Βρυξέλλες: Συνεχίζουν τις έρευνες για την Google

Βρυξέλλες: Συνεχίζουν τις έρευνες για την Google

"Σκληρό καρύδι" έχει αποδειχθεί η νέα επίτροπος ανταγωνισμού, Margrethe Vestager για τον αμερικανικό κολοσσό

Σε Λερναία Ύδρα εξελίσσεται η υπόθεσης των δραστηριοτήτων της Google στην Ευρώπη η οποία έχει τεθεί τα τελευταία χρόνια κάτω από τον ερευνητικό φακό των αρχών ανταγωνισμού της Ε.Ε. Η νέα επίτροπος η Margethe Vestager μίλησε την Τρίτη στο BBC για το που βρίσκεται η διαδικασία της έρευνας αποκαλύπτοντας ότι επεκτείνεται σε νέους τομείς.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η έρευνα διεξάγεται αυτό το διάστημα στους τομείς της χαρτογράφησης (google maps), των ταξιδιωτικών υπηρεσιών (ταξίδια, πτήσεις), δεδομένα τρίτων και φυσικά διαφήμιση (google ads) που είναι και το μεγαλύτερο αγκάθι για την google καθώς η εκμετάλλευση διαφημιστικού χώρου στο ιντερνετ είναι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων και των κερδών της. Παράλληλα η πολιτικός από την Δανία τόνισε ότι έχει ξεκινήσει και έρευνα για τις λιανικές πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω του αμερικανικού κολοσσού.

Σε ότι αφορά στα πνευματικά δικαιώματα ανέφερε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού “έχει δεχθεί έναν αριθμό καταγγελιών σχετικά με την αντιγραφή περιεχομένου τρίτων”.

Εξηγώντας το σκεπτικό της έρευνας εναντίον της Google που ανακαίνισε η ίδια τον περασμένο Απρίλιο ανέφερε ότι αυτή γίνεται με στόχο την προστασία των καταναλωτών αλλά και των καινοτόμων ευρωπαϊκών εταιρειών τονίζοντας ότι η ευρωπαϊκή αγορά πρέπει να παραμείνει ανοιχτή και ανταγωνιστική.

Διαβάστε σχετικά: Google κερνάει, google πίνει

H E.E. κατηγορεί την Google για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Έρευνα για τα Android

Τέσσερις λόγοι που τρίζει ο διαδικτυακός θρόνος της Google

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα