Τρομακτικό ή εξέλιξη; Έτσι μπορείς να φτιάξεις Podcast με AI

Διαβάζεται σε 3'
Podcast
Podcast iStock

Το NotebookLM της Google σου δίνει πλέον την δυνατότητα να φτιάξεις τα δικά σου podcast και είναι πιο εύκολο απ’ όσο φαντάζεσαι

Καθώς τα podcast έχουν εξελιχθεί σε μια από τις πιο δημοφιλείς μορφές ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης της εποχής μας, το ΑΙ έρχεται να κάνει την παραγωγή τους ακόμη πιο εύκολη και να δώσει την δυνατότητα στον κάθε έναν από εμάς να γίνουμε και οι ίδιοι podcasters. Το NotebookLM ήρθε για να δώσει πρόσβαση σε αυτήν την νέα προοπτική και το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσεις είναι ένας λογαριασμός Google.

Πώς λειτουργεί το NotebookLM

Το NotebookLM είναι ένα εργαλείο διαδικτυακής έρευνας που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύει και να συνοψίζει δεδομένα. Μέσω της δυνατότητας Audio Overviews, μπορείς να μετατρέψεις έγγραφα και πληροφορίες σε ηχητικά επεισόδια podcast. Αυτή η δυνατότητα είναι ιδανική για να δημιουργήσεις ηχητικό περιεχόμενο, χωρίς να χρειάζεται να έχεις προηγούμενη εμπειρία στο podcasting.

Τα 5 απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να φτιάξεις το δικό σου ΑΙ podcast

Θεωρούμε δεδομένο πως διαθέτετε έναν λογαριασμό Google άρα προχωράμε απευθείας στο δεύτερο βήμα:

Σύνδεση στο NotebookLM

Αφού συνδεθείς στον λογαριασμό σου, επισκέψου την ιστοσελίδα του NotebookLM όπου θα βρεις την επιλογή για να ξεκινήσεις ένα νέο Σημειωματάριο.

Ανέβασε ηχητικά αρχεία 

Το NotebookLM σου επιτρέπει να ανεβάσεις έως 50 πηγές. Αυτά μπορεί να είναι αρχεία κειμένου, παρουσιάσεις, ή ακόμη και ιστοσελίδες. Απλά κάνε κλικ στο κουμπί “Νέο Σημειωματάριο” και πρόσθεσε τα αρχεία που θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Βεβαιώσου ότι οι ιστοσελίδες που προσθέτεις είναι δημόσιες και ότι το περιεχόμενο είναι διαθέσιμο για ανάλυση.

Δημιουργία Audio Overview

Αφού ανεβάσεις το υλικό σου, αναζήτησε τον οδηγό του Σημειωματάριου στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Βρες την ενότητα Audio Overview και κάνε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία“. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά, ανάλογα με την ποσότητα των πηγών που έχεις προσθέσει.

Προσαρμογή του Podcast

Μόλις ολοκληρωθεί η δημιουργία του AI podcast, μπορείς να ακούσεις το αποτέλεσμα. Ανάλογα με τις ανάγκες σου, μπορείς να προσαρμόσεις την ταχύτητα αναπαραγωγής του ήχου. Έτσι, μπορείς να κάνεις το podcast σου πιο γρήγορο ή πιο αργό, ανάλογα με το στυλ που επιθυμείς.

Μοιράσου το podcast με τους φίλους σου 

Αφού ολοκληρώσεις το podcast σου, μπορείς να δημιουργήσεις έναν σύνδεσμο ή να κατεβάσεις το αρχείο και στη συνέχεια να το μοιραστείς με το κοινό ή τους φίλους σου μέσω social media.

Υπάρχει απειλή για τα προσωπικά δεδομένα; 

Οι ηχητικές περιλήψεις που δημιουργούνται από το NotebookLM είναι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Google, Justin Burr, «εντελώς βασισμένες στο υλικό πηγής που ανεβάζει ένας χρήστης. Αυτό σημαίνει ότι τα προσωπικά σας δεδομένα δεν χρησιμοποιούνται για την «εκπαίδευση» του πειραματικού NotebookLM».

Επομένως τυχόν ιδιωτικές ή ευαίσθητες πληροφορίες που έχετε στις πηγές σας θα παραμείνουν ιδιωτικές, εκτός εάν επιλέξετε εσείς να τις μοιραστείτε.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα