Youtube: Διέγραψε γερμανικό κανάλι του ‘RT’ λόγω παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό

Youtube: Διέγραψε γερμανικό κανάλι του ‘RT’ λόγω παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό
shutterstock

Γερμανικό κανάλι στο Youtube, που ανήκει στο ρωσικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, RT, διαγράφηκε για παράβαση των οδηγιών της κοινότητας.

Το Youtube  διέγραψε γερμανικό κανάλι του ‘RT’ (Russia Today), του ρωσικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, υποστηρίζοντας πως παραβίασε τους κανόνες πληροφόρησης για τον κορονοϊό. Εκπρόσωπος της πλατφόρμας ανέφερε: “Το Youtube έχει πάντα σαφείς οδηγίες για την κοινότητα του, οι οποίες και περιγράφουν τι επιτρέπεται στην πλατφόρμα”.

Το γερμανικό κανάλι του ‘RT’, είχε λάβει σε πρώτο στάδιο, προειδοποίηση για μεταφόρτωση περιεχομένου, το οποίο παραβίαζε την πολιτική της πληροφόρησης για τον κορονοϊό και ως “ποινή” αναστάλθηκαν για μια εβδομάδα, τα δικαιώματα δημοσίευσης στην πλατφόρμα του Youtube.

Κατά τη διάρκεια της αναστολής, ο ρωσικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, επιδίωξε να χρησιμοποιήσει ένα άλλο κανάλι στο Youtube, για όσο διάστημα θα διαρκούσε η αναστολή. Ωστόσο, και το δεύτερο κανάλι τερματίστηκε για “Παραβίαση των όρων παροχής υπηρεσιών του Youtube”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Όπως αναφέρει η πολιτική χρήσης του Youtube, όλα τα βίντεο που μεταφορτώνονται στην πλατφόρμα, πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες, που καθορίζουν τον τύπο περιεχομένου που επιτρέπεται να υπάρχει στην πλατφόρμα.

Αυτή η κίνηση, ήταν συνέχεια μιας σειράς από απαγορεύσεις ή αναστολές σε ειδησεογραφικά μέσα που κατηγορήθηκαν για παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορονοϊό.

Τον Αύγουστο του 2021, το ‘Sky News Australia’, μετά από βίντεο που αμφισβητούσε την ύπαρξη του κορονοϊού και ενθάρρυνε τον κόσμο να χρησιμοποιήσει υδροξυχλωροκίνη ή ιβερμεκτίνη ως θεραπείες, δεν επιτρεπόταν να δημοσιεύσει για επτά μέρες νέο βίντεο, σύμφωνα με τον Guardian.

Το βρετανικό ραδιοφωνικό κανάλι ‘OneTalk’, τον Ιανουάριο του 2021, τιμωρήθηκε με αναστολή λίγων ωρών για περιεχόμενο σχετικό με τον κορονοϊό και το ‘One America News Network’, τον Νοέμβριο του 2020, δεν μπορούσε να δημοσιεύσει βίντεο για μια εβδομάδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα