Το πρώτο κινητό με Ubuntu είναι γεγονός

Το πρώτο κινητό με Ubuntu είναι γεγονός

Χωρίς applications και σε πολύ χαμηλή τιμή, το πρώτο κινητό με Ubuntu ετοιμάζεται να μπει γερά στην αγορά. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε (Vid)

Η βρετανική εταιρεία Canonical κυκλοφορεί σήμερα το πρώτο Ubuntu phone στην αγορά. Το BQ Aquaris E4.5 θα πωλείται προς 170 ευρώ και θα διατεθεί μέσω flash sales (εκπτωτικών πωλήσεων δηλαδή για περιορισμένο χρόνο) αλλά και διάφορων καταστημάτων σε ευρωπαϊκές χώρες.

Το Ubuntu είναι μέχρι τώρα γνωστό σαν η πιο διαδεδομένη αντιπρόταση στα Windows ή στο λειτουργικό της Apple, όντας η πλέον δημοφιλής διανομή Linux.

Το BQ Aquaris E4.5 της Canonical δεν θα μοιάζει σε τίποτα με τα συνηθισμένα iPhone, Android ή Windows Phones μιας και αντί για applications που πρέπει να “κατεβάσει” ο χρήστης, προσφέρει “πεδία” (scopes) ή αρχικές οθόνες με περιεχόμενο από το διαδίκτυο και το τηλέφωνό μας.

Τα “Scopes” στην homescreen ομαδοποιούνται υπηρεσίες που αφορούν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες ή λειτουργίες (για παράδειγμα στο Scope με την ονομασία “Nearby” βρίσκονται περιεχόμενο ή και συντομεύσεις υπηρεσιών που σχετίζονται με την τοποθεσία κ.ά).

Η Canonical προσφέρει το περιεχόμενο και τις ψηφιακές υπηρεσίες – μουσική, social media, web, τοπικές υπηρεσίες, φωτογραφίες, κλπ – ανά κατηγορίες, απευθείας σε home screens, αντί μέσω επιμέρους εφαρμογών.

Ενδεικτικά, στις υπηρεσίες που είναι προεγκατεστημένες στο BQ Aquaris E4.5 UE συγκαταλέγονται τα Facebook, Twitter, Amazon, ενώ άλλες, όπως τα Spotify και SoundCloud ενσωματώνονται μέσω web API.

Οι δημιουργοί εφαρμογών, δεν απαιτείται να αναπτύξουν μια διαφορετική έκδοση, όπως συμβαίνει με τα iOS, Android or Windows Phone. Αντίθετα, αρκεί να γράψουν τον κώδικα σε HTML5.

Το κινητό θα διαθέτει οθόνη 4,5 ιντσών, full HD 1080p και κάμερα 8 megapixel στο πίσω μέρος και 5 megapixel στο μπροστινό.

Χρησιμοποιεί επίσης επεξεργαστή Cortex A7, 1.3GHz, με 1GB μνήμη RAM.

Οι πρώτες πωλήσεις θα ξεκινήσουν στις 10 Φεβρουαρίου, μέσω των σελίδων του Ubuntu:

Στο Twitter:  @Ubuntu –  @bqreaders, στο Google+:  Ubuntu G+ και στο Facebook:  Ubuntu Facebook

Η ισπανική BQ δεν είναι πάντως η μόνη εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η Canonical καθώς περιμένουμε και η κινέζικη Meizu να κυκλοφορήσει Unbutu phone. Ανάλογα με τις πωλήσεις, αναμένεται και άλλες εταιρείες να υιοθετήσουν ή να απορρίψουν τη χρήση του λογισμικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα