Τεχνολογία: Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας (7-13/11/09)

Τεχνολογία: Οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας (7-13/11/09)

Οι Google επενδύει στην αγορά της "κινητής" διαφήμισης κάνοντας, παράλληλα, σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση της προστασίας των προσωπικών δεδομένω...

Οι Google επενδύει στην αγορά της “κινητής” διαφήμισης κάνοντας, παράλληλα, σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Ενημερωθείτε για αυτό και για τις σημαντικότερες εξελίξεις από το χώρο της τεχνολογίας στο ΜΕΝ 24.
Google Dashboard








Η Google ανακοίνωσε το Google Dashboard που επιτρέπει στους χρήστες των υπόλοιπων υπηρεσιών της εταιρείες (π.χ. Gmail, Calendar, Docs, YouTube, Picasa) να βλέπουν και να τροποποιούν τις πληροφορίες που αποθηκεύονται για αυτούς στο διαδίκτυο. Η πρωτοβουλία της Google είναι ένα σημαντικό βήμα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που σχετίζονται με λογαριασμούς χρηστών. Ωστόσο, η ανακοίνωση στο blog της εταιρείας δεν αναφέρει τίποτα σε σχέση με τις πληροφορίες που αποθηκεύονται για το IP address των υπολογιστών (π.χ. ιστορικό αναζητήσεων) των χρηστών καθώς και τη δυνατότητα διαγραφής των πληροφοριών αυτών.




Παράλληλα, η εξαγορά της AdMob αντί 750 εκατομμυρίων δολαρίων δείχνει ότι η Google ποντάρει πολλά στη, μικρή ακόμα, αγορά διαφημίσεων της κινητής τηλεφωνίας. Το Android είναι ήδη το λειτουργικό σύστημα σε μερικές από τις πιο εξελιγμένες συσκευές όπως το Motorola Droid και η δυνατότητα παραγωγής και προβολής διαφήμισης στα smartphones μια σημαντική μελλοντική πηγή εσόδων. Η AdMob έχει ετήσιο τζίρο 45-60 εκατομμυρίων δολαρίων και η καταβολή του δεκαπλάσιου τιμήματος σε μετοχές δείχνει ξεκάθαρα την πεποίθηση της Google ότι η αγορά είναι έτοιμη να αρχίσει να αυξάνει.




T-Freestyle NW



Η Thrustmaster παρουσίασε το τελευταίο αξεσουάρ για Wii. Πρόκειται για μια σανίδα skate/snowboard που είναι σχεδιασμένη για να είναι συμβατή με όλα τα σχετικά παιχνίδια του Wii. Η διάθεση της θα ξεκινήσει στα τέλη Νοεμβρίου με τιμή που θα ξεκινά από 29,99 δολάρια.




Μπελάδες για τη Storm8



Η Storm8, μια εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών για το iPhone (Vampires Live, Zombies Live και Rockstars Live) θα κληθεί σύντομα να δώσει εξηγήσεις στην αμερικάνικη δικαιοσύνη για τη συλλογή τηλεφωνικών αριθμών μετά τη μήνυση που κατέθεσε ένας χρήστη ονόματι Μάικλ Τέρνερ. Αν και η εταιρεία δήλωσε δημόσια ότι δεν συλλέγει, πλέον, τέτοια δεδομένα, οι δικηγόροι του Τέρνερ επιθυμούν μια δικαστική απόφαση υπέρ τους με το σκεπτικό ότι μια δημόσια παραδοχή δεν έχει την ισχύ που χρειάζεται για αποτρέψει τη συλλογή προσωπικών δεδομένων στο μέλλον.




Τα κινητά είναι υπερβολικά πολύπλοκα



Ο εφευρέτης του κινητού τηλεφώνου, Μάρτιν Κούπερ, δήλωσε σε συνέδριο στη Μαδρίτη ότι τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα δεν κάνουν τίποτα καλά επειδή θέλουν να τα κάνουν όλα. Ο Κούπερ, που υποστηρίζει ότι το μέλλον είναι στις εξειδικευμένες συσκευές, ήταν επικεφαλής μηχανικός στην ομάδα της Motorola που ανέπτυξε την πρώτη συσκευή και ο άνθρωπος που έκανε την πρώτη κλήση τον Απρίλιο του 1973 από το Μανχάταν. Ωστόσο, η βιομηχανία έχει διαφορετική άποψη και προσπαθεί χωρέσει ολοένα και περισσότερες λειτουργίες σε μια συσκευή.




Λύση στο θέμα συγχρονισμού iPhone – Windows 7



Η Gigabyte είναι η πρώτη εταιρεία που δίνει λύση στο πρόβλημα συγχρονισμού του iPhone με τα Windows 7 κυκλοφορώντας μια νέα ενημέρωση του BIOS των μητρικών της καρτών. Το πρόβλημα αφορά όσους έχουν 64μπιτες εκδόσεις Windows 7 και θέλουν να συγχρονίσουν τα αρχεία τους με το iPhone 3gs.




OpenOfficeMouse



H WarMouse ανακοίνωσε το πρώτο ποντίκι σχεδιασμένο ειδικά για τους χρήστες OpenOffice. To OpenOfficeMouse έχει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 18 κουμπιά με δυνατότητα προγραμματισμού και διπλού κλικ, ένα πλευρικό joystick, ροδέλα καθώς και τη δυνατότητα εγγραφής 63 ξεχωριστών προφίλ ρυθμίσεων. Αν και η ημερομηνία διάθεσης δεν έχει ανακοινωθεί , η τιμή του θα διαμορφωθεί στα 75 δολάρια.




Εντυπωσιακές πωλήσεις για τα Windows 7



Τα πρώτα δείγματα από τα Windows 7, σύμφωνα με τον οργανισμό NPD Group, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Το νέο λειτουργικό της Microsoft καταγράφει πωλήσεις κατά 234% επιπλέον από τις καλύτερες πωλήσεις που σημείωσαν τα Vista σε οποιαδήποτε περίοδο.




Ιός χτύπησε σπασμένα iPhone



Ο Ikee, ο πρώτος ιός (worm) για iPhone χτύπησε στην Αυστραλία τοποθετώντας στην επιφάνεια εργασίας τη φωτογραφία του Ρικ Αστλει (γνωστός τραγουδιστής των 80s). Ο ιός αποτελεί απειλή μόνο για όσους έχουν σπασμένο iPhone και τρέχουν μια εφαρμογή Unix με τον κωδικό SSH (Secure Shell) και τον εργοστασιακό κωδικό «alpine». Ο κίνδυνος που διατρέχουν οι κάτοχοι σπασμένων iPhone είναι η υποκλοπή προσωπικών τους δεδομένων.




Το Gaming γίνεται Social



Η EA εξαγόρασε την Playfish αντί 275 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Playfish αναπτύσσει κοινωνικά παιχνίδια σε PC όπως το “Who Has the Biggest Brain?” ή το “Pet Society” που έχει 21 εκατομμύρια χρήστες το μήνα. Τα παιχνίδια είναι δωρεάν αλλά επιτρέπεται η ανταλλαγή εικονικών αγαθών. Ο συγκεκριμένος τομέας είναι ιδιαίτερα αναπτυσσόμενος κάτι που φαίνεται σε πλατφόρμες όπως το Facebook και το iPhone και η ΕΑ δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της σε μια εποχή που οι πωλήσεις των videogames παρουσιάζουν πτώση.




Twitter: Χέρι χέρι με το LinkedIn



Το Twitter αντάλλαξε συνδέσμους με το LinkedIn, επιτρέποντας τους χρήστες του τελευταίου να δημοσιεύουν status updates απευθείας και χωρίς να χρειάζεται η δημιουργία λογαριασμού/εγγραφή. Αυτό διευρύνει τις δυνατότητες των χρηστών LinkedIn που μπορούν να δημοσιεύουν κατευθείαν τις ενημερώσεις τους στους followers που έχουν στο Twitter αλλά και σε όσους αναζητούν tweets με λέξεις κλειδιά.




Ηλεκτρονικές δημοπρασίες για (πρώην) πλούσιους



Οι εκατομμυριούχοι που περνούν δύσκολες περιόδους μπορούν, πλέον, να ρευστοποιούν τα περιουσιακά τους στοιχεία μέσω του διαδικτύου και να μην τρέχουν σε ενεχυροδανειστήρια. Οι υπεύθυνοι του BillionaireXchange, που έκανε εγκαίνια μετά από δέκα εβδομάδες ανάπτυξης και δοκιμών, θεωρούν ότι η οικονομική ύφεση συμβάλλει στην αύξηση των αγοραπωλησιών για είδη όπως κοσμήματα, έργα τέχνης, σκάφη αναψυχής, ακίνητα και πολυτελή αυτοκίνητα. To eBay των εκατομμυριούχων, όπως αποκαλείται, διευκολύνει αυτές τις συναλλαγές με διακριτικότητα και χωρίς τον κίνδυνο υποτίμησης.




Kindle for PC



Η Amazon ανακοίνωσε την εφαρμογή Kindle for PC με στόχο να ανοίξει την πρόσβαση στα ηλεκτρονικά βιβλία σε κάτοχους ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η κίνηση συνοδεύεται με το ρίσκο της πτώσης των πωλήσεων του Kindle κάτι, όπως, που η εταιρεία είναι διατεθειμένη να αναλάβει δεδομένου ότι στην αγορά κάνουν την εμφάνιση τους νέα eBook readers που δίνουν αντίστοιχες δυνατότητες.





YouTube XL



Το YouTube XL είναι η φιλική προς τον καναπέ έκδοση της δημοφιλούς videosharing ιστοσελίδας και απευθύνεται σε όσους διαθέτουν media boxe ή HTPC. Υποστηρίζοντας ένα format κατάλληλο για μεγάλες οθόνες προβάλει τις επιλογές (π.χ. “top rated”, “most viewed”, “search” σε μεγέθυνση ώστε όλοι οι σύνδεσμοι να είναι ορατοί από απόσταση.




8 οθόνες σε ένα PC



Η νέα κάρτα γραφικών M9188 της Matrox μπορεί να υποστηρίξει οκτώ οθόνες συγχρόνως (DisplayPort ή single-link DVI) δείχνοντας τη τάση της εταιρείας να επικεντρωθεί στην αγορά των επιχειρήσεων. Η κάρτα έχει 2GB μνήμης, μέγιστη ανάλυση 2,560 x 1,600 (ανά έξοδο) και η τιμής της, όταν θα κυκλοφορήσει στα τέλη Δεκεμβρίου, ανέρχεται στα 1995 δολάρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα