Άσε την Πάρο να σε παρασύρει στα ‘δίχτυα’ της

Άσε την Πάρο να σε παρασύρει στα ‘δίχτυα’ της

Ένα από τα δημοφιλέστερα αιγαιοπελαγίτικα νησιά μας γίνεται και φέτος σημείο αναφοράς από το 18-24 Travel. Σίγουρα όχι άδικα.

Λένε πως εκεί που άνεμος φυσάει δυνατά, εκεί θα βρεις αυτό που αναζητάς. Η Πάρος, το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων, είναι από τους πιο φημισμένους καλοκαιρινούς προορισμούς χάρη στα ‘δώρα’ που της χάρισε η φύση και όχι μόνο. Αμέτρητες παραλίες για όλα τα γούστα, γραφικά χωριουδάκια, καλοκαιρινά σπορ, μνημεία που μας ταξιδεύουν στο παρελθόν, γραφικές εκκλησίες, καλό και παραδοσιακό φαγητό και φυσικά διασκέδαση που δε σταματά. Και αυτοί είναι μόλις μερικοί από τους λόγους που θα σε κάνουν να αγαπήσεις το νησί. Τους ίδιους λόγους έλαβε υπόψιν του εδω και χρόνια το μεγαλύτερο online σύστημα κρατήσεων πακέτων διακοπών, το 18-24 Travel, κι έχει στηρίξει την Πάρο ίσως περισσότερο από όλα τα άλλα Κυκλαδονήσια. Έχοντας συμβόλαια με περισσότερα από 50 καταλύματα, παρέχει και φέτος τις πλέον αξιόπιστες λύσεις για την ελληνική αγορά, ειδικά στο budget κομμάτι πελατών. Και φυσικά επιμένει στο γνωστό moto: Όσο νωρίτερα τόσο φτηνότερα!

Ένα κυκλαδίτικο παραμύθι

Με το άρωμα του γιασεμιού και τις φούξια βουκαμβίλιες να ‘ξεφυτρώνουν’ στα πιο αναπάντεχα μέρη, θα περπατήσεις στα κρυμμένα σοκάκια της Παροικιάς, της πρωτεύουσας του νησιού.

Κάνε μία στάση στην Εκκλησία της Εκατονταπυλιανής. Από τους πιο εντυπωσιακούς ναούς της νησιωτικής Ελλάδας, με το όνομα της να αποδίδεται στις 100 πύλες που υπάρχουν στο ναό, 99 εμφανείς, και μία κρυφή.

Το βενετσιάνικο κάστρο, Φράγκικο Κάστρο, αποτελεί το πιο γνωστό αξιοθέατο του νησιού. Συνέχισε τη βόλτα σου στην Παροικιά, στα ερείπια του Ασκληπιείου, τα ερείπια του ναού της Αθηνάς, το ιερό του Απόλλωνα και το Δήλιον.

Η ιστορία του νησιού συνεχίζεται και στα υπόλοιπα πανέμορφα χωριά του. Η Νάουσα, το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό με το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στις Κυκλάδες, διατηρεί την ομορφιά της Βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής. Εκεί, μεταξύ άλλων, θα βρεις τα ερείπια του ενετικού κάστρου, τους εντυπωσιακούς ανεμόμυλους και το Μυκηναϊκό ανάκτορο.

Τα εξαιρετικά τοπία του νησιού, συνεχίζονται κατά μήκος του. Τα αρχαία λατομεία μαρμάρου στις Λεύκες, το γραφικό παραδοσιακό χωριό στην ενδοχώρα της Πάρου, το σπήλαιο Καλπάκι στον Δρυό και οι πεταλούδες στον οικισμό Ψυχοπιανά σε περιμένουν.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην παραλία

Και να ‘ταν μόνο μια! Αμέτρητες χρυσαφένιες αμμουδιές για όλα τα γούστα, γιατί σε αυτό το νησί κανένας δεν θα μείνει παραπονεμένος.

1) Κολυμπήθρες. Από τις πιο γνωστές παραλίες, βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού. Εκεί θα αντικρίσεις ένα τοπίο άγριο, σεληνιακό, βραχώδες και σίγουρα εντυπωσιακό.

2) Νέα Χρυσή Ακτή. Εδώ διεξαγόταν κάποτε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Wind Surf. Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ θα βρουν εδώ ότι χρειάζονται για να χαρούν το παιχνίδι με τον αέρα και το κύμα. Ακόμα και αν είσαι αρχάριος σε περιμένουν δάσκαλοι για βοηθήσουν αν θέλεις να δοκιμάσεις τις αντοχές σου στα θαλάσσια σπορ.

3) Πούντα. Κάθε καλοκαίρι γίνεται η ‘καρδιά’ της διασκέδασης εκεί που το πάρτι δε σταματά. Πρόκειται για μια μεγάλη αμμουδιά, που θα σε παρασύρουν οι άνεμοι αλλά και το κέφι στο διάσημο beach bar της.

4) Πούντα vol2. Στα νότια του νησιού θα βρεις το μακρινό ξαδελφάκι της κοσμικής Πούντα που έχει το ίδιο όνομα, αλλά άλλη χάρη. Μην μπερδευτείς, το άγριο τοπίο της είναι ιδανικό για τους φανατικούς των αθλημάτων.

5) Σάντα Μαρία. Η πανέμορφη παραλία με αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά αποθεώνεται κάθε χρόνο από χιλιάδες νέους που τη προτιμούν αφού συνδυάζει φυσική ομορφιά και διασκέδαση.

Ας αρχίσουν οι χοροί

Σίγουρα έχεις ακούσει πολλά για τη νυχτερινή ζωή του νησιού. Καιρός λοιπόν να το διαπιστώσεις και ιδίοις όμμασι. Τα περισσότερα μπαρ και καφετέριες βρίσκονται στην Παροικιά κατά μήκος της παραλίας, ενώ τα νυχτερινά κλαμπ είναι λίγο πιο μακριά, στο τέλος του παραλιακού δρόμου στην άκρη της πόλης στη περιοχή γνωστή ως όχθη του ποταμού.

Αλλά ειδικά το καλοκαίρι εάν θες πραγματικά να νιώσεις τι θα πει νησιώτικο γλέντι πρέπει να πάρεις μέρος σε ένα από τα πολλά πανηγύρια που λαμβάνουν χώρα στο νησί. Εκεί θα φας, θα πιεις και σίγουρα δε θα μείνεις έξω απο το χορό.

Άσε λοιπόν τη Πάρο να σε παρασύρει. Με ένα μόνο κλικ θα έρθεις πιο κοντά στη διασκέδαση. Κλείσε τώρα το πιο οικονομικό πακέτο διακοπών που θα βρεις.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα