5 μαγικά νησιά για το γαμήλιο ταξίδι των ονείρων σας

Διαβάζεται σε 5'
5 μαγικά νησιά για το γαμήλιο ταξίδι των ονείρων σας
Εικόνα αρχείου Istock

Το γαμήλιο ταξίδι πρέπει να είναι αξέχαστο. Ανακαλύψτε 5 μαγευτικά νησιά για το μήνα του μέλιτος: Μινόρκα, Quirimbas, Χβαρ, Κορσική, Ζανζιβάρη.

Παντρεύεστε και ήδη πετάτε στον έβδομο ουρανό, όμως αναζητάτε και τον δικό σας μοναδικό παράδεισο για το γαμήλιο ταξίδι σας; Ο λεγόμενος «μήνας του μέλιτος» μπορεί να μην διαρκεί δυστυχώς για τους περισσότερους έναν ολόκληρο μήνα, είναι όμως ένα ταξίδι ζωής και γι΄αυτό πρέπει να είναι πραγματικά αξέχαστο.

Ένα μαγικό νησί φαντάζει ο τέλειος προορισμός, γιατί απλά είναι, αφού φέρνει στο νου τιρκουάζ λιμνοθάλασσες, ρομαντικές πεζοπορίες κατά μήκος όμορφων ακτών, ατέλειωτα ηλιοβασιλέματα και χίλια δυο που βλέπει στα όνειρα του ένα ζευγάρι.

Σε όποια χώρα στον κόσμο και αν σχεδιάσετε να πάτε, το πιο πιθανό είναι να βρείτε ένα φανταστικό νησί να περάσετε το γαμήλιο ταξίδι σας. Εμείς σας προτείνουμε 5 νησιά σε διάφορα μέρη του πλανήτη, που σίγουρα θα βρείτε το τέλειο κομμάτι του δικού σας παραδείσου.

Μινόρκα, Ισπανία

Μινόρκα, Ισπανία
Μινόρκα, Ισπανία Istock

Μόλις 130 μίλια μακριά από τις ακτές της Ισπανίας, το νησί των Βαλεαρίδων Μινόρκα γοητεύει με τους βραχώδεις κολπίσκους, τις παραλίες με λευκή άμμο και τις κυματιστές κοιλάδες της με την απίστευτη ομορφιά. Είναι ένα νησί γεμάτο ψυχή και ήλιο και η βιωσιμότητα και η προστασία του περιβάλλοντος και της τοπικής κοινωνίας, ήταν πάντα προτεραιότητα, πολύ πριν γίνει της μόδας. Ανακηρύχθηκε απόθεμα βιόσφαιρας της Unesco το 1993, καθώς η όμορφη Μινόρκα  διαθέτει εντυπωσιακά σχεδιασμένα αγροτουριστικά ξενοδοχεία,  ανακαινισμένες αγροικίες, μυστηριώδη ερείπια της Εποχής του Χαλκού, κυματιστούς υγροτόπους, παράκτια μονοπάτια με άρωμα πεύκου και πολλές από τις καλύτερες παραλίες της χώρας. Διαθέτει ισχυρή γαστρονομική κληρονομιά, εκλεπτυσμένους αμπελώνες και οινοποιεία και χαλαρά εστιατόρια. Ιδανικό για εκείνους που αναζητούν έναν χαμηλού προφίλ παράδεισο.

Αρχιπέλαγος Quirimbas, Μοζαμβίκη

Γιατί να διαλέξετε ένα νησί για το μήνα του μέλιτος σας όταν μπορείτε να έχετε 30; Τόσοι περίπου κόκκοι υπέροχης λευκής άμμου αποτελούν αυτό το αρχιπέλαγος του Ινδικού Ωκεανού στη Μοζαμβίκη. Ανάμεσά τους είναι το Ibo, το σπίτι του πορτογαλικού εμπορικού οικισμού Ilha de Moçambique του 16ου αιώνα, που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε. Χαθείτε μέσα στα νησιά και απολαύστε διαφορετικές εντυπωσιακές εικόνες, από το απομακρυσμένο Βαμίζι, την πολυτελή Quilalea κ.α. και γευτείτε μπάρμπεκιου με αστακούς στη διαδρομή. Είναι το τέλειο μέρος για ένα ζευγάρι που θέλει να ξεφύγει από την πεπατημένη.

Χβαρ, Κροατία

Χβαρ, Κροάτια
Χβαρ, Κροάτια Istock

Το πιο ηλιόλουστο και λαμπερό από τα νησιά της Δαλματίας της Κροατίας, το Χβάρ, έλκει όλο και πιο ψαγμένους ταξιδιώτες τα καλοκαίρια. Απέχει μόλις 90 λεπτά από το Σπλιτ με το πλοίο και κερδίζει τον ταξιδιώτη του από την πρώτη στιγμή. Στολισμένο με μαρμάρινους δρόμους, γοτθικά και αναγεννησιακά ανάκτορα, αλλά και ήσυχα ψαροχώρια και  κρυμμένους κολπίσκους με κρυστάλλινα νερά, με απίθανο φαγητό και κρασί, το νησί υπόσχεται αξέχαστες στιγμές. Στο εσωτερικό, του τα χωράφια είναι καλυμμένα με λεβάντα, δεντρολίβανο και ερείκη. Κατά μήκος των ακτών, είναι εύκολο να βρείτε ερημικές παραλίες, όχι όμως αν ταξιδέψετε στην καρδιά του καλοκαιριού.

Κορσική, Γαλλία

Κορσική, Γαλλία
Κορσική, Γαλλία Istock

Σε αυτό τον φανταστικό παράδεισο της Μεσογείου, στην Κορσική της Γαλλίας, θα απολαύσετε κάθε στιγμή. Μπορείτε εύκολα να ξεχάσετε τον κόσμο, κρυμμένοι σε τέλειες χρυσαφένιες παραλίες, ακόμα και αν μερικές είναι τουριστικές, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλές που μοιάζουν ανεξερεύνητες. Υπάρχει άγρια ​​φύση, απίθανες πεζοπορίες, σίγουρα από τις καλύτερες της Ευρώπης, αλλά και καλό φαγητό και τρομερά ξενοδοχεία. Είτε πρόκειται για μια μεγάλη αμμώδη παραλία, για ένα εντυπωσιακό ορεινό πέρασμα ή για ένα όμορφο χωριό στην κορυφή ενός λόφου, οι διακοπές στην Κορσική είναι γεμάτες με ενδιαφέροντα πράγματα να κάνετε και να δείτε. Οι Γάλλοι γνωρίζουν το νησί ως Corse, αλλά συχνά αναφέρονται στην Κορσική ως «L’Ile de Beauté», που σημαίνει «Το νησί της ομορφιάς».

Ζανζιβάρη, Τανζανία

Η Ζανζιβάρη είναι ένας προορισμός στην Ανατολική Αφρική που δεν μοιάζει με κανέναν, γεμάτος με μπαχαρικά και αρώματα, που αγαπήθηκε από ταξιδιώτες που αναζητούν μια διαφορετική απόδραση στον Ινδικό Ωκεανό, μα και τέλεια ηλιοβασιλέματα και απίστευτη διασκέδαση. Ο πολιτισμός και η ιστορία του νησιού είναι παντού διάχυτα και ζωντανεύουν στην εξαίσια αρχιτεκτονική της Stone Town, στις μυρωδιές από τις αποθήκες μπαχαρικών κατά μήκος της προκυμαίας, σε κάθε γωνιά που αποκαλύπτεται μπροστά στον επισκέπτη της. H Stone Town, είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και κρύβει μέσα της έναν λαβύρινθο από δαιδαλώδη σοκάκια, πολυσύχναστες αγορές, όμορφα σκαλιστές ξύλινες πόρτες, τζαμιά που κόβουν την ανάσα και μεγάλες αραβικές κατοικίες. Στα ανοιχτά της βορειοανατολικής ακτής της Ζανζιβάρης βρίσκεται το νησί Mnemba – ένα ειδυλλιακό ιδιωτικό νησί με πολυτελή καταλύματα, μαγευτικά τοπία και πλούσια θαλάσσια ποικιλομορφία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα