Τεχνολογία: Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας (23-30/08/09)

Τεχνολογία: Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας (23-30/08/09)

Μάθετε πρώτοι αυτοί την εβδομάδα: Xbox 360, Nokia Booklet 3G, Microsoft OneApp, Nokia Meamo, τις αναβαθμίσεις των υπηρεσιών Yahoo, την επίδραση του...

Μάθετε πρώτοι αυτοί την εβδομάδα: Xbox 360, Nokia Booklet 3G, Microsoft OneApp, Nokia Meamo, τις αναβαθμίσεις των υπηρεσιών Yahoo, την επίδραση του Twitter στο box office.
PlayStation 3: Εν αναμονή της μαγικής ράβδου








Η κυκλοφορία του νέου σετ χειριστηρίων για το PlayStation 3 καλύπτεται ακόμα από πέπλο μυστηρίου.



Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της εταιρείας διαβεβαιώνουν ότι για τους πρώτους τίτλους που θα κυκλοφορήσουν θα χρειάζεται μόνο ένα σετ (κάμερα-ράβδος).



Αυτό φυσικά αναμένεται να αλλάξει στο προσεχές μέλλον με παιχνίδια για δύο ή περισσότερους παίκτες που φυσικά θα απαιτήσουν επιπλέον χειριστήρια.




OneApp: Κοινωνικά δίκτυα με ένα κουμπί



Η Microsoft διαθέτει, ήδη, σε κατασκευαστές τηλεφώνων που δεν τρέχουν σε Windows Mobile την εφαρμογή OneApp. Η εφαρμογή αυτή εξυπηρετεί την πρόσβαση στο Facebook, στο Twitter και στο Windows Live Messenger για την πλειονότητα των συσκευών που λειτουργούν σε Symbian OS και βρίσκονται από το μέσο και κάτω της κλίμακας τιμών.





Reader Daily Edition



Ανακοινώθηκε η νέα έκδοση, Reader Daily Edition, για το eBook Reader της Sony. Με οθόνη αφής 7 ιντσών και 16 αποχρώσεις του γκρι θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον ερχόμενο Δεκέμβριο στην τιμή των 400 δολαρίων.



Η πρόσβαση στο Sony eBook store θα είναι δωρεάν και σε ότι αφορά τους διαθέσιμους τίτλους βιβλίων, η Sony θα συνεργαστεί με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης και το διανομέα eBook Overdrive.com.



Για τους χρήστες Mac, η Sony ανακοίνωσε επίσης το λογισμικό eBook Library 3.0. που θα εξυπηρετεί την πρόσβαση στο ηλεκτρονικό υλικό.




Nokia Maemo



Το Maemo, ένα νέο λειτουργικό για έξυπνα τηλέφωνο που βασίζεται στα Linux, θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στην ετήσια έκθεση Nokia World στη Στουτγκάρδη.



Αν και, σύμφωνα με τους αναλυτές της βιομηχανίας, οι δυνατότητες του νέου λειτουργικού θα φανούν μέσα στον επόμενο χρόνο, το Maemo είναι το πιο δυνατό χαρτί στον πόλεμο με το iPhone της Apple.



Οι συσκευές υψηλής τεχνολογίας είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη Nokia που είδε όχι μόνο τη συρρίκνωση του μεριδίου της στην αγορά αλλά και τη μείωση των τιμών της ταχύτερα από το μέσο όρο της βιομηχανίας.




To Twitter διαμορφώνει το box office



Σύμφωνα με αναλυτές, το Twitter έχει τη δύναμη να διαμορφώνει το box office. Μπορεί να απογειώσει τα εισιτήρια ή να βυθίσει τα ταμεία. Πώς; Η δύναμη του κόσμου. Εσείς που βλέπετε μια ταινία στο σινεμά και μετά ποστάρετε την άποψη σας στο Twitter. Το Twitter Effect λοιπόν φαίνεται να ωφελεί το Inglourious Basterds (τα σχόλια είναι κατά πλειοψηφία πολύ καλά), ενώ έκανε μάλλον κακό στο Bruno.




Επίθεση phising στο World of Warcraft



Οι παίκτες του World of Warcraft θα πρέπει να προσέξουν τυχόν email που τους καλούν να δοκιμάσουν νέα mounts για τη Blizzard Entertainment που αναπτύσσει το συγκεκριμένο videogame.




Πίσω από τα email αυτά βρίσκεται, σύμφωνα με τη εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Sophos, μια επίθεση phising.




Αναβάθμιση υπηρεσιών Yahoo!



Η Yahoo! Ανακοίνωσε την αναβάθμιση των υπηρεσιών της και συγκεκριμένα νέο όριο 250 MB στα συνημμένα του Yahoo! Mail, ευκολότερη επισύναψη φωτογραφιών, νέο Messenger video chat και συνδέσμους με τα κοινωνικά δίκτυα.




Nokia Booklet 3G



Η Nokia έκανε εντυπωσιακή είσοδο στην αγορά φορητών υπολογιστών παρουσιάζοντας το Booklet 3G. Πρόκειται για ένα netbook βασισμένο σε επεξεργαστή Atom, με σημαντικά, όμως, αναβαθμισμένες δυνατότητες κινητής τηλεφωνίας όπως 3G, υποδοχή για κάρτα SIM, πλοήγησης όπως A-GPS με Ovi Maps και, επιπλέον έξοδο HDMI, Windows 7 και αυτονομία 12 ωρών.




Κέντρο ιντερνετικής απεξάρτησης



Το πρώτο αμερικάνικο κέντρο απεξάρτησης για εθισμένους στο ίντερνετ είναι γεγονός. Η κλινική Heavensfield εδράζεται στην πόλη Φολ της Ουάσιγκτον, και το πρόγραμμα απεξάρτησης διαρκεί 45 μέρες.




Η παραμονή στο θέρετρο που έχει δυναμικότητα 6 κλινών ανέρχεται στα 322 δολάρια την ημέρα και κάθε μέρα θεραπείας κοστίζει επιπλέον 200 δολάρια.




”Προβλήματα” για το Xbox 360



Η Microsoft, σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της, δεν αμφισβητεί τα δεδομένα της έρευνας του Game Informer που δείχνουν ότι το ποσοστό αστοχίας των Xbox 360 ανέρχεται στο 54,2 %.



Δηλαδή σε πάνω από τις μισές περιπτώσεις που οποιοσδήποτε έχει παίξει κάποιο παιχνίδι στην κονσόλα το σύστημα έχει κολλήσει. Ωστόσο, τονίζει ότι όλες οι κονσόλες εμφανίζουν υψηλά ποσοστά αστοχίας (καλύτερο το Sony PSP 3 με περίπου 16%) ενώ το Xbox 360 είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη κονσόλα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα