Αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων – Λάρνακας

Αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων – Λάρνακας

Μπορεί να πάσχει από εγχώριες αεροπορικές συνδέσεις η πρωτεύουσα της Ηπείρου, ωστόσο αναπτύσσεται σε διεθνές επίπεδο

Η κατασκευή της Εγνατίας Οδού από τη μια και των Ολυμπίας Οδού και Ιόνιας Οδού από την άλλη, έφερε σε δεύτερη μοίρα την αεροπορική μετακίνηση προς τα Ιωάννινα. Την ίδια στιγμή, το αεροδρόμιο δεν εντάχθηκε στα 14 περιφερειακά που ανέλαβε η Fraport για ανακατασκευή και λειτουργία, απόρροια και των προηγουμένων που ανέφερα.

Για να μην πέσει σε μαρασμό το αεροδρόμιο, η Περιφέρεια δρομολόγησε κινήσεις εξωστρέφειας που θα συμβάλλουν και στην τουριστική ανάπτυξη της γύρω περιοχής. Ηδη έχουν κλείσει συμφωνίες με τουριστικούς οργανισμούς της βορείου Ευρώπης (Apollo) για συνδέσεις των Ιωαννίνων με μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες, όπως η Κοπεγχάγη. Τώρα, θα υπάρξει και τακτική σύνδεση της πόλης με την Λάρνακα, μέσω της TUS Airways. Από τις 16 Φεβρουαρίου 2018, η κυπριακή αεροπορική εταιρεία θα συνδέει απευθείας τη Λάρνακα με τα Ιωάννινα, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, με βολικές ώρες πτήσεων, άνεση και ποιοτική εξυπηρέτηση.

Οι πτήσεις του νέου δρομολογίου θα εκτελούνται από αεροσκάφη Fokker jet που προστέθηκαν πρόσφατα στον στόλο της εταιρείας. Τα Fokker προσφέρουν περισσότερο χώρο για τα πόδια, ενώ θεωρούνται εξαιρετικά αξιόπιστα και γρήγορα αεροσκάφη.

Η TUS Airways, πέραν των πτήσεων που προσφέρει από τα κυπριακά αεροδρόμια προς τα ελληνικά νησιά και το Ισραήλ, ανακοίνωσε πρόσφατα νέες απευθείας πτήσεις από τη Λάρνακα για την Αθήνα και τη Ρώμη, προσφέροντας ένα καινοτόμο μοντέλο αεροπορικών ταξιδιών για τα δεδομένα της περιοχής, με ευέλικτο πρόγραμμα και ιδανικές ώρες αναχώρησης για τους επιβάτες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα