Αυτοί είναι οι απόλυτοι ταξιδιωτικοί προορισμοί ανάλογα με την ηλικία σας

Διαβάζεται σε 7'
Αυτοί είναι οι απόλυτοι ταξιδιωτικοί προορισμοί ανάλογα με την ηλικία σας
ISTOCK

Υπέροχες ιδέες για διακοπές προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις επιθυμίες κάθε δεκαετίας της ζωής, όπως τους κατέγραψε το ταξιδιωτικό περιοδικό Travel & Leisure.

Ονειρεύεστε το επόμενο μεγάλο ταξίδι, αλλά δεν ξέρετε ποιος προορισμός είναι κατάλληλος για εσάς; Το ταξίδι των ονείρων σας μπορεί να εξαρτάται από την ηλικία και τις προτιμήσεις σας. Κάθε δεκαετία της ζωής προσφέρει διαφορετικές ευκαιρίες και ανάγκες – από περιπέτεια και εξερεύνηση στη νεότητα, μέχρι πιο χαλαρωτικές και πολυτελείς εμπειρίες αργότερα στη ζωή.

Πιθανόν, το ταξίδι που φαντάζεστε στα 20 σας δεν θα είναι το ίδιο με αυτό που σας ελκύει στα 40. Με έναν κόσμο γεμάτο όμορφους πολιτισμούς, φυσικά θαύματα και ιστορικούς προορισμούς, η επιλογή μπορεί να είναι δύσκολη.

Είτε αναζητάτε την αδρεναλίνη της φύσης στην Κόστα Ρίκα, την πολιτιστική μαγεία της Ιαπωνίας, ή την αρχαία σοφία του Μάτσου Πίτσου, υπάρχει ένα ταξίδι για κάθε στάδιο της ζωής σας. Το ταξιδιωτικό περιοδικό Travel & Leisure μελέτησε τις συνήθειες και τις ανάγκες των ταξιδιωτών και αποκαλύπτει!

Ανακαλύψτε λοιπόν ποιο ταξίδι ταιριάζει στην ηλικία σας!

Στα 20: Κόστα Ρίκα

Η Κόστα Ρίκα είναι ένας μακρινός προορισμός και σίγουρα θα σας κάνει να νιώσετε ότι ξεφεύγετε. Χρειάζεται όμως καλός προγραμματισμός για να μην σας κοστίσουν πολύ τα εισιτήρια. Επιπλέον, το σχετικά προσιτό κόστος ζωής θα βοηθήσει να ελαφρύνει κάθε οικονομικό άγχος. Μπορείτε να απολαύσετε μια τοπική μπύρα με 1-2 δολάρια, να φάτε ένα γεύμα με περίπου 10 δολάρια και να περάσετε άπειρες ώρες στις παραλίες δωρεάν.

Κόστα Ρίκα iStock

Αν ταξιδεύετε με φίλους, κλείστε ένα σπίτι κοντά στη θάλασσα και περάστε τον χρόνο σας στην παραλία κάνοντας σέρφινγκ, ψαροντούφεκο, ψάρεμα και άλλα θαλάσσια σπορ. Όταν είστε έτοιμοι για περισσότερη δράση, μια μικρή εκδρομή στην ενδοχώρα θα σας φέρει στα καταπράσινα τροπικά δάση, όπου θα δείτε βραδύποδες, αράχνες-μαϊμούδες, πολύχρωμα πουλιά και ιαγουάρους, τα γνωστά τζάγκουαρ. Για εγγυημένες συναντήσεις με ζώα, επισκεφθείτε το Κέντρο Διάσωσης και Ιερό των Πούμας. Αν λαχταράτε περιπέτεια, ανεβείτε σε ένα από τα ηφαίστεια της χώρας ή πετάξτε με σχοινί πάνω από τα σύννεφα.

Στα 30: Ιαπωνία

Η Ιαπωνία προσφέρει κάτι για όλους, με τα φουτουριστικά αστικά τοπία, τα τραχιά βουνά, τις φυσικές θερμές πηγές και τις υπέροχες παραλίες της. Το μόνο που χρειάζεται είναι να περιορίσετε τις επιλογές σας – κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο.

Στο Τόκιο, δείτε τη μόδα στο Χαρατζούκου, περπατήστε στη διάσημη διάβαση Σιμπούγια και εξερευνήστε τα μπαρ και καφέ του Ακιχαμπάρα. Για κουλτούρα και ιστορία, επισκεφθείτε το Κιότο, όπου θα βρείτε πληθώρα βουδιστικών ναών, αυτοκρατορικά παλάτια και παραδοσιακούς κήπους.

Τόκιο, Ιαπωνία iStock

Οι λάτρεις της περιπέτειας θα πρέπει να επισκεφθούν τη χώρα το χειμώνα, όταν το σκι κυριαρχεί στο νησί Χοκάιντο και οι θερμές πηγές γίνονται απαραίτητες για καθημερινή χαλάρωση. Αν προτιμάτε τις παραλίες, κατευθυνθείτε στα νησιά Οκινάουα με τις καθαρές τιρκουάζ θάλασσες και τις λευκές αμμουδιές.

Στα 40: Μάτσου Πίτσου, Περού

Τα απέραντα αγροτικά τοπία, οι μαγευτικές βουνοκορφές και τα περίτεχνα Ίνκας φρούρια του Μάτσου Πίτσου γοητεύουν τους ταξιδιώτες εδώ και αιώνες. Οι καλύτερες εμπειρίες περιλαμβάνουν ατέλειωτες πεζοπορίες με σακίδιο. Αφιερώστε χρόνο για να απολαύσετε τη Λίμα, αλλά και το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το Κούσκο, πριν φτάσετε στο Μάτσου Πίτσου.

Μάτσου Πίτσου, Περού iStock

Οι επιλογές μετακίνησης περιλαμβάνουν πεζοπορία, οδήγηση ή τρένο, αλλά αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη, μπορείτε να επιλέξετε τη διαδρομή μέσω του όρους Σαλκαντάι.

Στα 50: Νησιά Γκαλαπάγκος

Οι θαυμαστές των Γκαλαπάγκος δεν είναι μυστικό, αλλά μέχρι να επισκεφτείτε τα νησιά, είναι δύσκολο να καταλάβετε πόσο ιδιαίτερα είναι. Χάρη στις προσπάθειες προστασίας από το Εθνικό Πάρκο των Γκαλαπάγκος, τα νησιά και τα ζώα παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτα. Θα δείτε μπλε ποδόγρυπες σε χορό ζευγαρώματος, θα κολυμπήσετε με θαλάσσια λιοντάρια και θα παρακολουθήσετε θαλάσσια ιγκουάνα να λιάζονται δίπλα στους πιγκουίνους.

Νησιά Γκαλαπάγκος iStock

Για να ζήσετε την εμπειρία των νησιών, χρειάζεστε έναν τουριστικό οδηγό και μερικές μέρες σε σκάφος. Ένα πολυτελές γιοτ με ειδικό φυσιογνώστη αξίζει την επιπλέον δαπάνη, εξασφαλίζοντας μικρές ομάδες και υψηλής ποιότητας εμπειρία.

Στα 60: Γαλλία

Μια εκδρομή στη Γαλλία μπορεί να συνδυάσει όλες τις πολυτέλειες ενός μοναδικού ταξιδιού. Ξεκινήστε από το Παρίσι, απολαμβάνοντας πικνίκ κάτω από τον φωτισμένο Πύργο του Άιφελ και δείπνα σε εστιατόρια με αστέρι Michelin. Από εκεί, νοικιάστε ένα αυτοκίνητο και κατευθυνθείτε προς τη Λα Ροσέλ, όπου θα γευτείτε φρέσκα θαλασσινά και θα εξερευνήσετε την αρχιτεκτονική της πόλης.

Πόλη της γαλλικής Ριβιέρας iStock

Μια διαδρομή κατά μήκος της ακτής σε μεταφέρει στο Μπορντό, την πόλη του καλού φαγητού και του ακόμη καλύτερου κρασιού. Θα θέλεις να κάνεις μια στάση στην γοητευτική πόλη του σερφ, το Μπιαρίτς, πριν κατευθυνθείς ανατολικά προς τη Γαλλική Ριβιέρα. Καθώς ταξιδεύεις κατά μήκος της εκπληκτικής ακτογραμμής της Μεσογείου, κάνε μια επίσκεψη σε πόλεις όπως η Μασσαλία και η Νίκαια, σε κοσμοπολίτικες κοινότητες όπως το Σαιν-Τροπέ και οι Κάννες, καθώς και σε λιγότερο γνωστές πόλεις όπως το Κασί και η Αντίμπ. Πριν επιστρέψεις στο Παρίσι, αφιέρωσε χρόνο για έναν περίπατο στα λιβάδια λεβάντας της Προβηγκίας και οδήγησε ανάμεσα στις εντυπωσιακές γαλλικές Άλπεις.

Στα 70 και άνω: Νότια Αφρική

Η Νότια Αφρική προσφέρει πολλά περισσότερα από σαφάρι, και αυτό το ταξίδι το αποδεικνύει.

Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική iStock

Εκτός από την επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια άγριας ζωής της Αφρικής με υψηλή πυκνότητα ζώων (συμπεριλαμβανομένων των «Big Five» — λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ρινόκερους, ελέφαντες και βούβαλους), θα εξερευνήσετε τις νοτιοαφρικανικές πόλεις Κέιπ Τάουν, Ντέρμπαν και Γιοχάνεσμπουργκ, θα μάθετε για την κληρονομιά του Νέλσον Μαντέλα και θα επισκεφθείτε τις χώρες Εσουατίνι και Ζιμπάμπουε (εάν παρατείνετε σε χρόνο το ταξίδι σας).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα