To νέο κορυφαίο smartphone της Huawei έχει και την υπογραφή της Porsche

To νέο κορυφαίο smartphone της Huawei έχει και την υπογραφή της Porsche

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ. Το Mate 9 συγκεντρώνει υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά σε ανταγωνιστική για την κατηγορία τιμή, ενώ θα κυκλοφορήσει και σε μία ειδική έκδοση για λίγους. Το NEWS247 στο Μόναχο (pics)

Αποστολή στο Μόναχο: Παναγιώτης Μαρκίδης

Έχοντας στη φαρέτρα της ακόμα μία φανταχτερή συνεργασία, η Huawei παρουσίασε το νέο της κορυφαίο smartphone.

Το Mate 9 – όπως αναμενόταν – συνδυάζει υψηλά χαρακτηριστικά σε ανταγωνιστική τιμή για την κατηγορία: Full HD οθόνη 5,9 ιντσών, αναβαθμισμένο σύστημα βασικής κάμερας με δύο φακούς, μπαταρία 4.000 mAh με τεχνολογία πολύ γρήγορης φόρτισης, USB Type-C θύρα, 4 Gb RAM, Cat.12 4G LTE μόντεμ (για ταχύτητες μέχρι 600 Mbps) και ο πιο γρήγορος μέχρι σήμερα οκταπύρηνος Kirin επεξεργαστής έχουν τοποθετηθεί σε ένα λεπτό, μεταλλικό σώμα.

Ωστόσο, την παράσταση κλέβει η ειδική έκδοση του Mate 9, με την υπογραφή της Porsche Design. Θα κυκλοφορήσει σε ορισμένες αγορές και πιθανότατα σε περιορισμένο αριθμό συσκευών, αφού η τιμή των 1.395 ευρώ φυσιολογικά περιορίζει το αγοραστικό κοινό στο οποίο απευθύνεται. Με την πρώτη ματιά, η 2Κ ανάλυσης οθόνη των 5,5 ιντσών με τα κυρτά τελειώματα θυμίσει πολύ εκείνη του Samsung Galaxy S7. Όπως και ο σχεδιασμός του κεντρικού πλήκτρου με τον ενσωματωμένο αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων –στη βασική έκδοση του Mate 9 είναι τοποθετημένος στην πίσω πλευρά κάτω από τη διπλή κάμερα.

 

Πάντως, το όνομα της γερμανικής φίρμας κυριαρχεί στην εμπρός όψη της ειδικής έκδοσης του Mate 9, η οποία εφοδιάζεται με 6 Gb RAM και 256 Gb on board μνήμης, αντί των 64 Gb στη βασική –και στα δύο μοντέλα υπάρχει υποδοχή καρτών microSD.

Και οι δύο εκδόσεις του Mate 9 έχουν τη ίδια, διπλή κάμερα, αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ Huawei και Leica. Πρόκειται για την εξέλιξη του συστήματος που πρωτοείδαμε στο P9, με μεγαλύτερο ασπρόμαυρο αισθητήρα (στα 20 MPixels) και βελτιωμένα οπτικά μέρη.

 

Μάλιστα, για μερικά λεπτά οι γιγαντοοθόνες στον χώρο παρουσίασης του Mate 9 πλημμύρισαν με Ελλάδα, όταν η Huawei θέλοντας να προβάλει την ποιότητα των εικόνων που συλλαμβάνει το σύστημα φακών με την υπογραφή της Leica έτρεξε μια σειρά φωτογραφιών τοπίου από τη Σαντορίνη.

Στα αξιοσημείωτα και οι ξεκάθαροι υπαινιγμοί γύρω από το θέμα των περιστατικών ανάφλεξης κάποιων Samsung Galaxy Note 7 (που τελικά οδήγησαν στην οριστική απόσυρσή του), όταν ο CEO του τομέα καταναλωτικών συσκευών της Huawei, Richard Yu, αναφέρθηκε στο σύστημα γρήγορης φόρτισης της μπαταρίας του Mate 9. Επέμεινε στις ειδικές προβλέψεις για την αποφυγή του φαινομένου υπερθέρμανσής της, λέγοντας στο τέλος ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εκρήξεων… Επιπλέον, η Huawei εστίασε στο πόσο ζεσταίνεται κατά τη φόρτιση του Mate 9, συγκρίνοντάς το με το Galaxy S7 Edge.

 

Το Mate 9 στη βασική του έκδοση αναμένεται στην ελληνική αγορά μέχρι τέλος του έτους, κοντά στο επίπεδο τιμής των 700 ευρώ, όντας ένα από τα πρώτα smartphone με προεγκατεστημένο το Android στην νεότερη έκδοσή του (7.0 Nougat).

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα