Βροχή τα games από το Playstation στην E3 2016

Βροχή τα games από το Playstation στην E3 2016

Αν πρέπει να απαντήσεις σε μια μεγάλη πρόκληση, αυτό το κάνεις μόνο με έργα και όχι με λόγια. Όπως ακριβώς η Sony με τη βροχή παιχνιδιών που έρχονται...

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Η Microsoft κάνει το πρώτο της χτύπημα και εμείς αναμένουμε την απάντηση της Sony με το… χειριστήριο στο χέρι. Η έκθεση E3 από το σχεδόν εξωτικό LA, μας άφησε την απαραίτητη προσμονή και ανυπομονησία. Το Playstation σήκωσε το γάντι σε όσα πρότεινε η Microsoft και εμείς μείναμε με μια αίσθηση του ανικανοποίητου, για όσα μέλλουν γενέσθαι στο κόσμο του gaming τους επόμενου μήνες.

Να λοιπόν τι έχουμε να περιμένουμε, αναπολώντας τα παλιά καλά χρόνια και θαυμάζοντας το μέλλον, σύμφωνα πάντα με όσα αριστοτεχνικά μας παρουσίασε η SONY από την E3 2016.

Η εικονική πραγματικότητα είναι εδώ…

Πριν πάμε όμως στους τίτλους που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον, ας μπούμε λίγο στην εικονική πραγματικότητα. Είναι η νέα εποχή του gaming το φουτουριστικό virtal reality; Μπορείς πλέον να μπεις στο παιχνίδι, να το βιώσεις σαν να είσαι εκεί; Ναι, με το περιφερειακό της SONY που θα κυκλοφορήσει από τον Οκτώβρη στις ΗΠΑ – και στα 399 δολάρια – μπορείς.

Μένει να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί με την Ευρώπη και την Ελλάδα, όσον αφορά στην ημερομηνία και στην τιμή. Φαίνεται πάντως πως η χώρα μας βρίσκεται στις χώρες όπου το PS VR θα λανσαριστεί πρώτο. Σε κάθε περίπτωση, το PS VR θα το συνοδεύσουν ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 50 τίτλοι έως το τέλος του 2016.

Ξεχωρίζει ανάμεσά τους το ‘Batman Arkham VR’, το οποίο θα είναι και launch game. Δεν ξέρω αν η εικονική πραγματικότητα μπορεί να κορέσει την πείνα των gamers για παιχνίδι, όμως η εμπειρία του είναι αναμφισβήτητα μοναδική.

Κι ύστερα ήρθε το Resident Evil 7

Σαν χτες μοιάζει η περίοδος που ξημεροβραδιαζόμασταν για να σώσουμε την Racoon City από τα ζόμπι που πλημμύριζαν την τους δρόμους της. Κι όμως έχουν περάσει πλέον 18 χρόνια και 20 στογγυλά από το πρώτο παιχνίδι που μας μύησε στον τρόμο. Εκεί που δεν σου φτάνει ο καημός να έχεις αρκετά πυρομαχικά, έπρεπε να λύσεις και τους κάθε λογής γρίφους.

Στην E3 ανακοινώθηκε το έβδομο edition του παιχνιδιού και οι φανατικοί του απλά πανηγύρισαν από τρόμο. Τρόμο που δεν περιορίζεται σε όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα από το δημοφιλές παιχνίδι που είδε τη φήμη του να απλώνεται στη μεγάλη οθόνη (αξεπέραστη Μίλα Γιόβοβοτς)… Τα φωτορεαλιστικά γραφικά και η VR συμβατότητα κάνουν το παιχνίδι ακόμη πιο ρεαλιστικό και ακαταμάχητο.

Πόσα μήλα την ημέρα, φέρνουν το Crash Bandicoot πιο κοντά;

Ναι, κυρίες και κύριοι έχουμε reboot. Η ζωντανή ορχήστρα παίζει το anthem του θρυλικού arcade και η Sony ανακοινώνει πως θα επανακυκλοφορήσουν σε remaster και αποκλειστικά για το PS4 1, 2 και ‘Warped’ (το τρίτο δηλαδή) του παιχνιδιού.

Επίσης, ο Crash θα εμφανιστεί στο ‘Skylanders Imaginators’ τον Οκτώβριο, μόνο στην έκδοση για PS4. Να θυμίσω ότι τα δικαίωματά του ανήκουν ακόμα στην Activision, εξ ού και η συνεργασία.

Η αναγέννηση ενός Θεού – GOD OF WAR

Τα κύμβαλα του πολέμου μπορούν να ηχήσουν ξανά. Η Playstasion ανακοίνωσε το δυναμικό reboot του “God of War” με αλλαγές κυριολεκτικά σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού. Ο σοφός, πλην γερασμένος Kratos, που όλοι θέλουμε στο παιχνίδι, αναλαμβάνει υπό την προστασία του ένα πιτσιρικά και όλα αυτά σε μια πιο κοντινή – τρίτου προσώπου κάμερα – και πλήρως ανανεωμένη εμπειρία από όσα γνωρίζαμε ως σήμερα για τα action games.

Η ιστορία ξετυλίγεται από την αρχή, μετατρέποντας το παιχνίδι σε action adventure και δίνοντας τα λάθη του ήρωα στη μάχη με τον Άρη και όλη την… προϊστορία, αλλά και την προσπάθεια του να διορθώσει όλα τα λάθη του παρελθόντος.

Οι παλιές αγάπες, επιστρέφουν. Gran Turismo Sport

Από τον προσεχή Νοέμβριο, ένας από τους πιο διάσημους τίτλους στο χώρο της αυτοκίνησης, έχει βάλει στόχο να δημιουργήσει το μεγαλύτερο online διαγωνισμό για τους φανατικούς του είδους. Το πιστοποιημένο από την FIA παιχνίδι σκοπεύει να βάλει φωτιά στο gaming και να ενώσει εκατομμύρια φανατικούς από όλο τον κόσμο. Δες το trailer

Επιτέλους, THE LAST GUARDIAN

Τέλος στην αγωνία… έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας για έναν τίτλο που πέρασε τα πάνδεινα. Η παρουσίαση της Sony δεν αποκάλυψε και πολλά, πλην ίσως του γεγονότος πως υπάρχει και δεύτερο πλάσμα, μάλλον από την πλευρά του κακού.

Θέλετε κι άλλα;

Εμπρός-πίσω με το HORIZON ZERO DAWN

Σε έναν πλούσιο, μετά-αποκαλυπτικό κόσμο όπου η φύση έχει ανακαταλάβει τα ερείπια ενός ξεχασμένου πολιτισμού, μικρές κοινότητες ανθρώπων ζουν σε πρωτόγονες φυλές κυνηγών. Η κυριαρχία πάνω στη νέα άγρια φύση έχει διαταραχθεί από τις Μηχανές – κάποια φοβερά μηχανικά πλάσμα αγνώστου προέλευσης.

Αυτό το μπρος-πίσω στην εποχή των… παγετώνων με ολίγον από Sci-Fi ήταν ιντριγκαδόρικο, οφείλουμε να παραδεχτούμε. Ο τίτλος κυκλοφορεί αποκλειστικά στο PS4 την 1 Μαρτίου 2017 (στην Ευρώπη).

Προσπαθώντας να γίνουμε… άνθρωποι. Detroit – Become Human

Λείπει ο Cage από την παιχνιδο-γιορτή; Αστυνομικές καταστάσεις μπολιασμένες με επιλογές, συνέπειες, ηθικά διλήμματα και συναισθηματισμό. Μετά από την περσινή αποκάλυψη στην Paris Games Week, η Quantic Dream έριξε περισσότερο φως στο φιλόδοξο όραμά της για το Detroit – Become Human.

Όσοι βρέθηκαν στη συνέντευξη, μαζί με την αποκάλυψη ενός νέου χαρακτήρα παιχνιδιού, του Conner, ενός ψυχρού και καλοπρογραμματισμένου ανδροειδούς ρομπότ-ντετέκτιβ, απόλαυσαν ένα ολοκαίνουργιο demo που δείχνει τη βασική φιλοσοφία του παιχνιδιού σχετικά με τις επιλογές του παίκτη και τις συνέπειες τους.

Υποδεχτείτε τον Hideo Kojima – Death Standing

Ο Andrew House ανέβηκε στη σκηνή καλωσορίζοντας έναν φίλο από τα παλιά στο PlayStation. O Hideo Kojima ανέβηκε επίσης στη σκηνή για να παρουσιάσει το τελευταίο του project, το Death Stranding, με ένα μυστηριώδες trailer στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Norman Reedus από το θρυλικό The Walking Dead, αφήνοντάς μας όλους να αναρωτιόμαστε για όλα αυτά τα σκοτεινά στοιχεία του νέου τίτλου της Kojima Productions. Ότι κατάλαβες, καταλάβαμε… πλην ήμαστε super περίεργοι να δούμε τι… παίζει!

Ιδού… ο άνθρωπος αράχνη

Ο Spiderman δεν αναγεννάται ξανά και ξανά μόνο στη μεγάλη οθόνη… το ίδιο συμβαίνει και στο χώρο του gaming. Η εταιρεία ανάπτυξης του Ratchet & Clank, Insomniac Games, παρουσίασε με μεγάλο ενθουσιασμό το τελευταίο της project με τους μακροχρόνιους συνεργάτες της SIEA. Οι ορκισμένοι λάτρεις της Marvel παρουσίασαν ένα trailer για ένα νέο παιχνίδι Spider-Man. Και πέραν τούτου, κάθε σχόλιο περιττό…

Κλείνοντας μια παρουσίαση που ξύπνησε πρωτόγονα πάθη του gaming, μπορούμε να πούμε ότι στην E3 είδαμε όλα όσα έπρεπε… Η Sony μας έδωσε μια παρουσίαση που για πολλούς ίσως αποτέλεσε ονείρωξη και κατάφερε χωρίς πολλά λούσα να ανεβάσει τη θερμοκρασία (λες και θέλαμε κάτι παραπάνω στον ελληνικό καύσωνα) και την προσμονή για όσα έπονται.

Το ένα παιχνίδι, διαδεχόταν το άλλο και εμείς με το στόμα ανοιχτό, δεν ξέραμε τι να σημειώσουμε στην ατζέντα για τους μήνες που ακολουθούν. Μένει από την παρουσίαση να πάρουμε τον έλεγχο του χειριστηρίου και να δοκιμάσουμε, όσα μας υποσχέθηκαν…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα