Το επετειακό iPhone θα έχει AMOLED οθόνη Samsung

Το επετειακό iPhone θα έχει AMOLED οθόνη Samsung

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι πωλήσεις του θα φτάσουν τα 55 εκατομμύρια συσκευές μέχρι το τέλος του έτους

Μετά και από τις πρόσφατες παρουσιάσεις νέων συσκευών στο πλαίσιο του WWDC, στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, το ενδιαφέρον των επενδυτών για την Apple στρέφεται στην καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια εκδήλωση του Σεπτεμβρίου, όπου η αμερικανική εταιρεία πιθανολογείται ότι θα ανακοινώσει για πρώτη φορά τρία νέα μοντέλα iPhone: Δύο ενδιάμεσα (7s), τα οποία θα είναι αναβαθμισμένες εκδόσεις των υφιστάμενων, με αντίστοιχες οθόνες 4,7 και 5,5 ιντσών, και ένα με AMOLED οθόνη 5,8 ιντσών (τη μεγαλύτερη που θα έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί σε iPhone), το οποίο εικάζεται ότι θα είναι το επετειακό, για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων (στις 29 Ιουνίου) από την κυκλοφορία του πρώτου μοντέλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του digitimes.com, το οποίο επικαλείται πηγές από την εφοδιαστική αλυσίδα, το πάνελ της οθόνης του επετειακού μοντέλου θα είναι τεχνολογίας AMOLED και προμηθευτής της Apple είναι η Samsung Display, θυγατρική του κορεατικού ομίλου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η συνολική παραγγελία αφορά σε 80 εκατομμύρια πάνελ των 5,8 ιντσών, ενώ άλλα 80 εκατομμύρια από τη συνολική παραγωγή του έτους θα διατεθούν στη Samsung Electronics και άλλους κατασκευαστές smartphones.

Ωστόσο, η κορεατική εταιρεία εμφανίζεται προετοιμασμένη να αυξήσει τη διαθεσιμότητά της προς την Apple, εφόσον η εμπορική πορεία του επετειακού iPhone ξεπεράσει τις προβλέψεις. Αναλυτές εκτιμούν ότι οι πωλήσεις του επετειακού μοντέλου (η μέση τιμή του οποίου μπορεί να αγγίζει τα 1.000 ευρώ) θα φτάσουν τα 55 εκατομμύρια συσκευές μέχρι το τέλος του έτους.

Σε κάποιες απεικονίσεις της συσκευής, βάσει των μέχρι σήμερα φημών, η οθόνη καλύπτει σχεδόν όλη την εμπρός πλευρά, ο αισθητήρας ανάγνωσης του δακτυλικού αποτυπώματος (Touch ID) υποτίθεται πως θα είναι τοποθετημένος πίσω από το πάνελ, ενώ θα καταργηθεί το κεντρικό πλήκτρο και σε ένα σημείο στο πάνω μέρος θα στριμωχτούν οι αισθητήρες (εγγύτητας και φωτός), η διπλή κάμερα και το ακουστικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα