Το Pornhub θέλει να σώσει το Tumblr

Το Pornhub θέλει να σώσει το Tumblr
Η πλατφόρμα Tumblr AP

Η διάσημη πλατφόρμα πορνό Pornhub επιβεβαίωσε ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει το Tumblr.

Η Pornhub επιβεβαίωσε στο BuzzFeed News ότι ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Tumblr μετά την είδηση ότι η Verizon σκοπεύει να πουλήσει την πλατφόρμα.

Ο αντιπρόεδρος της Pornhub, Corey Price, δήλωσε σε ένα μέιλ στο BuzzFeed News ότι η διάσημη ιστοσελίδα με πορνό ενδιαφέρεται αρκετά να αγοράσει το Tumblr, την ιστοσελίδα που ήταν κάποτε εξαιρετικά δημοφιλής στις νέες γυναίκες και στα lgbtq άτομα, αλλά και που τον περασμένο Δεκέμβρη εφάρμοσε λογοκρισία στο περιεχόμενο της.

Ο Price δήλωσε ότι η αποκατάσταση των ορίων του σεξουαλικού περιεχομένου του Tumblr θα ήταν κεντρικό ζήτημα για την απόκτηση του, αν συνέβαινε πραγματικά.

Η κάτοχος της Tumblr, Verizon, αναζητά αυτήν την περίοδο έναν αγοραστή για την πλατφόρμα blogging και σύμφωνα με την Wall Street Journal αγωνίζεται να πετύχει στόχους εσόδων.

“Το Tumblr κάποτε ήταν ένας παράδεισος ασφάλειας για όσους ήθελαν να εξερευνήσουν και να εκφράσουν τη σεξουαλικότητά τους, αλλά και τόπος ψυχαγωγίας, για τους ενήλικες”, ανέφερε ο Price στο BuzzFeed News.

Και συμπλήρωσε: “Εδώ και καιρό φοβόμαστε ότι τέτοια μέτρα ελήφθησαν για την εξάλειψη των ερωτικών κοινοτήτων στην πλατφόρμα, ενώ έμειναν στην απ΄ έξω πολλά άτομα τα οποία τη χρησιμοποιούσαν για να εξερευνούν άφοβα περιεχόμενο για ενήλικες.”

Ναζί - Tumblr twitter

Η ιδιοκτησία του Tumblr έχει περάσει τα χίλια κύματα τα τελευταία χρόνια αφού αρχικά αγοράστηκε από τη Yahoo για 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2013. Μέχρι το 2016, η αξία του έπεσε στα 230 εκατομμύρια δολάρια. Στη συνέχεια το Tumblr κατέληξε στην Oath, το πρώην όνομα της Verizon Media Group, αφότου η Verizon αγόρασε το Yahoo το 2017.

Η δύσκολη επιβίωση του Tumblr στη Verizon

Το Δεκέμβρη το Tumblr ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύει οποιοδήποτε πορνογραφικό περιεχόμενο (γυμνό) και ότι θα περιόριζε τα όρια στο σεξουαλικό περιεχόμενο, γεγονός που δυσαρέστησε πολλούς χρήστες, οι οποίοι αποφάσισαν να απενεργοποιήσουν τους λογαριασμούς τους.

Πριν την απαγόρευση αυτή, το Tumblr θεωρούταν ένας από τους καλύτερους ανεξάρτητους χώρους για κοινοποίηση δημιουργικού και καλλιτεχνικού γυμνού περιεχομένου και που χρησιμοποιούταν κυρίως από νέες γυναίκες και άτομα της LGBTQI κοινότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα