Twitter Fiction Festival: Φεστιβάλ μυθοπλασίας στο κοινωνικό δίκτυο

Twitter Fiction Festival: Φεστιβάλ μυθοπλασίας στο κοινωνικό δίκτυο

Πως θα διεξαχθεί το πρώτο φεστιβάλ μυθοπλασίας στην ιστορία του Twitter (Vid)

Oι υπεύθυνοι του Twitter ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή ενός Online φεστιβάλ μυθοπλασίας, καλώντας τους χρήστες να συμμετάσχουν ελεύθερα.

Το Twitter Fiction Festival ( #twitterfiction) θα ξεκινήσει στις 28 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Δεκεμβρίου ενώ στις 15 Νοεμβρίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής των σχετικών αιτήσεων συμμετοχής.

“Το Twitter είναι ένας τόπος όπου αφηγούμαστε ιστορίες. Συχνά αφορούν τις ειδήσεις, την πολιτική, τα σπορ ή τη μουσική, αλλά προκύπτει ότι το Twitter είναι ένα καταπληκτικό μέρος και για την αφήγηση φανταστικών ιστοριών” αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Twitter.

“Η αποστολή tweet μπορεί να θεωρηθεί μια νέα λογοτεχνική πρακτική κι αυτό είναι κάτι που θέλουμε να γιορτάσουμε” σχολιάζει καθηγητής του Πανεπιστημίου του Michigan State ενώ παράλληλα η ομάδα του Twitter καλεί συγγραφείς κι απλούς χρήστες από όλο τον κόσμο να δοκιμάσουν τις δυνατότητες του μέσου στο πλαίσιο του πενθήμερου φεστιβάλ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του κοινωνικού μέσου δικτύωσης διεξάγεται ένα τέτοιο φεστιβάλ, αν και ήδη υπάρχουν πετυχημένα παραδείγματα αφήγησης λογοτεχνικών ιστοριών μέσω του Twitter.

Πρόσφατα, η βραβευμένη με Πούλιτζερ, Τζένιφερ Έγκαν, δημοσίευσε ένα έργο έκτασης 8.500 λέξεων, ενώ η Guardian κάλεσε 21 γνωστούς συγγραφείς να αναμετρηθούν στη συγγραφή μιας ιστορίας μήκους μόλις 140 χαρακτήρων, όσων δηλαδή χωρούν σε ένα και μόνο tweet.

Πηγή: Twitter Blog

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα