To ESPN “σκοτώνει” το 3D γιατί μπορεί

To ESPN “σκοτώνει” το 3D γιατί μπορεί

Ποια είναι η απόφαση του ESPN το οποίο "κατεβάζει" το ESPN 3D μέχρι το τέλος της χρονιάς (Vids)

Το ESPN “ρίχνει” τις 3D υπηρεσίες του μέχρι το τέλος της χρονιάς. Μια απόφαση που έχει να κάνει με το περιορισμένο ενδιαφέρον που έδειξε το τηλεοπτικό κοινό του δικτύου.

Σε ανακοίνωση της, η αμερικανική εταιρεία την Τετάρτη, αποκάλυψε πως αντί για το 3D, ο αθλητικός τηλεοπτικός φορέας θα επικεντρωθεί στο 4K Ultra HD. Και μιλάμε για προσπάθειες που έχουν κοστίσει ένα τσουβάλι χρήματα για την επένδυση του αθλητικού δικτύου.

“Δεσμευόμαστε για την χρησιμοποίηση των 3D πόρων μας για άλλα προϊόντα και υπηρεσίες που θα εξυπηρετούν καλύτερα τους οπαδούς αλλά και τους συνεργάτες μας. Κανείς δεν γνωρίζει περισσότερα για το αθλητικό 3D από την ESPN, και θα είμαστε έτοιμοι για να παρέχουμε την υπηρεσία στους φιλάθλους μας, αν και εφόσον το 3D ξαναδοκιμαστεί”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

“Ως τεχνολογικοί ηγέτες, συνεχίζουμε να πειραματιζόμαστε με τεχνολογίες όπως τα εργαλεία παραγωγής για την Ultra High Definition TV (επίσης γνωστή ως Ultra HD ή UHDTV) για την οικογένεια των HD καναλιών της ESPN”.

Δείγμα 3D μετάδοσης του δικτύου για το κολλεγιακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Football) των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνεργασία με τη Sony:

Το Gizmodo αναφέρει ότι επικοινώνησε με την εταιρεία η οποία επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Το ESPN 3D λανσαρίστηκε πειραματικά τον Ιούνιο του 2010, αποτελώντας παράδειγμα 3D κάλυψης των αθλητικών δρώμενων. Σε πρώτη ανάγνωση οι ειδικοί θεώρησαν πως τα αθλητικά γεγονότα θα ήταν το καλύτερο πεδίο για να δοκιμαστεί η νέα τεχνολογία που υποστηρίζεται από τις αντίστοιχες τηλεοράσεις.

Στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Panasonic προχώρησε σε 3D κάλυψη των αγώνων, μια κάλυψη που ήταν δωρεάν για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τώρα, στα άμεσα πλάνα των επικεφαλής του ESPN, είναι να μπορέσουν να καλύψουν το Μουντιάλ ποδοσφαίρου της Βραζιλίας και με τη νέα, 4K τεχνολογία που ευελπιστούν να ενσωματώσουν σύντομα στο πρόγραμμα τους.

Πηγή: Gizmodo, broadbandtvnews

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα