Τεχνολογία: Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας (31/10-5/11/09)

Τεχνολογία: Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας (31/10-5/11/09)

Τα αποκαλυπτήρια του Android 2.0 μέσω βίντεο στο διαδίκτυο, οι εντυπώσεις από την πρώτη δοκιμή του νέου XPERIA X10, το νέο smartphone βασισμένο σε...

Τα αποκαλυπτήρια του Android 2.0 μέσω βίντεο στο διαδίκτυο, οι εντυπώσεις από την πρώτη δοκιμή του νέου XPERIA X10, το νέο smartphone βασισμένο σε Windows XP, οι αλλαγές στο MSN καθώς και όλες οι σημαντικές ειδήσεις της εβδομάδας από το χώρο της τεχνολογίας.
Και εγένετω Android 2.0

Η δημοσίευσητου επίσημου βίντεο παρουσίασης του Android 2.0 της Google δικαιολόγησε στο έπακρο την αναμονή χρηστών και προγραμματιστών για το νέο λειτουργικό για smartphones. Ανάμεσα στα νέα features ξεχωρίζουν:

– η εφαρμογή Contacts που επιτρέπει την αναζήτηση από πολλές πηγές, τον αμφίδρομο συγχρονισμό με άλλες συσκευές

-η εφαρμογή Quick Contact που προβάλλει σε κάθε επαφή όλους τους δυνατούς τρόπους επικοινωνίας (π.χ mail, sms κ.α.) και εμφανίζεται ενσωματωμένη σε όλες τις εφαρμογές

-η υποστήριξη οθονών με διαφορετικές αναλύσεις διαφορετικών μεγεθών και η υποστήριξη πολλαπλής αφής

-η δυνατότητα αναζήτησης μέσα στα SMS

-o ανανεωμένος browser

-η υποστήριξη HTML 5

-η υποστήριξη Bluetooth 2.1









Sony Ericsson XPERIA X10: Καλό αλλά μάλλον αργό

Παράλληλα, η Sony Ericsson ανακοίνωσε το XPERIA X10 που βασίζεται σε μια τροποποιημένη έκδοση του λειτουργικού Android 1.6 με το όνομα UX (User eXperience). Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από το πρώτο review της συσκευής στην ιστοσελίδα engadget που διαπιστώνει προβλήματα στην αυτονομία εξαιτίας του επεξεργαστή Snapdragon (1GHz) και μεγάλες καθυστερήσεις στην ανταπόκριση του λογισμικού.




Η επιστροφή των XP smartphone

Η κινεζική εταιρεία ITG έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά για ένα smartphone με βάση το λειτουργικό σύστημα Windows XP. To ITG xpPhone θα διαθέτει μνήμη 512 ΜΒ ή 1 GB, αποθηκευτικό χώρο 8GB SSD έως 120GB HDD, υποστήριξη GSM και CDMA και πλήρες πληκτρολόγιο. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος κατασκευαστής επιχειρεί κάτι τέτοια αλλά τώρα που η αγορά έχει αλλάξει αρκετά και η κατάσταση είναι ρευστή, έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία.




Twitt στο Peek

Η πρώτη συσκευή που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την πρόσβαση στο Twitter είναι ήδη στα ηλεκτρονικά ράφια της Amazon αντί 99 $ και 7,95$ μηνιαία συνδρομή ή 199$ συνολικά. Τη συσκευή κατασκευάζει η Peek Inc. για όσους θέλουν email, twitter και τηλεφωνία αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για ένα ακριβό smartphone. Από την άλλη πλευρά, το Twitter βλέπει με καλό μάτι τέτοιες εξειδικευμένες συσκευές θεωρώντας ότι η δυνατότητα αποστολής-λήψης status update εν κινήσει θα αυξήσει σε βάθος χρόνου τη δημοτικότητα του.









Αλλαγές στο Microsoft Network

Την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση της υπηρεσίας MSN.com εδώ και 10 χρόνια ανακοίνωσε η Microsoft και ήδη οι πρώτες αλλαγές στην ιστοσελίδα δείχνουν τις προθέσεις της: Λιγότερα link και λιγότερα χρώματα που υποδηλώνουν ότι θα λειτουργεί λιγότερο ως κατάλογος και περισσότερο ως ιστοσελίδα ενημέρωσης.




Ημιτελές το Virtual Wi-Fi των Windows 7

Ένας προγραμματιστής από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ανακάλυψε ότι το Virtual Wi-Fi, ένα νέο feature των Windows 7, μπορεί να μετατρέψει το φορητό υπολογιστή ενός χρήστη σε ασύρματο ρούτερ. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος χρήστης μπορεί να παρέχει εν αγνοία του πρόσβαση στο ίντερνετ σε τρίτους. Ο ελληνικής καταγωγής διευθυντής της Nomadio, Άλεξ Γκύζης, αναφέρει ότι ο κώδικας της εφαρμογής Virtual Wi-Fi είναι ημιτελής με πιο χαρακτηριστικό την έλλειψη εφαρμογής που ανοίγει και να κλείνει την κάρτα δικτύου.




Παράπονα για τα πρώτα iMac 27 ιντσών

Λίγο μετά την κυκλοφορία των πρώτων 27άρηδων iMac ήρθαν και τα πρώτα παράπονα από τους χρήστες. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι είναι η αυξημένη κατανάλωση πόρων με αποτέλεσμα το φορτίο του επεξεργαστή να ξεπερνάει το 100% κατά την αναπαραγωγή βίντεο. Αντίδραση από την εταιρεία δεν υπάρχει ακόμα.




Flepia: Το πρώτο έγχρωμο e-book reader

Το πρώτο έγχρωμο e-book reader με οθόνη αφής είναι γεγονός και θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνική αγορά εντός του πρώτου τετραμήνου του 2010 από τη Fujitsu-Siemens. Tο Flepia, όπως ονομάζεται, θα προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία χρήσης με βάση μια οθόνη 8 ιντσών (1024χ768 /260.000 χρώματα). Κατά τα άλλα θα υποστηρίζει τεχνολογίες Bluetooth, WLAN, η αυτονομία του θα φτάνει τις 40 ώρες και ο αποθηκευτικός χώρος τα 4GB μέσω SD card. Σε ότι αφορά τη φορητότητα, το βάρος της συσκευής θα φτάνει τα 385g.




uTorrent 2.0: Τέρμα τα μποτιλιαρίσματα

Το BitTorrent ανακοίνωσε ότι η νέα έκδοση uTorrent 2.0 θα αυξομειώνει αυτόματα την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων προκειμένου να αποφεύγεται η υπερφόρτωση των δικτύων. Η ενέργεια ερμηνεύεται ως αντίδραση στην τάση που δημιουργείται από ολοένα και περισσότερους πάροχους ίντερνετ, όπως η Comcast, να περιορίζουν τη χρήση torrent στους χρήστες τους.




DirectX 11 και στα Vista

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft, η τεχνολογία DirectX 11 θα διατίθεται, πλέον, και για τα Windows Vista, παρά το γεγονός ότι αρχικά προοριζόταν μόνο για τα Windows 7. Η τελική έκδοση του σχετικού update είναι ήδη διαθέσιμη στην ιστοσελίδα των Windows Update μετά, φυσικά, από επιτυχημένο έλεγχο γνησιότητας.




Ideum ΜΤ 50

Η Ideum που δραστηριοποιείται στην αγορά οθονών πολλαπλής αφής παρουσίασε ένα νέο μοντέλο 100 ιντσών. Η MT-50 αναγνωρίζει συγχρόνως έως 50 σημεία αφής και έχει την εντυπωσιακή ανάλυση των 2,304 x 800 pixel.




Τα iPhone/iPod δε συγχρονίζονται με Windows 7

Όσοι έχουν ήδη εγκαταστήσει τα Windows 7 και είναι κάτοχοι iPhone/iPod θα διαπιστώσουν προβλήματα στο συγχρονισμό των φορητών τους συσκευών με iTunes . Το πρόβλημα οφείλεται στον ελεγκτή USB του chipset P55 Express. Η προσωρινή λύση που δίνουν οι χρήστες στα φόρουμ της Apple η χρήση USB κάρτας τύπου PCI. Από την άλλη πλευρά η Apple ελπίζει στην επίλυση των προβλημάτων πριν την κυκλοφορία των πρώτων iMac με επεξεργαστές Core i5/i7.




Facebook vs Spammers: 1-0

To Facebook κέρδισε την αγωγή που είχε καταθέσει κατά του Sanford Wallace σε δικαστήριο του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Ο διαφημιστής δεν εμφανίστηκε στη δίκη ούτε αντέκρουσε τις κατηγορίες ότι χρησιμοποιούσε το κοινωνικό δίκτυο για την αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων, την παράνομη πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών και τη δημοσίευση μηνυμάτων στον «Τοίχο» τους. Τώρα καλείται να καταβάλλει 711,2 εκατομμύρια δολάρια στην ιστοσελίδα που θεωρεί ότι το δεδικασμένο θα αποτρέψει την παράνομη χρήση του Facebook για διαφημιστικούς σκοπούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα