμενη άνοιξη.





Πολύ θετικές εντυπώσεις από το MobileNavigator της Navigon



Πολύ θετικές είναι οι πρώτες εντυπώσεις από το MobileNavigator της Navigon που κυκλοφόρησε προσφάτως στο AppStore. Καθώς η κοινότητα των χρηστών περίμενε με κομμένη την ανάσα τον TomTom Navigator, η Navigon έκανε ένα σημαντικό πρώτο βήμα σε αυτή την κούρσα κλέβοντας τις εντυπώσεις. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στην τιμή των $69.99 δολαρίων μέχρι της 15 Αυγούστου.




Η Microsoft έδωσε τα Windows 7 στους κατασκευταστές



Η Microsoft ανακοίνωσε ότι η διάθεση του κώδικα για τα Windows 7 στους κατασκευαστές υπολογιστών ξεκίνησε, ελπίζοντας ότι τα πρώτα συστήματα θα είναι έτοιμα μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2009. Με την κίνηση αυτή οι υπεύθυνοι της εταιρείας υπολογίζουν να είναι όλα έτοιμα για μια πανηγυρική πρεμιέρα του προίοντος που θα δώσει παλάλληλα μια ένεση στην αγορά των υπολογιστών που πλήτεται από την οικονομική κρίση. Για την πλευρά των κατασκευαστών όπως η HP, η Dell και η Acer αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουν επιτέλους να αποχαιρετήσουν τα Vista που κάθε άλλο παρά δημοφιλή είναι.





FinePix 3D W1: Τρισδιάστατη φωτογραφία



Η πρώτη τρισδιάστατη φωτογραφική μηχανή αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της στην αγορά τον προσεχή Σεπτέμβριο. Η FinePix 3D W1 χρησιμοποιεί δύο φακούς και έναν εξελιγμένο επεξεργαστή για την σύνθεση της πληροφορίας και τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου στερεοσκοπικού αποτελέσματος. Η συγκεκριμένη μηχανή καταγράφει και 3D βίντεο. Η τιμή της αναμένεται στα 600 δολάρια.




Προ των πυλών οι Intel Core i5



Ντεμπούτο μέσα στο Σεπτέμβρη αναμένεται να κάνουν οι νέοι Intel Core i5 σύμφωνα με την κινεζική ιστοσελίδα HKEPC. Οι αναλυτές εικάζουν ότι η Intel καθυστερούσε την κυκλοφορία τους για να μην κόψουν από τις πωλήσεις των πολύ επιτυχημένων Core 2 αλλά με την ανακοίνωση των Core i7 κάποια στιγμή θα έπρεπε να βγουν στην αγορά. Οι δύο εκδοσεις που θα είναι διαθέσιμες σύντομα θα λειτουργούν στα 2.66GHz (Core i5-750) και 2.4GHz (Core i5-750s) με 8MB και αυτόματο υπερχρονισμό (Turbo Boost) αναλόγως των δυνατοτήτων ψύξης του συστήματος.





Το Σεπτέμβριο η πρεμιέρα του Google Wave



Σύμφωνα με το blog των προγραμματιστών της Google, το Google Wave θα κάνει πρεμιέρα στην κοινότητα των χρηστών στις 30 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε οι υπεύθυνοι της εταιρείας σκοπεύουν να στείλουν 100 χιλιάδες προσκλήσεις σε χρήστες του Gmail και των υπηρεσιών της εταιρείας ώστε το email της νέας εποχής να κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα.




H HTC εγκαταλείπει τα Windows Mobile



Μεγάλη στροφή στο θέμα του λειτουργικού συστήματος αναμένεται να κάνει η HTC, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones παγκοσμίως, σύμφωνα με πηγές της ιστοσελίδας DigiTimes. Η HTC θα υιοθετήσει το Google Android OS στις μισές από τις συσκευές της μέσα στο 2010. Προς το παρόν από τις 28 συσκευές της εταιρείας που κυκλοφορούν στην Ευρωπαική αγορά μόνο δύο έχουν το Android OS και οι υπόλοιπες Windows Mobile.




Αλλάζει η κεντρική σελίδα του Twitter



To Twitter θα αλλάξει την εμφάνιση της αρχικής του σελίδα σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας All Things Digital. Εκτός από τα “χρώματα” οι αλλαγές θα περιλαμβάνουν μια υπηρεσία αναζήτησης και οδηγίες για το πως μπορούν οι χρήστες να το αξιποιήσουν καλύτερα.




Τα πρώτα flash SSD από την Intel



Η Intel Corporation κινείται ολοταχώς προς την τεχνολογία NAND και τους σκληρούς δίσκους στερεής κατάστασης ανακοινώνοντας τον X25-M Mainstream SATA SSD με εκδόσεις στα 80 Gigabyte (GB) και τα 160GB. Η νέα τιμή διάθεσης του X25-M με χωρητικότητα 80GB ανέρχεται στα $225 δολάρια εάν πρόκειται για ποσότητες μέχρι 1000 μονάδες, τιμή που ισοδυναμεί με μείωση 60 τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη των $595 δολαρίων που είχε όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από ένα χρόνο. Η έκδοση των 160GB, για ποσότητες έως και 1000 μονάδες, κοστίζει τώρα $440 δολάρια (από τα $945 δολάρια που κόστιζε όταν πρωτοπαρουσιάστηκε).





Ο VLC 1.0 καταγράφει βίντεο από DVD



Μια νέα δυνατότητα καταγραφής αποσπασμάτων από DVD δίνει η τελευταία έκδοση του δημοφιλούς VLC player 1.0. Δεν πρόκειται ακριβώς για κωδικοποίση (ripping) σε αρχεία avi ή mpe αν και θα μπορούε να χρησιμοποιηθεί για αυτό το λόγο. Για όσους το έχουν κατεβάσει, η δυνατότητα ενεργοποιείται από το μενού View> Advanced Controls> Record.




Conn-x TV σε ακόμα εφτά πόλεις της Ελλάδας



Το Conn-x TV, η τηλεόραση από τον ΟΤΕ, είναι πλέον διαθέσιμη στη Βέροια, στα Γιαννιτσά, στην Έδεσσα, στην Κατερίνη, στο Κιλκίς, στο Ρέθυμνο και στα Χανιά. Η σύνδεση που απαιτείται για να έχει κάποιος conn-x TV είναι conn-x στα 8 ή 24 Mbps ενώ το conn-x TV διατίθεται σε προσφορά στα 15 ευρώ/μήνα, για 12 μήνες παραμονής, μέχρι τις 30/9/2009.




Το YouTube δοκιμάζει 3D βίντεο




Με την τρισδιάστατη φωτογραφία προ των πυλών, το YouTube πειραματίζεται με την υποστήριξη 3D βίντεο. Ο στερεοσκοπικός player που δοκιμάζουν οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο αλλά όλα δείχνουν ότι το μέλλον ανήκει στις τρεις διαστάσεις.




Αγορά – προσφορές




Q: 200 Πραγματικά Λεπτά Ομιλίας & Δώρο Απεριόριστα SMS, μόνο με 3,90€ προσφέρει η Q στους συνδρομητές Q card. Η προσφορά ισχύει από 21 Ιουλίου έως και 15 Σεπτεμβρίου 2009. Η ενεργοποίηση της προσφοράς γίνεται με ένα κενό SMS στο 12200.




ΟΤΕ: Ο ΟΤΕ επεκτείνει τα προγράμματα απεριορίστων κλήσεων προς όλα τα σταθερά τηλέφωνα της Ελλάδας, OTE talk 24/7 & conn-x talk 24/7 προσφέροντας απεριόριστες διεθνείς κλήσεις σε σταθερά τηλέφωνα 46 χωρών, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, χώρες της Ε.Ε., η Αυστραλία κλπ.




WIND: Φθηνότερες εξερχόμενες κλήσεις περιαγωγής στην ΕΕ προσφέρει η WIND, με χρέωση εθνικών κλήσεων και χωρίς περιορισμό στη διάρκεια των κλήσεων. Ειδικότερα, για όλους τους ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου WIND που θα βρίσκονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από σήμερα και μέχρι τις 31 Αυγούστου 2009, όλες οι εξερχόμενες κλήσεις θα χρεώνονται βάσει του εθνικού τιμολογίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το κόστος των εξερχόμενων κλήσεων από τις χώρες της ΕΕ για το συγκεκριμένο διάστημα μειώνεται από 0,51€/ λεπτό σε 0,288€/ λεπτό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα