To Garmin Fenix 3 είναι το ρολόι που όλοι θέλουμε να φορέσουμε

To Garmin Fenix 3 είναι το ρολόι που όλοι θέλουμε να φορέσουμε

Το πιο εντυπωσιακό αθλητικό ρολόι που έχεις δει ποτέ, έχει όνομα (Garmin Fenix 3), είναι πραγματικά έξυπνο και μπορεί να γίνει ο προσωπικός σου προπονητής, οποιοδήποτε άθλημα κι αν κάνεις.

Κάποιοι ισχυρίζονται πως το ρολόι είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό αξεσουάρ για έναν άνδρα. Δεν έχουν κι άδικο. Άλλοι πάλι ισχυρίζονται πως η σωστή επιλογή του ρολογιού, ξεχωρίζει τους άνδρες από τα αγόρια. Σωστό κι αυτό. Όμως, εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε και μια τρίτη παράμετρο. Σε αυτή βέβαια, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το ρολόι κι όχι εκείνος που το φοράει, γιατί το Garmin Fenix 3 είναι ικανό να μετατρέψει ένα απλό άτομο που αθλείται ή κάνει κάποιο σπορ, σε πρωταθλητή.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όμορφα και κομψά ρολόγια. Έχουμε συνηθίσει επίσης, να βλέπουμε αθλητικά ρολόγια ικανά να μετρήσουν παλμούς, αποστάσεις, χρόνους. Μόνο που και τα δύο αυτά στοιχεία σε ένα ρολόι, δεν τα βλέπουμε σχεδόν ποτέ. Καλείσαι να επιλέξεις αν θες κάτι κομψό, ή κάτι αθλητικό. Τι θα έλεγες όμως αν υπήρχε ένα ρολόι που να συνδύαζε και τα δύο; Αυτό που έψαχνες λοιπόν υπάρχει. Το Garmin Fenix 3 είναι το ρολόι που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τον αθλητικό σχεδιασμό, με τη χρηστικότητα και την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και φοριέται τέλεια και ως καθημερινό ρολόι.

Η στεφάνη του είναι σε σκούρο γκρι χρώμα και το λουράκι του μαύρο. Παράλληλα, είναι εξοπλισμένο με ανοξείδωτη κεραία EXO™ που λαμβάνει σήματα GPS και GLONASS, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει την πρόσοψη του ρολογιού. Ένα πραγματικό έργο τέχνης για το χέρι σου, το οποίο ωστόσο, πέρα από εμφάνιση έχει και… μυαλό.

Είναι Smartwatch και μπορείς να το συνδέσεις με το Smartphone σου, προκειμένου να βλέπεις στην οθόνη του, κλήσεις, ειδοποιήσεις από social media, μηνύματα, emails, πρόβλεψη καιρού και πολλά άλλα. Μπορείς ακόμη να κάνεις το εφέ σου σε φίλους, προσκαλώντας τους να παρακολουθούν τα δεδομένα σου σε πραγματικό χρόνο με την εφαρμογή LiveTrack.

Ακούραστος εργάτης

Είσαι από εκείνους που ασχολούνται με το running και τρέχουν στο γήπεδο ή στο δρόμο; Μήπως προτιμάς το υγρό στοιχείο και το κολύμπι; Ή είσαι από αυτούς που τους αρέσει το τρέξιμο στο βουνό και το ski; Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, το Garmin Fenix 3 είναι εκεί για σένα μόλις στα 299,90€. Κι αυτό γιατί διαθέτει λειτουργίες που υποστηρίζουν μια πληθώρα αθλημάτων όπως τρέξιμο βουνού, εξελιγμένη προπόνηση φυσικής κατάστασης, τρίαθλο, ποδηλασία, σκι και πεζοπορία.

Τι άλλο όμως χρειάζεται να διαθέτει ένα καλό αθλητικό ρολόι; Μα φυσικά αντοχή και μεγάλη διάρκεια μπαταρίας. To Garmin Fenix 3 έχει 20 ώρες αυτονομία σε λειτουργία GPS, 50 ώρες σε λειτουργία UltraTrac, μέχρι 2 εβδομάδες σε λειτουργία Smartwatch και 6 εβδομάδες σε λειτουργία ρολογιού. Δηλαδή το μόνο με το οποίο δεν χρειάζεται να ασχολείσαι, είναι η μπαταρία του!

Οι βασικές λειτουργίες του ρολογιού περιλαμβάνουν ξυπνητήρι για να μην χάνεις καμία πρωινή προπόνηση, ειδοποιήσεις με ήχο και δόνηση, καθώς επίσης και χρονόμετρο. Μπορείς να επιλέξεις την παραδοσιακή εμφάνιση του αναλογικού ή την μοντέρνα του ψηφιακού ρολογιού ανάλογα με το προσωπικό σου στυλ. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έγχρωμη οθόνη Chroma προσφέρει μοναδική ευκρίνεια σε όλες τις συνθήκες φωτισμού, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πού θα το χρειαστείς.

Μην ξεχνάς ακόμη, ότι είναι αδιάβροχο, επομένως μπορείς να το φοράς την ώρα που κολυμπάς στη θάλασσα ή την πισίνα ή σε οποιοδήποτε θαλάσσιο σπορ. Το κομψό περίβλημα του ρολογιού με τα ανοξείδωτα πλήκτρα, καθιστούν το ρολόι ανθεκτικό μέχρι και τα 100 μέτρα βάθος. Αν δεν είσαι ο Ζακ-Υβ Κουστώ και δεν έχεις σκοπό να βουτήξεις στο βαθύτερο σημείο της γης, τότε το Garmin Fenix 3 αποτελεί ιδανική επιλογή.

Ο προσωπικός σου προπονητής

Και για εσένα που βαριέσαι να κάνεις προπόνηση μόνος σου και χρειάζεσαι να έχεις πάντα έναν προπονητή δίπλα σου, το Garmin Fenix 3 μπορεί κάλλιστα να αναλάβει κι αυτό το ρόλο, μετατρέποντάς σε στον αυριανό πρωταθλητή. Είναι εξοπλισμένο με μία σειρά εξελιγμένων λειτουργιών που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την φυσική κατάσταση αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προπονείσαι. Μπορεί επίσης να προβλέψει μέχρι και το χρόνο που θα κάνεις σε κάποιον αγώνα, ανάλογα με το επίπεδο φυσικής κατάστασης που διαθέτεις. Επομένως είναι στο χέρι σου να γίνεις καλύτερος.

Επίσης, μετά τον αγώνα μπορεί να υπολογίσει τον χρόνο αποκατάστασης, καθώς ακόμη και να πραγματοποιήσει έναν έλεγχο αποκατάστασης μετά από εντατικές προπονήσεις, ώστε σε ενημερώσει για το χρόνο που χρειάζεται να ξεκουραστείς μέχρι την επόμενη εντατική προπόνηση, ούτως ώστε να αποφύγεις τους τραυματισμούς.

*απαιτείται προαιρετική ζώνη καρδιακών παλμών

Όπως ακριβώς κάνει κι ένας προπονητής, έτσι και το έξυπνο αυτό ρολόι, ελέγχει τον τρόπο που τρέχεις και σου παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για τον ρυθμό βημάτων, την κατακόρυφη ταλάντωση και το χρόνο επαφής του ποδιού σου με το έδαφος για ακόμη μεγαλύτερη προσωπική βελτίωση.

* απαιτείται προαιρετική ζώνη καρδιακών παλμών HRM-Run ή HRM-Tri
 

Ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι

© 2014 Ronny Kiaulehn - All rights reseved. Publication of this image in any form without explicit permission is strictly forbidden! Please contact: Ronny Kiaulehn Photography Hochriesstrasse 19 D-85560 Ebersberg Germany: +49 171 4481562 Italy: +39 380 5070935 [email protected] www.ronnykiaulehn.com www.everythingbutfish.eu www.element-wellness.com © Ronny Kiaulehn

Για τους πιο απαιτητικούς, το Garmin Fenix 3 έχει προεγκατεστημένα προφίλ με εξειδικευμένες μετρήσεις για μία πληθώρα αθλημάτων. Αρκετές λειτουργίες του έχουν λάβει υπόψη τις απαιτήσεις των αθλητών βουνού. Για παράδειγμα το προφίλ για τρέξιμο στο βουνό διαθέτει τη λειτουργία “Auto-Run-Climb” που εναλλάσσει αυτόματα τα δεδομένα που βλέπεις, ανάλογα με το αν τρέχεις σε επίπεδη επιφάνεια ή αν κάνεις αναρρίχηση.

Εκτός από το τρέξιμο, το Garmin Fenix 3 διαθέτει επίσης λειτουργίες για αθλήματα όπως η ποδηλασία, η κολύμβηση, το τρίαθλο και το σκι. Στην πισίνα και την ανοιχτή θάλασσα καταγράφει την απόσταση, το ρυθμό, τον αριθμό απλωτών και πολλά άλλα. Στην λειτουργία Ski/Board μπορείς να δεις ταχύτητα, απόσταση, κατακόρυφη πτώση και τον αριθμό των διαδρομών. Σε καθημερινή χρήση καταγράφει τις ημερήσιες δραστηριότητες, ορίζει έναν ημερήσιο στόχο βημάτων και εμφανίζει βήματα, θερμίδες και απόσταση. Μετά από μία ώρα ακινησίας μάλιστα σε προειδοποιεί με δόνηση να περπατήσεις, ενώ καταγράφει και την ποιότητα του ύπνου. Με άλλα λόγια, δεν μπορείς να του ξεφύγεις με τίποτα.

Αν πάλι είσαι ταξιδιάρα ψυχή, το Garmin Fenix 3 διαθέτει ενσωματωμένο βαρόμετρο, αλτίμετρο και ηλεκτρονική πυξίδα 3 αξόνων που το καθιστούν ένα αξιόπιστο εργαλείο πλοήγησης, με το οποίο μπορείς να προγραμματίζεις ταξίδια, να ακολουθείς πορείες, να αποθηκεύεις σημεία και να καταγράφεις τις διαδρομές σου. Και μην φοβάσαι για το δρόμο της επιστροφής. Με τη λειτουργία TracBack που διαθέτει, δεν θα τον χάσεις ποτέ.

Ακόμη να πειστείς πως το Garmin Fenix 3 είναι το ρολόι που πάντα ονειρευόσουν να φορέσεις;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα