Το 5G είναι το παρόν και το μέλλον στην Ελλάδα

Το 5G είναι το παρόν και το μέλλον στην Ελλάδα

Με ταχύτητες που ξεπερνούν κάθε φαντασία και το Low Latency στα καλύτερα του, το 5G αλλάζει τη τεχνολογία της Ελλάδας προς το περιβαλλοντικά και τεχνολογικά σωστό.

Το 5G επιτρέπει περισσότερες συσκευές ανά χώρο να συνδεθούν μεταξύ τους και να έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ, επιταχύνοντας την εξέλιξη της επικοινωνίας 10 φορές περισσότερο από όταν η ανθρωπότητα χρησιμοποιούσε μόνο το 4G. Η ταχύτητα που προσφέρει το 5G είναι έως και 100 φορές πιο υψηλή αλλά και πιο ασφαλή από την προηγούμενη τεχνολογία ίντερνετ στην Ελλάδα, βοηθώντας κάθε επαγγελματία και χομπίστα να κάνει αυτό που αγαπά.

Το μηδενικό latency που προσφέρει, οι χαμηλές κάψεις ενέργειας των συστημάτων που εκπέμπει το 5G αλλά και η επέκταση ζωής της μπαταρίας είναι λίγα από τα πολλά σημεία του χώρου της τεχνολογίας στα οποία το 5G έχει φέρει την επανάσταση.

Η πρώτη πόλη στην Ελλάδα με δίκτυο 5G είναι τα Τρίκαλα από τις 16 Μαρτίου 2018. Από το Δεκέμβριο του 2020 το 5G είναι διαθέσιμο στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, ο Βόλος, τα Ιωάννινα, η Καβάλα, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, η Δράμα, τα Γιαννιτσά, η Νάουσα, η Ξάνθη, οι Σέρρες, η Ηγουμενίτσα και η Μυτιλήνη.


Η τεχνολογία 5G δεν είναι όμως μόνο ένα γρήγορο Internet οπού και αν βρεθείς. Βοηθά την ανθρωπότητα να εξελιχθεί σε τομείς που λίγα χρόνια πριν δεν θα μπορούσε καν να φανταστεί ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Εκτός από τη προώθηση καινοτόμων ιδεών και την ανάπτυξη εφαρμογών σε επιχειρησιακό επίπεδο, το 5G συνδέει εκατομμύρια συσκευές μεταξύ τους για κοινή χρήση και σύνδεση ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Αυτό επωφελεί σε μεγάλο βαθμό την εύκολη χρήση και συνεννόηση.

Σε ατομικό επίπεδο το 5G δεν σταματά να εκπλήσσει. Από τη άνεση του σπιτιού και με μια κίνηση του χεριών σας, μπορείτε να παραγγείλετε οτιδήποτε θέλετε, να οργανώσετε την επιχείρηση σας, να παίξετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια μέσω του Cloud Gaming, να μπείτε σε ένα διαφορετικό κόσμο μέσω του VR/AR Gaming και να μεταδώσετε τις δικές σας εκπομπές μέσω Streaming οπουδήποτε και αν βρίσκεστε σε όλο τον κόσμο. Ακόμη, μπορείτε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας μέσω της απίστευτα γρήγορης ταχύτητας που σας προσφέρει η παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια εν ονόματι Internet.


Πέρα όμως από το επιχειρησιακό και το ψυχαγωγικό κομμάτι, το 5G συνεισφέρει θετικά και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Με την τεχνολογία αυτή οι εκπομπές C02 (διοξείδιο του άνθρακα) είναι λιγότερες από κάθε άλλη προηγούμενη τεχνολογία της ανθρωπότητας. Δεκάδες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν δημοσιεύσει τα γραφήματα τους δείχνοντας μείωση 200% στις παραγωγές ρύπων σε σχέση με τις τις εκπομπές C02 που έκαναν πριν την τεχνολογία 5G.

Ο κλάδος των κινητών επικοινωνιών αντιλαμβάνεται την πρόκληση της καθολικής ψηφιοποίησης ως ευκαιρία με σκοπό τη μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο «πράσινης», κλιματικά ουδέτερης, κυκλικής, βιώσιμης ανάπτυξης. Μάλιστα είναι ο 1ος κλάδος που έχει δεσμευτεί να επιτύχει μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα έως το 2040 (mobile net zero commitment), πρωτοστατώντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.


Με το εκτεταμένο πλάνο επενδύσεων των παροχών που πλησιάζει τα 7δις € για κινητή και σταθερή ευρυζωνικότητα, η ανάπτυξη του 5G στην Ελλάδα τρέχει με ρυθμούς υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η χώρα μας διακρίνεται στη διάθεση του φάσματος (5G readiness) και στην κάλυψη του δικτύου 5G που φτάνει το 66% διαθέτοντας μάλιστα ένα από τα πιο γρήγορα δίκτυα 5G πανευρωπαϊκά ξεκλειδώνοντας απεριόριστες δυνατότητες για όλους. Η διαθεσιμότητα ευρυζωνικών υποδομών (κινητών και σταθερών) εξασφαλίζει τη δυνατότητα διαμόρφωσης ενός ευρύτερου οικοσυστήματος, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι κλάδοι της οικονομίας, και το οποίο θα επαναπροσδιορίσει τον ρόλο που η νέα τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας θα έχει στην καθημερινή ζωή των πολιτών, τη λειτουργία και παραγωγικότητα των επιχειρήσεων, την οικονομία και την ευρύτερα την κοινωνία.


Το 5G είναι το παρόν και το μέλλον για το πλανήτη. Τα οφέλη για τη παράγωγη, τις επιχειρήσεις και τη διασκέδαση είναι για πρώτη φορά στο ψηλότερο ποσοστό από την εφεύρεση του Ίντερνετ και της κινητής τηλεφωνίας. Η δύναμη της άπιαστης ταχύτητας, του Low Latency, και της φροντίδας για το περιβάλλον, είναι εδώ. Στην Ελλάδα. Στο χέρι σου, με μια απλή κίνηση του δαχτύλου σου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα