Τεχνολογία: Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας (31/8-6/9/09)

Τεχνολογία: Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας (31/8-6/9/09)

Μάθετε πρώτοι αυτοί την εβδομάδα: Ληστείες «μέσω» Twitter και Facebook, gScreen Spacebook, νέος Opera 10΄και όλες τις σημαντικές ειδήσεις της εβδο...

Μάθετε πρώτοι αυτοί την εβδομάδα: Ληστείες «μέσω» Twitter και Facebook, gScreen Spacebook, νέος Opera 10΄και όλες τις σημαντικές ειδήσεις της εβδομάδας από το χώρο της τεχνολογίας.
Sony XPERIA X2 και νέα Windows Mobile τον Οκτώβριο








Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα νέα Windows Mobile 6.5 θα κυκλοφορήσουν στις 6 Οκτωβρίου. Οι κατασκευαστές που αναμένεται να σπεύσουν για τα νέα Windows είναι η HTC, η LG, η Samsung, και η Sony Ericsson.




Από τους κατασκευαστές, η Sony Ericsson έχει επιβεβαιώσει την κυκλοφορία του XPERIA X2 που εκτός από τα νέα Windows Mobile θα διαθέτει κάμερα των 8.1 Mp, αποθηκευτικό χώρο 4GB και νέα επιφάνεια εργασίας με 13 προεγκατεστημένα πάνελ.



Σύμφωνα με διάφορες ιστοσελίδες, η LG ετοιμάζει τρεις συσκευές για τον Οκτώβριο και δέκα ακόμα που θα κυκλοφορήσουν μέχρι το 2010. Ανάμεσα σε αυτές, το GW550 έχει ήδη ανακοινωθεί για τον Οκτώβριο.



Σε ότι αφορά τις υπηρεσίες, τα νέα Windows Mobile 6.5 θα ενσωματώσουν το Windows Marketplace για την αγορά εφαρμογών, το Microsoft My Phone που είναι μια εφαρμογή back up και το τελευταίο Office Mobile.





Ληστείες «μέσω» Twitter και Facebook



Τα περιστατικά ληστειών μέσω Twitter και Facebook έχουν ανησυχήσει τις αστυνομικές αρχές σε πολλές χώρες του κόσμου.



Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της βρετανικής Legal & General, το 38% των χρηστών κοινωνικών δικτύων ανακοινώνουν λεπτομέρειες που υποδηλώνουν επικείμενο ταξίδι (π.χ αγορά κάποιας ηλεκτρονικής συσκευής) και το 33% λεπτομέρειες για επικείμενη απουσία από κατά το Σαββατοκύριακο.



Οι αρχές προειδοποιούν ότι η δημοσίευση τέτοιων στοιχείων μπορεί να αποβεί μοιραία ειδικά για όσους συνηθίζουν να προσθέτουν «Friends» ή «Followers» που δε γνωρίζουν καλά.




Λάπτοπ με δύο οθόνες






Η εταιρεία gScreen δημοσίευε φωτογραφίες του πρώτου λάπτοπ με δύο οθόνες των 15,4 ιντσών. Κάτι παρόμοιο έχει προσπαθήσει και η Lenovo στο παρελθόν με το W700ds. Ωστόσο, το gScreen Spacebook διαθέτει δύο συρόμενες οθόνες, η μία πίσω από την άλλη.



Η τιμή, σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουν ανακοινωθεί (Intel Core 2 Duo, RAM 4B, NVIDIA GeForce 900M GT, και σκληρός δίσκος 7200rpm), αναμένεται να διαμορφωθεί στα 3000 δολάρια ΗΠΑ περίπου.



|Φοβού τους ειδικούς



Μια πρόσφατη έρευνα του SkyNews στη Βρετανία απέδειξε ότι δεν πρέπει να έχουμε και μεγάλη εμπιστοσύνη στους τεχνικούς που επισκευάζουν τους υπολογιστές μας.



Χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα καταχώρησης στοιχείων και ένα λογισμικό καταγραφής βίντεο κατέγραψε υπάλληλους τέτοιων εταιρειών να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα, κωδικούς, φωτογραφίες και στοιχεία ηλεκτρονικών καρτών.



Οι παραβιάσεις αφορούν πλήθος εταιρειών και υπαλλήλων που εργάζονται στο σέρβις των εταιρειών και δε φαίνεται να είναι μεμονωμένο γεγονός.




Νέος Opera 10



Η νορβηγική Opera Software κυκλοφόρησε τον νέο της πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο. Ο Opera 10 υπόσχεται ταχύτερες μεταφορτώσεις, νέο σχεδιασμό και νέες υπηρεσίες παλεύοντας για την πέμπτη θέση στην αγορά πίσω από τον Chrome της Google, τον Safari της Apple και τους δημοφιλείς browser Firefox και Internet Explorer.




Στο σφυρί το Skype



Η εταιρεία ηλεκτρονικών δημοπρασιών EBay Inc ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της -65%- του δημοφιλούς Skype στην εταιρεία Silver Lake.



Η αρχική συμφωνία εκτιμάται στα 2,75 δισεκατομμύρια δολάρια αλλά αυτό είναι πιο χαμηλά από τα 3,1 δις που ξόδεψε το EBay για την αγορά του. Το EBay ανακοίνωσε ότι βγάζει στο σφυρί το Skype για να επικεντρωθεί στο PayPal ωστόσο, οι αναλυτές τονίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το συναγωνισμό κυρίως από την Amazon.




Apple: Εσείς φταίτε!



Η τελευταία απάντηση της Apple σε σχέση με τα παράπονα για συσκευές που πήραν φωτιά ή άλλαξαν χρώμα λόγω υπερθέρμανσης, αναφέρει ότι για αυτό φταίνε οι χρήστες.



Συγκεκριμένα, η Apple θεωρεί ότι τα προβλήματα οφείλονται σε πτώσεις της συσκευής ή υπερβολικά σκληρής χρήση.



Για μπαταρίες, πλαστικά μέρη και οθόνες από αμφιλεγόμενους κατασκευαστές και προμηθευτές ούτε λόγος.




Νέα Smartphone παρουσίασε η Nokia









Μετά την είσοδο της στην αγορά των φορητών υπολογιστών με το Booklet 3G, η Nokia φαίνεται αποφασισμένη να χτυπήσει και την αγορά των smartphone με τέσσερα νέα μοντέλα που παρουσίασε στην έκθεση της Στουτγκάρδης. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα N97 mini, Χ6, Χ3 και Ν900 τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.




Τα κοινωνικά δίκτυα «κλέβουν» διαφήμιση από το ίντερνετ



Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας comScore, μια στις πέντε διαδικτυακές διαφημίσεις φτάνει στα μάτια του καταναλωτή μέσω των κοινωνικών δικτύων όπως το MySpace, και το Facebook.



Η δημοτικότητα τέτοιων ιστοσελίδων -το Facebook είναι τέταρτο σε επισκεψιμότητα παγκοσμίως- αναμένεται να προσελκύσει ολοένα και περισσότερους διαφημιστές που επιδιώκουν την αμεσότητα και την καλύτερη στόχευση των διαφημίσεων τους προς το καταναλωτικό κοινό.




Νέο Vado HD




Η Creative ανακοίνωσε τη νέα high-definition βιντεοκάμερα Vado HD με τιμές που αναμένεται να διαμορφωθούν στα 180 και 200 δολάρια για τα μοντέλα των 4GB / 60 λεπτών και 8GB / 120 λεπτών αντίστοιχα.



Παράλληλα, η εταιρεία ετοιμάζει και το λογισμικό Vado Central για υπολογιστές που τρέχουν Mac OS X.




HD στα 640 GB από την Toshiba



Η Toshiba διέθεσε στην αγορά ένα σκληρό δίσκο για φορητούς υπολογιστές που είναι κατά 140 GΒ μεγαλύτερος σε χωρητικότητα από οποιονδήποτε γνωστό δίσκο. Ο MK6465GSX δουλεύει 5400RPM και η χωρητικότητα του φτάνει τα 640 GB.




Νέος επεξεργαστής Intel Core i7



Η Intel θα παρουσιάσει σύντομα τους νέους επεξεργαστές Core i7 της σειράς 8xx. Ο Ο πιο εξελιγμένος θα είναι 4πύρηνος (8threads) με μνήμη cache των 8Mb και θα τρέχει στα 2,93GHz με δυνατότητα overclocking στα 3,6GHz.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα