Xiaomi: Μετά από τα smartphones έρχονται drone, υπολογιστές και έξυπνες οικιακές συσκευές

Xiaomi: Μετά από τα smartphones έρχονται drone, υπολογιστές και έξυπνες οικιακές συσκευές

Η Info Quest θέλει να επεκτείνει τη γκάμα των διαθέσιμων στην ελληνική αγορά προϊόντων της κινεζικής φίρμας

Του Παναγιώτη Μαρκίδη

Παρουσιάζοντας το Xiaomi Mi Note 2, ένα premium dual sim smartphone, στελέχη της Info Quest Technologies αποκάλυψαν ότι σύντομα πρόκειται να ακολουθήσουν φορητοί υπολογιστές, drone και έξυπνες οικιακές συσκευές με το πορτοκαλί λογότυπο της κινεζικής φίρμας, που μέσα σε μόλις επτά χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο επιτυχημένα επιχειρηματικά αφηγήματα της ασιατικής οικονομίας στον χώρο της τεχνολογίας.

Έτσι, μετά από τη Mi Smart Scale, την έξυπνη ζυγαριά που μιλάει με το smartphone, αναμένεται και πλήθος άλλων διασυνδεδεμένων συσκευών και αξεσουάρ για το σπίτι, καθώς στο χαρτοφυλάκιο της Xiaomi υπάρχουν από κάμερες και ασύρματα ελεγχόμενοι λαμπτήρες μέχρι έξυπνοι βραστήρες (σου επιτρέπει να ρυθμίσεις μέσω εφαρμογής την ώρα ενεργοποίησης και τη θερμοκρασία του νερού) και ατμομάγειρες ρυζιού.

«Μέσω της Xiaomi θέλουμε να κάνουμε την καινοτομία προσιτή σε όλους και να τοποθετηθούμε σε μία αγορά που είναι η μετεξέλιξη εκείνης των ειδών πληροφορικής», είπε ο Δημήτρης Εφορακόπουλος, CEO της Info Quest Technologies. Πάντως, στα προϊόντα της Xiaomi, που θα δούμε στην ελληνική αγορά μέσω της Info Quest, δεν θα περιλαμβάνονται για την ώρα τηλεοράσεις, αφού δεν είναι εφικτή η παράλληλη παροχή περιεχομένου, σύμφωνα με το μοντέλο που ακολουθεί η εταιρεία στην Κίνα.

To Mi Νote 2 ενσωματώνει OLED οθόνη 5,7 ιντσών, με το γυαλί να κυριαρχεί και στις δύο του πλευρές. Φοράει τον Snapdragon 821, υποστηριζόμενο από 6 Gb RAM και 128 Gb ROM. Η μπαταρία του είναι των 4.070 mAh και ο αισθητήρας της βασικής κάμερας (από τη Sony) έχει ανάλυση 22 Megapixels.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα