Το Truth Social του Τραμπ δεν έλαβε έγκριση για το Google Play

Το Truth Social του Τραμπ δεν έλαβε έγκριση για το Google Play
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP Photo / Rebecca Blackwell

Η Google αποκλείει το Truth Social από το Play Store, τονίζοντας ότι για να πάρει έγκριση θα πρέπει πρώτα να αφαιρεθεί το περιεχόμενο που υποκινεί βία.

Η Google ανακοίνωσε ότι το Truth Social, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα συμπεριληφθεί στις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο Play, μέχρι να αφαιρέσει περιεχόμενο που υποκινεί βία.

Το Truth Social δημιούργησε μια εκδοχή της εφαρμογής του για τις συσκευές Android, αλλά όταν την έλεγξε η Google, η εταιρεία εντόπισε περιεχόμενο που περιελάμβανε απειλές και ενημέρωσε την πλατφόρμα να το απομακρύνει και να υποβάλει εκ νέου την εφαρμογή για έλεγχο.

Το Truth Social κυκλοφόρησε στο App Store της Apple τον Φεβρουάριο, αν και η κυκλοφορία του συνοδεύτηκε από προβλήματα.

Ο Devin Nunes, Διευθύνων Σύμβουλος του Truth Social, είχε στο παρελθόν αποκαλέσει την Google «μονοπώλιο».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Truth Social είπε ότι η απόφαση για το εάν η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη «εναπόκειται στο Google Play Store». Ωστόσο, η Google λέει ότι εναπόκειται στο Truth Social να συμμορφωθεί με τους κανόνες της.

Ένας εκπρόσωπος της Google είπε στο BBC: “Στις 19 Αυγούστου ειδοποιήσαμε για αρκετές παραβιάσεις της πολιτικής. Η ύπαρξη αποτελεσματικών συστημάτων για την εποπτεία περιεχομένου που δημιουργείται από χρήστες αποτελεί προϋπόθεση των όρων παροχής υπηρεσιών μας για τη δυνατότητα προβολής οποιασδήποτε εφαρμογής στο Google Play”.

Η Google λέει ότι έχει προσφέρει συμβουλές στο Truth Social για τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων. Η πλατφόρμα δεν απάντησε στο αίτημα του BBC για σχόλιο.

Το Truth Social συχνά περιγράφεται ως μια πλατφόρμα «ελεύθερου λόγου». Ωστόσο, για να είναι δυνατή η λήψη της εφαρμογής στη συντριπτική πλειονότητα των τηλεφώνων του κόσμου, πρέπει να εγκριθεί από την Apple και την Google.

Η εταιρεία Trump Media & Technology Group, η μητρική της Truth Social, ανακοίνωσε ότι ανυπομονεί να πάρει την έγκριση της Google για την εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα