Δέκα συναρπαστικά μέρη που απαγορεύεται να επισκεφθείτε

Δέκα συναρπαστικά μέρη που απαγορεύεται να επισκεφθείτε

Όσο και να θέλετε να τα δείτε από κοντά, είναι (σχεδόν) αδύνατον

Με τις νέες ιστοσελίδες και εφαρμογές ταξιδίων έχει βελτιωθεί ο προγραμματισμός και οι κρατήσεις διακοπών, ενώ οι πιο απομονωμένες γωνιές της γης έχουν έρθει πιο κοντά μας από ποτέ.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημεία που ποτέ δεν θα τα βρείτε εντός των τουριστικών φυλλαδίων. Δείτε παρακάτω δέκα συναρπαστικά μέρη που δεν επιτρέπεται να επισκεφθείτε:

WHITE’S

Περιοχή: Λονδίνο, Μ. Βρετανία

Τα κλαμπ κυρίων θεωρούνται ένα θεσμικό όργανο της βρετανικής κουλτούρας εδώ και αιώνες και κανένα δεν είναι παλαιότερο ή πιο αποκλειστικό από το White στο Λονδίνο. Ιδρύθηκε το 1693 και απευθύνεται μόνο σε κυρίους, αν και έγιναν ορισμένες αξιοσημείωτες εξαιρέσεις για τη βασίλισσα Ελισάβετ.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

Περιοχή: Ρώμη, Ιταλία

 

Μία επίσκεψη στα μυστικά αρχεία του Βατικανό βρίσκεται σίγουρα στην κορυφή της λίστας διακοπών όσων αγαπούν την ιστορία. Αλλά εάν είστε τουρίστας, δημοσιογράφος, φοιτητής, ή ακόμα και ερασιτέχνης ιστορικός ατυχήσατε, καθώς μόνο οι διαπιστευμένοι μελετητές μπορούν να πάρουν στα χέρια τους αυτά τα μοναδικά έγγραφα που χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΠΟΡΩΝ ΣΒΑΛΜΠΑΡΝΤ

Περιοχή: Σπιτσβέργη, Νορβηγία

 

Βρίσκεται μέσα σε ένα βουνό και κρύβει τα πιο πολύτιμα φυτά στον κόσμο. Η Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων Σβάλμπαρντ άρχισε να λειτουργεί το 2008 και στόχος της είναι να βοηθήσει στη συντήρηση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη. Σημειώνεται ότι δεν παρέχεται πρόσβαση όχι μόνο σε τουρίστες, αλλά ούτε σε σε ερευνητές, επιστήμονες ή κτηνοτρόφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΣΤΟ FORTUNEGREECE

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα