‘Try me’: Τεστάραμε το premium laptop HP Spectre, ιδανικό για απαιτητικούς χρήστες

‘Try me’: Τεστάραμε το premium laptop HP Spectre, ιδανικό για απαιτητικούς χρήστες

Ο Δημήτρης Καρέτσος και η Μαντώ Γαστεράτου αποδεικνύουν ότι η δοκιμή και η παρουσίαση του laptop HP Spectre, μπορεί να είναι μια απολαυστική υπόθεση – για τους ίδιους και το θεατή. Το είδαμε από κοντά, στα γυρίσματα της εκπομπής τους (Pics)

Το κατάστημα του Κωτσόβολου στη λεωφόρο Συγγρού είναι ένας εντυπωσιακός εκθεσιακός χώρος όπου η τελευταία λέξη της τεχνολογίας δίνει ραντεβού με την αισθητική. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στον ίδιο χώρο “δίνουν ραντεβού” και η Μαντώ Γαστεράτου με το Δημήτρη Καρέτσο, για να δοκιμάσουν ξεχωριστά προϊόντα, όπως στην περίπτωση μας laptop και να τα παρουσιάσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο, που συνδυάζει τη γνώση με το χιούμορ και την πληροφόρηση με την ψυχαγωγία.

 

Το Try Me, η εκπομπή τους την οποία προσκληθήκαμε να παρακολουθήσουμε, γυρίζεται στο studio του καταστήματος, σε ένα χαρούμενο λειτουργικό σκηνικό που ενθαρρύνει το παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό. Όχι ότι ο Δημήτρης και η Μαντώ χρειάζονται ενθάρρυνση για να αυτοσχεδιάσουν και να πειραματιστούν ελεύθερα. Ο καθένας τους ξεχωριστά “το ´χει” με την έκθεση στο κοινό και οι δύο μαζί έχουν χημεία που είναι εμφανής πριν ακόμη πατηθεί το record.

Περνούν καλά κι ας τους σημαδεύει διαρκώς ο Άλεξ με την κάμερα στον ώμο, συχνά από απόσταση αναπνοής, ώστε το μήνυμα να είναι πιο ζωντανό και άμεσο. Ο ίδιος ο Άλεξ συμμετέχει δίνοντας οδηγίες, ρωτώντας, πυροδοτώντας τη συζήτηση και προχωρώντας το γύρισμα. Ακόμα και αν δεν χωρέσουν όλες οι ατάκες στην εκπομπή, στην εκπομπή, θα συμπεριληφθούν στα making of που προβάλλονται στο τέλος της.

 

Σήμερα το προϊόν που δοκιμάζουν τα παιδιά είναι το premium laptop της HP, το Spectre 13-v000nv. Πανάλαφρο, με εντυπωσιακή σχεδίαση, προσεγμένες λεπτομέρειες και premium χαρακτηριστικά, το HP Spectre αφήνει όποιον το πρωτοβλέπει με το στόμα ανοιχτό. Φυσικά, ούτε ο Δημήτρης και η Μαντώ μένουν ασυγκίνητοι, ο καθένας με τον τρόπο του. Η Μαντώ ενθουσιάζεται κυρίως με την όψη και το ελάχιστο -μόλις 1 κιλό, βάρος της συσκευής, που το κάνει ιδανικό για μεταφορά και ταξίδια. Επιπλέον, με το “γυναικείο” της αισθητήριο προσεχει φινετσάτα details, όπως η σχεδίαση των Bang and Olufsen ηχείων που βρίσκονται εκατέρωθεν του πληκτρολογίου: “Νταντέλα, νταντέλα”, κάνει χιούμορ σχολιάζοντας το pattern τους.

 

Ο Δημήτρης μοιράζεται μεν τον ενθουσιασμό της, αλλά, ως “tech freak” που είναι, γρήγορα περνά στα πλέον ουσιώδη, όπως η ταχύτητα και το είδος του δίσκου, που χαρίζει στον spectre αστραπιαίες εκκινήσεις και κάνει τον χρήστη να αίσθάνεται προνομιούχος: το μηχάνημα που επέλεξε παίρνει σαφείς αποστάσεις από την πλειονότητα των “συμβατικών” laptop. “Με κατασκευή από ανθεκτικό αλουμίνιο και ανθρακόνημα, αυτός ο απίστευτα λεπτός φορητός υπολογιστής επαναπροσδιορίζει την τελειότητα”, αναφέρει η σχετική σελίδα στο site του Κωτσόβολου…

Ο Δημήτρης απαριθμεί τα χαρακτηριστικά του, αλλά η Μαντώ είναι αλλεργική στα τεχνολογικά ακρωνύμια: “Μα τι είναι αυτό; Πείτε και στον απλό κόσμο” (που σίγουρα ταυτίζεται μαζί της)! Μόλις ακούει μια οικεία μονάδα μέτρησης, την ταχύτητα ανά δευτερόλεπτο, ησυχάζει: “Πες’τα μου έτσι να τα καταλαβαίνω! Τρέχει ο υπολογιστής, τρέχει!

Το ωραίο σε όλη αυτή τη διαδικασία του γυρίσματος είναι πως τίποτα δεν είναι στημένο. Οι παρουσιαστές αισθάνονται άνετα με τις περσόνες τους, δεν διστάζουν να αυτοϋπονομεύονται και δεν το παίζουν αυθεντίες. Προσεγγίζουν το προϊόν με τη γνήσια περιέργεια του καθημερινού χρήστη, χωρίς να φιλτράρουν τα λόγια τους: Ο Δημήτρης παρατηρεί ότι η εξαιρετικής ποιότητας οθόνη -Full HD, με γυάλινη επιφάνεια Corning Gorilla Glass χωρίς πλαίσιο- είναι ανακλαστική και “τα ρίχνει” στη Μαντώ που δεν πρόσεξε και την άγγιξε με τα δάχτυλά της: “το λέρωσες με το make up”!

 

Δεν είναι δίκαιος με την παρτενέρ του, γιατί και ο ίδιος νωρίτερα την έκανε την παρασπονδία του, κλειδώνοντας τον Spectre με το όνομα και τον κωδικό του: “τώρα πρέπει υποχρεωτικά να μου το κάνουν δώρο”, αποφάνθηκε πονηρά.

 

Συγχωρεμένος, όμως… Τα πράγματα που μας αρέσουν και μας συναρπάζουν δεν γίνεται να τα αντιμετωπίζουμε “νερόβραστα”. Στο Try Me κάνουν το αντίθετο: παθιάζονται, “παρεκτρέπονται”, προβάρουν στα αλήθεια ό,τι θα ζήσει και το κοινό. Αξίζει να τους βλέπετε, στο επίσημο κανάλι του Κωτσόβολου, κάθε Παρασκευή στις 8 το απόγευμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα